Trápení s prdíky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
807
16.5.12 21:04

Ahojky my měli s prdíky hrozný problémy, vyzkoušeli jsme Sab, Infacol a jediný co pomohlo byl Espumisan. Jinak ve všech kapkách je stejná látka rozdíl byl jen v množství. Co ještě pomohlo byl v menším množství bio feniklovej čaj a hýbat nožičkami. Občas jsem musela použít i rektální trubičku,v nejhorších případech,strašně mu ulevila. Okolo třetího měsíce nám to přešlo,tak neboj jednou to přejde… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
16.5.12 21:12
@habet píše:
ja namastim jak prcku, tak rourku bpanthenem a sup opatrne do prcky. Ze zacatku jsem se bala a zajela jen 2cm, ale tedkom… vklouzne tam tak, ze mi asi 3-4cm z rourky zustanou v ruce, zbytek ma malej v prcce a prdi a kajdi, jak o zivot :)Nesmi to jit dovnitr na silu, abys mu neco neudelala se strivkama. Hezky pomaloucku krouzit (ja mezi palcem a ukazovackem) a jemne tlacit, kdyz malej tlacil proti, tak jsem chvilku pockala a zase sup kousek dovnitr … Melo by se s tou rorkou tak minutu vydrzet vevnitr a kroutit. Prcek, kdyz pak zatlaci, tak mu to jde pres tu rourku snaz ven

Tak nám stačilo rourku namazat olejem z lékárny tím co se miminka mažou po koupání zvednout nožičky a lehounce zasunout dovnitř stačilo jen pár cm asi 5 trošku pootočit a hned skrz rourku šel ven vzduch a občas i káknul. Jo a dovnitř dáváš tím užším konce a občas se může stát,že i s prdíkama na tebe něco vystřelí takže je fajn podložka, když jsem to dělala s manžou poprvé oba jsme byli pokáknutý a Tomášek konečně spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
16.5.12 21:32
@prdelinka_p1 píše:
Tak nám stačilo rourku namazat olejem z lékárny tím co se miminka mažou po koupání zvednout nožičky a lehounce zasunout dovnitř stačilo jen pár cm asi 5 trošku pootočit a hned skrz rourku šel ven vzduch a občas i káknul. Jo a dovnitř dáváš tím užším konce a občas se může stát,že i s prdíkama na tebe něco vystřelí takže je fajn podložka, když jsem to dělala s manžou poprvé oba jsme byli pokáknutý a Tomášek konečně spokojenej.
:D u nas to stejny… me nahodil prdolka malej od hlavy az k pate
praveze jen kousek na kraj a pootocit nam jaksi nezabiralo, jsem si rikala, co na te rource vsichni vidi, kdyz u nas nefunguje. A pak kdyz jsem fakt zajela hloubs a poradne „prokvedlala“ tak to vylitlo a malej se vyprdel
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
16.5.12 21:36
@habet píše: :D u nas to stejny… me nahodil prdolka malej od hlavy az k pate
praveze jen kousek na kraj a pootocit nam jaksi nezabiralo, jsem si rikala, co na te rource vsichni vidi, kdyz u nas nefunguje. A pak kdyz jsem fakt zajela hloubs a poradne „prokvedlala“ tak to vylitlo a malej se vyprdel

Musíme něco vydržet…když si na to teď vzpomenu musím se smát, v tu chvíli jsem byla vystresovaná protože furt křičel a pak ta úleva. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
16.5.12 21:44

když pro mě je nepředstavitelný že mu do tý malý prdelky budu něco strkat..asi nejdřív vyzkouším všechny kapičky a pak až tohle :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
16.5.12 21:44
@Petra Kl píše:
Mile maminky,od 9.5. mi to zacalo:-)))…sama radost…ale prosim o rady…klasika:Prdiky…Zkousime ted prvni den Espumisan…mate nekdo zkusenosti,za ak dlouho zabere?????

Ahojky, dovolím si říct, že jsem zkušená matka, tři dítka relativně odrostlá a čtvrté se narodí příští týden. Kapičky espumisan super, zabíraly téměř okamžitě k tomu nahřátá plínka na bříško, ale základ byl… teda pokud kojíš, nejíst nadýmavá jídla, ani čerstvé pečito...... vše co nadýmá (i když ty to necítíš) nadýmá mimčo, tak na to opatrně:-) Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
16.5.12 21:48
@lenin007 píše:
když pro mě je nepředstavitelný že mu do tý malý prdelky budu něco strkat..asi nejdřív vyzkouším všechny kapičky a pak až tohle :think: :(

tak zkus teplomer, ten taky pomaha a zabijes tim 2 mouchy jednou ranou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.5.12 11:22

K tem laktobacilkum od swiss…koukala jsem na net a me toukazalo jen nejake tablety?!…jsem asi trubka:-).....
Rourku uz mam kazdopadne pripravenou a v nejhorsim pouziju…
Jinak teda ale musim rict a nechci to zakriknout,malej spi v noci jak spalek a budi se na kojeni kazdy 3 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.5.12 12:03
@Petra Kl píše:
K tem laktobacilkum od swiss…koukala jsem na net a me toukazalo jen nejake tablety?!…jsem asi trubka:-).....
Rourku uz mam kazdopadne pripravenou a v nejhorsim pouziju…
Jinak teda ale musim rict a nechci to zakriknout,malej spi v noci jak spalek a budi se na kojeni kazdy 3 hodiny…

