Syn je zlý na děti

Anonymní
18.3.14 16:25

Syn je zlej na děti

Dobrý den, prosím mám takovej problém se synem. Má 4 a něco. Je to divočák, ale vcelku zvládnutelnej. Má rád děti. Chodí do školky a celkem běžny normální problémy s ním. Ale ted mě teda dostává a nevím jak to řešit. Bojím se že to hraničí se šikanou :-( Chodíme k nám u baráku na hřiště. přistěhovali se tam do bytu novy lidi a holky chodí na hřiště. Mají asi 7 a 3 roky. Jsou tam bez rodičů, asi nemají žádny hračky. Ta malá pořád chodí a že si chce od kluků vše půjčit, hned motorku, hned kyblík a lopatku a prostě vše. nechci být lakomá, ale oni si to donesou aby si s tím hráli tak co by jí to půjčovali že jo? cizímu děcku. Občas teda když malej zahodí motorku tak jsem jí to dovolila s tím že jak ji bude chtít musí ji hned vrátit. Rozdělám kokina je hned u pytlíku první, dám děckám svačinu hned že chce taky… No a k problému. Syn je na ní prostě vysazenej. Je na ni zlej, pořád proti ní něco má, nadává jí, minule mě přišla žalovat že ji bouchl. Dneslka asi dostali obě kolobky, tak jim do nich mlátil klackem, a poslední kapka byla že se houpala na takovám tom péru a on do někj začal kopat. Tak jsme se sbalili s tím, že jdem dom a on na hřiště chodit nebude. Furt že ji tam nechce. fakt to nechápu. K ostatním se tak hnusně nechová. Když se ho zeptám proč to dělá, tak že si s nou nechce hrát a že mu bere věci ( ona se pokaždé zeptá) říkám mu že si s ní samozřejmě hrát nemusí, ale ona si ho vůbec nevšímá a on pořád prudí :-( Fakt mě to mrzí a stydím se za něj. MYslíte že se třeba cítí v ohrožení nebo jak to říct? Co s ním? Doma jsem vybuchla a dostal nadany i po zadku pro ty jeho hloupy řeči :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
707
18.3.14 16:29

No tak trochu se mi zdá, že to přebral trochu i od tebe, z toho co píšeš se nezdá že bys syna vedle k tomu aby se dělil a půjčoval (a nemusí to být vždycky jen výměnou)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 16:32

No tak to mě trošku uráží, od mala ho vedu aby věci půjčoval. Ale když si prostě malej jde pro kyblík s lopatkou že si bude nabírat a hned se k němu někdo vrhne že to chce, tak koho bys bránila? Když si s tím chce hrát? To to je trošku extrém. Píšu že jí půjčíme a zastávám se spíš té holčičky. Problém je v tom jak se chová syn.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.14 16:33

A té holce jsem dala i z té svačiny a pak jsem šla dom a donesla sušenky a dostala, takže ho nevedu k lakomectví :roll:

• Citovat
  • Upravit
254
18.3.14 16:33

Ahojda, sice nemám kluka, ale holku ( v srpnu ji budou 3 ) a občas řeším podobný problém v hernách či hřištích. Ona děti zbožňuje, ráda si hraje v kolektivu, ale někdy se stane, že na holčičku či kluka jako zaútočí ( říká ne, nechoď, běž ) a naznačuje rukou, ať jdou dál. No a někteří nejdou a pak do nich už strčí, ale víc ne, prostě jí nejsou sympatičtí a nechce jejich přítomnost. Ale jakou selekci k tomu má, netuším. Spíš stejně staré děti i mladší ( u starších zatím k takovému incidentu nedošlo ).Asi se to chce vyhýbat holčičce. I mně jsou něteří lidé více či méně sympatičtí, tak to holt asi mají i ty naše děti. Je to podle mě přirozená reakce na něco ( někoho ), co jim není příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 16:36

No propblém je že ona je na tom hřišti pořád, rodiče ji vystrčí a nechají ji tam s tou ségrou. A on se tak chová pokaždé :-( Asi ji prostě nemusí jak říkáš. Ale chci aby si jí teda nevšímal, ale je jak trdlo.

• Citovat
  • Upravit
36556
18.3.14 16:39
@Anonymní píše:
No tak to mě trošku uráží, od mala ho vedu aby věci půjčoval. Ale když si prostě malej jde pro kyblík s lopatkou že si bude nabírat a hned se k němu někdo vrhne že to chce, tak koho bys bránila? Když si s tím chce hrát? To to je trošku extrém. Píšu že jí půjčíme a zastávám se spíš té holčičky. Problém je v tom jak se chová syn.

