Syn nechce kakat na nočník

7
15.10.12 14:26

syn nechce kakat na nočník

Dobrý den,

ve 2 letech se zvládl vyčůrat i vykakat do nočníku, ale jednou to stihl rozmazat a já dostala vztek a strašně jsem mu vynadala - od té doby přestal s nočníkem úplně a začali jsme zase s plenkama. Krátce před třetím rokem jsme se začali opět snažit alespoň s čůráním do nočníku, kvůli brzkému vztupu do školky - museli jsme to vzít ale opravdu na tvrdo, prostě se do toho donutil. Dnes už čůrá do nočníku bez problémů - sám si svlékne kalhoty, vyčůrá se a zase se oblékne.
Bohužel kakat nepůjde ani přez nadávání, úplatky, výhrůžky s vařečkou či domlouvání. Zkrátka po dobrém, po zlém, nic není platno. Už si vážně nevím absolutně rady - chápe to, ale je mu to jedno - můžu ho tam nechat sedět hodiny po obědě (to je jeho doba) - marně. Nechá si to max. na druhý den a zase vesele do kalhot. Lékař mi akorát řekl, že až to příjde, tak to příjde - ale obávám se, že on nemá chuť cokoli měnit, je to prostě typ co je příliš pohodlný cokoli měnit a namáhat se zbytečně, když to máma stejně vyřeší za něj - pro mě jsou prostě ty 3 roky hranice v dnešní době extrémů. Prosím, poraďte, jak jste to úspěšně vyřešily vy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
15.10.12 14:37

Měli jsme ten samý problém, na nočník začal kakat až ve 3,5 letech, do té doby totální blok, byl schopný i nejít několik dní. Řešili jsme to i dr., ten nám radil, vést ho k tomu, ale nenutit, nedělat kolem toho humbuk. U nás pomohlo až to, že dostal jednoho dne dopoledne průjem, lítalo to z něho skoro samo, takže jsem ho vzala, posadila na nočník před televizi :oops: a v podstatě se ani nemusel snažit, chválila jsem ho, dostal odměnu. Pak jsme ho den co den vysazovali v jeho čas a měl za každý vykakání slíbenou odměnu - nakoupili jsme pár kravinek, ze kterých měl radost, takže kakal za odměny.. to bylo asi týden, teď už chodí nějak přirozeně sám a ani odměnu nevyžaduje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30420
15.10.12 15:03

Malá bude mít v lednu 3 a na nočník kaká teprve pár dní, taky měla blok. Když jsme začínali s nočníkem a záchodem, tak měla tak velké bobky, že jí dycky trošku praskla dupka.
Nechtěla jsem to lámat přes koleno, zadržovala klidně i několik dní. Pak začla kadit klidně do gatí, potom se svlíkala a začla kadit na zem. Já byla ráda, že aspoň kadí tak jak má. A nedávno přišla sama s tím (viděla jak sbírám bobky ubrouskama), že si začla dávat pod dupku na zem ty ubrousky sama, trvalo to asi 4 dny a já si řekla, že ať to není na ní hrrr, že ještě tak 2 dny a vyložím jí těma ubrouskama nočník. A ona den na to sama vzala nočník a od té doby jen do nočníku :-) a jaká byla doma sláva :-))
Nenutila bych :nevim: až sám bude chtít, tak si na ten nočník sedne a vykadí se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
15.10.12 15:10

My máme doma to stejné. Dcera se naučila chodit čůrat na nočník v během dvou dní (to ji bylo rok a půl), teď bude mít za měsíc dva a za tu dobu kakala do nočníku přesně 2×. Nechávám ji ještě plínky na spaní a ona to se železnou pravidelností udělá vždy během noci. Vůbec nevím, jak na to. přece nebudu u ní hlídkovat celou noc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
15.10.12 15:45

Ahoj, tak my máme úplně to samé. Už jsem to tu jednou psala, ale v podstatě mi odpověděl jen jeden člověk. Syn má taky blok kakat do nočníku. Vyčůrá se tam kdykoliv, dokonce už nemá ani plenku na odpolední spaní, ale kakat tam nebude ani za nic. Zoušeli jsme ho tam nechat sedět dlouho, protože jsme věděli, že se mu chce, ale on to zadržoval a znovu začal, až když měl plenku. :nevim: Nejvíc mě ale na tom zmáhá to, že syna vždy umyjeme, dáme čistou plenku, pak oblečeme do čistého a do 5 minut už kadí. A to vždy večer, když už se chystáme všichni spát. Takže znovu umýt, převléct, dát plenku..je to i dost únavné, dělat to takhle každý večer :? A taky nevím, co s tím, dělá to takhle už několik měsíců a je to v podstatě jeho zlozvyk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.10.12 15:52
@Sedivka17 píše: …já dostala vztek a strašně jsem mu vynadala - od té doby přestal s nočníkem úplně a začali jsme zase s plenkama. Krátce před třetím rokem jsme se začali opět snažit alespoň s čůráním do nočníku, kvůli brzkému vztupu do školky - museli jsme to vzít ale opravdu na tvrdo, prostě se do toho donutil. Dnes už čůrá do nočníku bez problémů - sám si svlékne kalhoty, vyčůrá se a zase se oblékne.
Bohužel kakat nepůjde ani přez nadávání, úplatky, výhrůžky s vařečkou či domlouvání. …
ale obávám se, že on nemá chuť cokoli měnit, je to prostě typ co je příliš pohodlný cokoli měnit a namáhat se zbytečně, když to máma stejně vyřeší za něj - pro mě jsou prostě ty 3 roky hranice v dnešní době extrémů. Prosím, poraďte, jak jste to úspěšně vyřešily vy!!!

Přečti si po sobě, co jsi napsala a pak se zamysli nad tím, zda je to dítětem… Jako jen to čtu a vaří se mi krev, jak někdo tohle může dítěti udělat a pak se divit, že se sekne a ještě si myslet, že je to pohodlností dítěte :cert:

Syn začal chodit na nočník kadit cca ve 2,5letech, v té době byl už půl roku odplínovaný na den na čurání, kadění si schovával do spacích plínek. Zkoušela jsem, domlouvala, moc to nepomohlo. Jednou se ve 2 a čtvrt roce vykadil do nočníku, zjistila jsem to tak, že jsem slyšela z obýváku, jak se tam děsně chválí, jaký je šikulka :lol: Samozřejmě že si tím zahovněným zadkem sednul na gauč, ani ve snu by mě nenapadlo mu nějak nadávat 8o

Vyřešila jsem tak, že jsem neřešila - ano, musela jsem si k tomu dojít, abych opravdu rezignovala a nechala to být, ale ať už jsem vyvíjela kdykoliv nátlak, tak to bylo domlouvání, přemlouvání, v životě by mě nenapadlo na dítě řvát nebo ho mydlit kvůli kakání, vždyť kdyby na mě někdo řval kvůli vyměšování, tak bych se pak taky nezvládla ani vyčurat :nevim:
Jinak syn chodil i do miniškolky na 5h denně s tím, že kakat do nočníku neumí, ničemu to nevadilo.

Fakt chudák dítě, je mi ho líto, že musí tímhle procházet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.10.12 15:56

Bacha abyste to nedopracovali k zacpe, varuju pred prilis duraznym pristupem, nebo dopadnes jako ja. Ze zacatkem chozeni na nocnim proste prestal kadit, a to uplne (bylo to uz po 2.roce veku). Dosli jsme az k psychogenni zacpe, kdy vydrzel nekadit treba 8 dni a zadrzovat (takze vysetreni, nemocnice atd) - vsechno jen mym nucenim na nocnik, kdy se mi zdalo, ze uz to prece musi umet (pak bych si za to nafackovala). Uz je to za nama, ale nikomu bych to neprala.
Muzes pohledat i v diskusich, ja uz tam ani nepisu, ale cas od casu to nekdo resi.
S tou vareckou to si snad delas srandu :roll: tim neziskas nic, takhle ostra jsem teda nebyla, ale proste jsem ho nutila, nechavala vysedavat na nocniku dlouho atd atd, proste naprd, kluk se akorat kousnul a pak jsem to stejne musela resit jen hodne dlouhou trpelivosti (a bohuzel uz pak i dietou apod).

Opravdu na nej netlac, jemu je fuk, ze Ty spechas, aby mohl jit do skolky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.10.12 15:59
@Gladys píše:
Přečti si po sobě, co jsi napsala a pak se zamysli nad tím, zda je to dítětem… Jako jen to čtu a vaří se mi krev, jak někdo tohle může dítěti udělat a pak se divit, že se sekne a ještě si myslet, že je to pohodlností dítěte :cert:

Syn začal chodit na nočník kadit cca ve 2,5letech, v té době byl už půl roku odplínovaný na den na čurání, kadění si schovával do spacích plínek. Zkoušela jsem, domlouvala, moc to nepomohlo. Jednou se ve 2 a čtvrt roce vykadil do nočníku, zjistila jsem to tak, že jsem slyšela z obýváku, jak se tam děsně chválí, jaký je šikulka :lol: Samozřejmě že si tím zahovněným zadkem sednul na gauč, ani ve snu by mě nenapadlo mu nějak nadávat 8o

Vyřešila jsem tak, že jsem neřešila - ano, musela jsem si k tomu dojít, abych opravdu rezignovala a nechala to být, ale ať už jsem vyvíjela kdykoliv nátlak, tak to bylo domlouvání, přemlouvání, v životě by mě nenapadlo na dítě řvát nebo ho mydlit kvůli kakání, vždyť kdyby na mě někdo řval kvůli vyměšování, tak bych se pak taky nezvládla ani vyčurat :nevim:
Jinak syn chodil i do miniškolky na 5h denně s tím, že kakat do nočníku neumí, ničemu to nevadilo.

Fakt chudák dítě, je mi ho líto, že musí tímhle procházet :?

Souhlas, k tomu neni co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
15.10.12 16:25

Ty jsi vynadala dvouletému dítěti za malicherný nezdar a on se zasekl, takže si uvědom že si za to můžeš sama. On není pohodlný, to ty máš k učení na nočník špatný přístup.
Nepoučila jsi se a jdeš na něj s vařečkou a nadáváš mu, tím se tak akorát můžete dopracovat k psychické zácpě a to pak může následovat léčba která trvá i roky.

To dítě za to nemůže, takže vem rozum do hrsti, přestaň mu hrozit, nadávat a tlačit na něj. Jen chval za každý postup, nebo snahu, nabízej dobroty, koupení nějaké oblíbené hračky a na čas bych s tím tlakem přestala úplně.
A vztek měj hlavně na sebe, ne na něj. Můžeš si třeba na to téma přečíst nějaké odborné články na internetu a asi by to chtělo změnit k dítěti přístup.

• Citovat
  • Upravit
23
15.10.12 18:24

Mám 2,5 letého syna. Od roku a půl chodí čurat na nočník, teď i na záchod. Jen to kakání nemůžeme naučit. Vždy počká na spací plínu. Dr. nám řekla, že jej nemáme nutit násilím, aby z toho neměl zácpu. Že to „pak někdy“ přijde samo. Tak čekáme. Před týdnem mu kakání začalo v plíně vadit. Snad se blýská na lepší časy… Tak taky vydržte ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 18:32

Mala dostala v jaslickach taky blok z kakania, ze revala bobeeeeeeeeek aj ked to urobila do plienky a o nocniku nechcela ani pocut. Asi mesiac sme ju museli presviedcat ze kakat nie je zle, ze kaka aj mama, aj tato, aj kazdy. A pri kazdom prebalovani sme jej opakovali, ze bobecek patri do nocnicka. Najprv pri plienkovej nadielke potvrdila, ze bobecek patri do nocnicka a do zachodu, a od jedneho sprchovania po redsej nadielke sama stiahne gate, zhodi plienku a kadi do nocnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
15.10.12 18:46

Zkus nechat malýho někomu jinýmu na kakání. :think: Manželovi, babičce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.10.12 19:43
@26lenka píše:
Zkus nechat malýho někomu jinýmu na kakání. :think: Manželovi, babičce..

3× do měsíce jdu do práce. To hlídají obě babičky. Zkoušely to s knihou, povídánim, sladkým za odměnu… Prostě každá něco. I tatínek zkoušel. Zkoušeli jsme i na velkém záchodě… A nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
15.10.12 20:27
@zanetaj píše:
3× do měsíce jdu do práce. To hlídají obě babičky. Zkoušely to s knihou, povídánim, sladkým za odměnu… Prostě každá něco. I tatínek zkoušel. Zkoušeli jsme i na velkém záchodě… A nic…

A co ho zkusit nechat týden být a nechtít po něm aby se vykakal? Zatím mám dítě s plenkama, tahle fáze mě teprve čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.10.12 22:23
@26lenka píše:
A co ho zkusit nechat týden být a nechtít po něm aby se vykakal? Zatím mám dítě s plenkama, tahle fáze mě teprve čeká.

osobně si myslím, že je to dobrý začátek :palec: Vážně, já jsem taky zkoušela posazovat, zabavovat, přemlouvat a nakonec pomohlo, když jsem se na to vybodla, on k tomu došel sám. A ani jsem pak nemohla moc chválit a dělat kolem toho divadlo, zkrátka jen říct po akci, že je šikulka a toť vše. A nesměla jsem se ho ani zeptat, zda by se nechtěl jít vykakat, i když jsem viděla, že potřebuje, musel se rozhodnout sám, že půjde, takže třeba byl už od 3-4h odpol neklidný a vykadil se v 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze