Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AngelikaO píše:
Nechci strasit, ale takhle kulhal synovec myho pritele, jen obcas a nakonec se zjistilo, ze trpi Perthesovou chorobou, coz je degenerativní onemocnení kycelního kloubu. Leci se stim už 5mesicu, na nozicku nesmi stoupnout, kazdy den 3× denne rehabilitují, obden plavani, chodi o berlickach a pokud se to nezlepsi tak operace a nasledne 6týdnů od pasu dolu sadra..takze masakr, a je mu 5,5roku..takze urcite zajdi a neodkladej to!!!Na tuhle nemoc trpi vetsinou kluci 5-10let.
To měl brácha taky, a skončilo to operací a tou sádrou. Ale to ho bolel kyčel né kotník a měl problémy zakroužit nohou v kyčlích.
@Gituš píše:
Neporadím, myslím, že užitečné rady už tu zazněly.Ale mohu se zeptat mimo téma? Proč tu člověka div nekamenujete za anonymitu? Pokud někdo nechce aby se vědělo, kdo to je, měl by na to mít právo, není to poprvé, kdy tohle vidím, že někdo má něco proti anonymitě.
Vysvětlíte mi tuto logiku někdo, prosím?
Protože TOTO, pravidla jsou od toho aby se dodržovala. Jen je potřeba zapojit mozek a ty pravidla si přečíst ![]()
(obrázek je potřeba si rozkliknout
)
@BohunkaP Aha, tak tedá já osobně takové věci neřeším, ale tvůj názor je zajímavý, díky za rozšíření obzorů ![]()
@Aletheia Já osobně zachování anonymity nepovažuji za pravidlo. Myslím, že by na to měl mít každý právo a jen proto, že nevím, že to je v pravidlech zde na emiminu, ze mě nemusíš dělat, idiota ![]()
@Gituš píše:
@Aletheia Já osobně zachování anonymity nepovažuji za pravidlo. Myslím, že by na to měl mít každý právo a jen proto, že nevím, že to je v pravidlech zde na emiminu, ze mě nemusíš dělat, idiota
jenže admini ho za pravidlo považují, tvůj názor je v této věci naprosto bezpředmětný. Asi stejně jak si někdo myslí že podle jeho názoru krádež není trestný čin ![]()
pokud ti zde něco nevyhovuje - můžeš se přesunou na jiný mateřský portál ![]()
@Aletheia Já jsem ale neřekla, že toto pravidlo nebudu dodržovat. Pouze říkám, že já osobně mám jiná názor a slušně jsem se zeptala. Nemusíš se povyšovat, a nemusíš mě za mou otázku ukamenovat :p
@Gituš píše:
@Aletheia Já jsem ale neřekla, že toto pravidlo nebudu dodržovat. Pouze říkám, že já osobně mám jiná názor a slušně jsem se zeptala. Nemusíš se povyšovat, a nemusíš mě za mou otázku ukamenovat :p
na co že jsi se to slušně zeptala? ![]()
nekamenuju, píšu svůj názor stejně jako ty. A nepovyšuji se, to možná matou ty mrkající smajlíci ![]()
Holky nehadejte. No přišla jsem z práce domu a mladej tady lítá jak vítr. Tak nevím celý dopo tahal nohu za sebou, ze už jsem byla přesvědčená že s ním někam zítra vyrazím. Uvidím ráno ale ted dobrý
@Aletheia Na to, aby mi někdo vysvětlitl logiku, proč se za anonymitu kamenuje?
Dobrá, já si za svým též stojím, myslím si, že tohle je narozdíl od krádeže úplně něco jiného ![]()
@lynč Zkušenost u nás-syn tenkrát v tom samém věku, vždy po ránu kulhal a stěžoval si trochu na bolest. Přes den to rozchodil a dobré-ale ráno zas to samé a pak se to ráno od rána zhoršovalo až najednou že nemůže chodit jak moc to bolí. U doktora nás okamžitě poslali do nemocnice s tím že je to zánět v kyčli a že tam má výpotek-tzn. vodu. Poslali nás pak domů že má mít ibalgin na bolest a ležet, absolutní klid-jenže to prostě doma nevydržel, pořád vstával a chodil, a nelepšilo se to, takže musel ležet nakonec v nemocnici. A bylo nám řečeno-že tohle se dětem může klidně stát z rýmy, či nachlazení-že se to až takhle blbě složí do kyčlí. Následky nemá žádné, chodí úplně normálně.
@safík píše:
@lynč Zkušenost u nás-syn tenkrát v tom samém věku, vždy po ránu kulhal a stěžoval si trochu na bolest. Přes den to rozchodil a dobré-ale ráno zas to samé a pak se to ráno od rána zhoršovalo až najednou že nemůže chodit jak moc to bolí. U doktora nás okamžitě poslali do nemocnice s tím že je to zánět v kyčli a že tam má výpotek-tzn. vodu. Poslali nás pak domů že má mít ibalgin na bolest a ležet, absolutní klid-jenže to prostě doma nevydržel, pořád vstával a chodil, a nelepšilo se to, takže musel ležet nakonec v nemocnici. A bylo nám řečeno-že tohle se dětem může klidně stát z rýmy, či nachlazení-že se to až takhle blbě složí do kyčlí. Následky nemá žádné, chodí úplně normálně.
To by možná mohlo být to samý, co jsem měla já. Akorát v tom kotníku.
@lynč Ja byt Tebou, tak s nim zajdu..takhle kulhal mladej taky, jednou za tri dny, pak treba 2dny za sebou, po 3týdnech uz se na to zamerili a vysledek teda stal za to
![]()
@Aletheia Ty jsi Admin?
@BohunkaP správně je to fuk