Taky mi to malilinko zní, že to má trochu od tebe. (on vlastně dětskými slovy říká to, co ty) A nebo mu fakt vadí, že si stále půjčuje jeho věci. No a nebo mu prostě „nesedí“. Myslím, že postupuješ správně. Hrát si s ní nemusí, ale nesmí jí ubližovat. Pokud vytrváš a fakt odejdete z hřiště, když jí bude ubližovat, určitě přestane. Teoireticky bys s ním mohla dát řeči o tom, že ne všechny děti mají dost penízků na hračky atd. Ale nevím, jestli je na pobírání soucitu úplně zralej. I když ve čtyřech už bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 16:41

No to už jsem mu taky říkala, ale zřejmě to nechápe :-( Budem odcházet a uvidíme. Sice bude trpět i mladší, ale nedá se nic dělat. Možná to tak vyznělo, ale opravdu je vedu k dělení atd.

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
18.3.14 16:44

Jiný kraj jiný mrav, u nás je to s hračkami na písek tak, že většina dětí si něco přinese vysype se vše na jdedno pískoviště a všichni si hrají se vším. Máme tam i erární hračky, tak o to je to jednodušší. Když tam přijdou děti bez hraček, tak si mají vždycky s čím hrát. Ale asi je to tím, že jsme velké město, je to velké hřiště na které chodí hodně dětí.
Podle toho co píšeš mi připadá, že jsi proti holčičce zaujatá spíš ty, syn to vycítil a podle toho se k ní chová. Změnila bych postoj, klidně bych jim vše půjčovala a byla na ně milá. On se pak třeba také změní

Příspěvek upraven 18.03.14 v 16:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
18.3.14 16:44

A co ta starší ségra? Ta ji trochu nekrotí? ( mapř. nech tu hračku klukovi, sušenky máme doma taky,… ) Ta by v 7letech už mohla sestřičku trochu mít zmáklou, ne? Nebo zkuste vymyslet společné hry pro všechny děti. Nevím, jak máte vybavené hřiště, ale můžete malovat křídama, házet si balónem,… hrát na honěnou, sbírat kamínky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
18.3.14 16:52

Tvůj syn se chová stejně jako Ty.

V tomto konkrétním případě nejde o to, zda ho vedeš k dělení nebo ne - jde o tu averzi, kterou k dotyčné holčičce cítíš. To, že ji cítíš, je znát z každé Tvé věty, z každého slova. Tvůj syn cítí stejnou averzi - přebral ji od Tebe.

Tuto averzi neumí zatím dát najevo jinak než tak, jak to dělá - což je samozřejmě nepřijatelné. V tomto okamžiku postupuješ správně - odcházíš, prostě vedeš k tomu, že ubližovat se za žádných okolností nesmí, i když je nám někdo nepříjemný.

Nicméně primárně jeho postoj nezměníš - dokud bude holčička vadit Tobě, bude vadit i jemu.

V čem podle mého názoru nepostupuješ správně, je řešení onoho půjčování věcí. Způsob „když malej zahodí motorku tak jsem jí to dovolila s tím že jak ji bude chtít musí ji hned vrátit“ považuji za špatný. Motorka je Tvého syna a je výhradně na jeho úvaze, zda ji půjčí - Ty ho k tomu můžeš pouze vést, nikoli JEHO motorku půjčit místo něj (přestože si s ní v onom okamžiku nehraje). Způsob, kterým postupuješ, je přibližně stejně praštěný, jako kdyby Tvůj manžel někomu bez dovolení půjčil Tvou sukni a řekl „ona ji teď stejně nenosí, ale až si o ni řekne, musíš ji vrátit“. Tímto chováním synovu averzi k holčičce ještě prohlubuješ, jakkoli to neděláš úmyslně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
18.3.14 16:57

@Liz Právě že jsem psala že spíš bráním tu holčičku, jdu dom pro sušenky s tím že jí dám, protože je mě jí líto, že má asi hlad. Harčky jí taky půjčíme, ale prostě ne tehdy když si s nima zrovna kluci jezdí, hrají. Houpu ji na houpačce… Zaujatá určitě nejsem. U nás si každej musí donest hračky sám. prostě spíš řeším co proti ní syn má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 17:00

No tak omylem jsem se uklikla, chtěla jsem zůatat anonymní. Tak jsem asi špatná já :-( Každej máte jinej názor. Tak všem děkuji a nějak to pořešíme. Pěkný den

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
18.3.14 17:03

@Bebinka29 a ha, tam bych možná promluvila s rodiči, až je někde potkáš, aby dětem dali nějaký hračky na písek, aby se měly holky teké o co podělit. Když mají na koloběžky, tak snad mají i na pár bábovek. Jinak věřím, že je to u tvého syna spíš jen takové období. Moje dcera jeden čas plácala děti na hřišti, naštěstí to brzy přešlo. Také jsem to tady řešila a bylo mi z toho hrozně.

Příspěvek upraven 18.03.14 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
18.3.14 17:04

Tak to zkus ještě smazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek