Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám pomohl jedině SabSimplex
,zabral asi za 2dny po první dávce,po 3.měsíci už nastal klid a pohoda,žádné kapky nebyly víc potřeba
!
pritahovat nozicky, teply pecicky, koupel, noseni (hlavne na tygrika), probiotika (zaberou sice az po 10-14dnech, ale pomuzou), babycalm a kminovej odvar, na ten fakt nedam dopustit. Kdyz je nejhur, tak rektalni rourka.
Ale je fakt, ze jediny, co zabere na 100%, je az cas. Nas boleni briska pekne potrapilo, ale jak se blizime ke 3m, tak uz je to lepsi.
ahojky, tak my si s prdíky užily své, ale za nás radím kapičky Espumisan, dle mého Dr. vždy před každým kojením 5 kapek, minimálně však 5×denně, aby to prý mělo účinek a brát pořád, my to poctivě užívaly až doteď
. Jinak kapičky biogaia nekupuj, dle mého, jsou to vyhozené peníze…já je kupovala asi tak 3× po sobě, ty menší balení a efekt nula, pak mi došly a já zkusila koupit od Swiss laktobacílky baby, je to pro miminka od 0 měsíců do tuším 3 let, dávám na lžičku s odstříkaným mlíčkem 1× denně a nemáme žádný problém ani s kakáním ani s prdíky. Jinak nahřívat je jasné a cvičit s nožičkama také, ten nahřívací polštářek jsme zkoušeli jednou, tak nevím posoudit, zda a jak funguje.
Tak ať je brzy lépe ![]()
Nám hodně pomáhalo nahřívání bříška - tresnove pecky a nekonečné cvičení nozickama… S teplým polštářem na bříšku se nám ale podařilo broučka dost často uspat. Taky jsme užívali Biogaia.
holky já se připojím k zakladatelce .. a mám otázku zkoušela jsem jednou rektální rourku a asi špatně vzdala jsem to .. vůbec jsem si nevěděla rady … tak bych prosila kdo ji používá o radu jak na to ? moc díky
jinak bříško taky nahříváme .. plně kojím a dávám espumisan a nenapadlo mě že ty rany co s něho jdou můžou být po něm a že po něčem může mít i jemnější prdíky
![]()
začne se vždy kroutit a pak to s něho vyletí jak se starýho chlapa až je mi ho líto
Já jsem dávala Infacol. Problémy nám začaly kolem 3týdne, pravidelně jsem jí dávala infakol asi měsíc a bylo po problému. Ještě jsme nahřívali a cvičili, taky se pořádně vyprdí v kyblíku. Sem tam když nás to chytne, tak dám dvě, tři kapátka a je zase po problému. Na ostatní přípravky jsem četla neúčinné recenze, ale na každé mimčo zabírá něco jiného.
@veruneska píše:Úplně to stejné,ale co pomohlo na 100% byl až čas,ve 3měsících si při přitahování nožiček uměl pořádně poprdet
Nám hodně pomáhalo nahřívání bříška - tresnove pecky a nekonečné cvičení nozickama… S teplým polštářem na bříšku se nám ale podařilo broučka dost často uspat. Taky jsme užívali Biogaia.
@monamikmik píše:
holky já se připojím k zakladatelce .. a mám otázku zkoušela jsem jednou rektální rourku a asi špatně vzdala jsem to .. vůbec jsem si nevěděla rady … tak bych prosila kdo ji používá o radu jak na to ? moc díky
jinak bříško taky nahříváme .. plně kojím a dávám espumisan a nenapadlo mě že ty rany co s něho jdou můžou být po něm a že po něčem může mít i jemnější prdíky![]()
začne se vždy kroutit a pak to s něho vyletí jak se starýho chlapa až je mi ho líto
ja namastim jak prcku, tak rourku bpanthenem a sup opatrne do prcky. Ze zacatku jsem se bala a zajela jen 2cm, ale tedkom… vklouzne tam tak, ze mi asi 3-4cm z rourky zustanou v ruce, zbytek ma malej v prcce a prdi a kajdi, jak o zivot ![]()
Nesmi to jit dovnitr na silu, abys mu neco neudelala se strivkama. Hezky pomaloucku krouzit (ja mezi palcem a ukazovackem) a jemne tlacit, kdyz malej tlacil proti, tak jsem chvilku pockala a zase sup kousek dovnitr … Melo by se s tou rorkou tak minutu vydrzet vevnitr a kroutit. Prcek, kdyz pak zatlaci, tak mu to jde pres tu rourku snaz ven
Ahoj, já jsem synovi dávala Sab a ten nám nepomohl, ale po třech měsících ho to opravdu přešlo - ale kruté tři měsíce, teď mám tříměsíční holčičku, od narození jí dávám Infacol - poradili mi to v porodnici - a musím zaklepat, že žádné bolení nebylo - nevím, jestli je to tím že je to holka, nebo Infacol pomáhá - jediné co - do plínek střílí, že by je prorazila,ale bez nějakých bolestí. Obě jsem krmila od narození umělým mlíčkem - kluka Nutrilonem a malou teď Bebou. Ať vám to brzy přejde.
No, taky jsem se chtěla zeptat, který z těch „odprďovačů“ nejvíce zabírá… máme vyzkoušený Espumisan a SabSimplex a ani jeden nám nepomáhá… tak teď asi zkusíme ten Infacol a mast pupík. U nahřívání pecičkami mi malá řve jak tygr a polohu tygříka taky nesnáší. Jedinné co nám trošku pomáhá se uklidnit je pohupování se na balonu s malou v náručí, ale to hold nevydržím moc dlouho…
Maminky,v letaku Baby Calm je uvedeno od jednoho mesice ditete…myslite,ze je muzu dat tydennimu chlapeckovi????
Ano můžeš, taky jsem se na to před 6měsíci ptala v lékárně i porodní báby a obě mě řekli, že ano. Jsou fakt dobré a čistě přírodní.
Ahoj, nám po vyzkoušení všeho možného, zabrala kombinace Pupíku, kapek Lefax a laktobacily od Swis. Jinak předtím sem používala Espumisan a ze začátku pomáhal, ale po měsíci přestal účinkovat
držím palce, vydrž ![]()
Ahojky, už to tu někdo psal, ale to nahřívání bříška (sáček z peckami z třešní - mají v DM za rozumnou cenu) je opravdu dobré. U nás pomohla kombinace mátového krému Flatulin z lékárny a nahřátý sáček s peckami. Doktorka mi taky poradila masírovat i okolí rekta, což taky pomáhá. Jak tam masíruješ a kroužíš, tak ty prdíky jdou dobře ven
Jo, dobře vyprděné děťátko = spojojná celá rodina.