Swiss laktobacilky jsou v takove tobolce, tu rozdelas a smichas s necim tekutym, abys to dostala do mimouska. Treba na lzicku odstrikany MM, nebo UM, nebo vodicka…co ma tvuj prcek rad ;) BioGaia jsou primo kapicky, drahy jak s.ina, jde o pohodlnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.5.12 21:44

Tak jsem byla dnes v lekarne a zkoupila snad vsechno na prdiky…na sab simplex je,ze se muze uzivat az od 3tydne…malymu je 8 dni…nevit zda-li mu ho muzu dat?!…vetsina maminek si ho chvali,tak bych ho chtela vyzkouset jako prvni…a jeste otazka,nemuzu mimcu nejak ublizit,kdyz na nem buu zkouset ruzny kapky,nez zjistim,co zabira?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
17.5.12 21:56

@Petra Kl použít je můžeš,ale sab simlex má stejný složení,jako espumisan.S tím zkoušením - ty jedny kapky musíš zkoušet aspoň 14dní,chvíli trvá než zaberou.Nám zabral BabyCalm,navíc je přírodní…pak mast na bříško Flatulin (Pupík nám nezabíral),pecky z DM (ty pomohly asi nejvíc),cvičit nožičkama a když už nebylo zbytí,tak rourka. A taky doporučju BioGaia,jsou sice drahý,ale za ten klid mi to stálo,docela mě mrzí,že jsem s koupí otálela a koupila je až po dvou měsících šílenýho řevu :roll: Držím palce,ať brzo něco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
17.5.12 23:11
@Petra Kl píše:
Mile maminky,od 9.5. mi to zacalo:-)))…sama radost…ale prosim o rady…klasika:Prdiky…Zkousime ted prvni den Espumisan…mate nekdo zkusenosti,za ak dlouho zabere?????

Ahojky, my na Espumisan nedáme dopustit :) Je nám necelých 8 týdnů a dávám ho na dudlík-vždycky pár kapek několikrát denně. Výhoda je, že projde trávicím traktem, rozpustí prdíky a mimi ho vykaká. Přijde mi, že je to po něm lepší, malej sice občas pláče, ale vždycky ho dudlík s Espumizanem uklidní a pak usne. Takže já jedině doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
18.5.12 04:27

Ahoj maminky.
Mám na vás dotaz. Mám 6 týdenní dcerku a posledních pár dní má problém s kakáním. Musím ji pomáhat tím, že ji zavedu teploměr do konečníku :( a první co vyleze je hustší stolice, kterou sama nedokáže vytlačit. Pak už je to dobré…pak už má stolici co normálně mívá. Nevíte čím to může být, že má tu stolici „hustou“? Nemáte některá z vás stejnou (podobnou) zkušenost a nevíte jak malé od toho pomoct? Do této doby neměla s kakáním žádné problémy. Děkuji. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
18.5.12 08:05
@Mijujka píše:
Ahoj maminky.
Mám na vás dotaz. Mám 6 týdenní dcerku a posledních pár dní má problém s kakáním. Musím ji pomáhat tím, že ji zavedu teploměr do konečníku :( a první co vyleze je hustší stolice, kterou sama nedokáže vytlačit. Pak už je to dobré…pak už má stolici co normálně mívá. Nevíte čím to může být, že má tu stolici „hustou“? Nemáte některá z vás stejnou (podobnou) zkušenost a nevíte jak malé od toho pomoct? Do této doby neměla s kakáním žádné problémy. Děkuji. :nevim: :nevim:

ahoj Mijujko, možná bych se zeptala dětské doktorky, ale nemyslím, že by to bylo něco závažného jestli má měkké bříško :) Mě se tohle stalo taky párkrát, že se malý vykakal až po zavedení teploměru, je to spouštěč :D Je zvláštní, že je stolice jak píšeš hustá, měla by být asi řidší a mimi by nemělo mít problém jí vytlačit :) No zeptala bych se pro jistotu doktorky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
18.5.12 08:17
@Mijujka píše:
Ahoj maminky.
Mám na vás dotaz. Mám 6 týdenní dcerku a posledních pár dní má problém s kakáním. Musím ji pomáhat tím, že ji zavedu teploměr do konečníku :( a první co vyleze je hustší stolice, kterou sama nedokáže vytlačit. Pak už je to dobré…pak už má stolici co normálně mívá. Nevíte čím to může být, že má tu stolici „hustou“? Nemáte některá z vás stejnou (podobnou) zkušenost a nevíte jak malé od toho pomoct? Do této doby neměla s kakáním žádné problémy. Děkuji. :nevim: :nevim:

Ahoj, dcera (kojená) měla do 6 týdnů stolici téměř pokaždé, když jsem ji rozbalila a přesně po ukončení šestinedělí se to změnilo a začala kakat jednou za 4-5 dní. Většinou po šestinedělí dochází k více změnám (spaní, prdíky..), tak uvidíš, jak to bude u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí