Syn nechce říkat mami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
7.8.17 22:09
@Peťuláková píše:
Buď v pohodě, u nás doma mi starší dcera říkala kolem 3.roku, tati, babi, bahno a nakonec mi říkala i jménem. :lol: :lol:
Vydrželo jí to dost dlouho. Ale chudák měla trochu v hlavičce bordel, než se naučila kdo je kdo.
P. S. To bahno měla ze školky. :lol:

bahno…jste mě rozesmála :lol: :mrgreen: :D :palec: zrovna jím meloun a vyprskla jsem tady :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
7.8.17 22:12

Asi záleží, jestli normálně jinak mluví. Co všechno umí za slova? Ja mam syna 22m a umí už velké množství slov. Pozná mamu, ted jsem mamika, tátu i tatínek řekne, babi, dedu, tetu, strejdu, atd. Takže jestli tvůj syn nemluví a umí pouze tati, tak je jasne, ze ti jinak neřekne. Asi je pozadu s mluvením celkově, ne??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.8.17 22:13

@mací1011 tak pokud to neumí, tak bych mu to opakovala, ale nenutila opakovat. On se to naučí. Hlavně jestli má s mluvením víc problémů, což asi má, pokud vás čeká logopedie.

@hanka.br. náš syn umí vyslovit t. Říká teta, tam, ale na tátu má vlastní slovo.

• Citovat
  • Upravit
3372
7.8.17 22:15

@mací1011 Stoprocentně vám jednou řekne mami, uvidíte, teda uslyšíte :palec:
Má dcerka také říká některým slovům stále dokola, tak jak je slyšela poprvé, prvně mě to také znepokojovalo, nakonec jsem to pustila, prostě vím, že až příjde její čas, tak to řekne, tak jak se má, jako většina :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
7.8.17 22:18

Moje sestrenice to ma s ditetem stejne. Pry je pro deti tezsi vyslovit ‚m‘ a kvuli tomu je podobna situace casta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.8.17 22:23
@Billi píše:
@mací1011 tak pokud to neumí, tak bych mu to opakovala, ale nenutila opakovat. On se to naučí. Hlavně jestli má s mluvením víc problémů, což asi má, pokud vás čeká logopedie.@hanka.br. náš syn umí vyslovit t. Říká teta, tam, ale na tátu má vlastní slovo.

Vůbec nepochybuji, že tvůj syn umí vyslovit T, ptala jsem se ZAKLADATELKY jestli umí vyslovit M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
7.8.17 23:07

Tak mu taky říkej tati a když se bude divit, tak mu vysvětli, že ty nejsi táta, ale když se mu to tak líbí, tak mu tak také budeš říkat :lol:
Já jsem zase říkala babičce mami, ale mamce taky, tak mi naši jen párkrát řekli, že se říká babi a potom to přestali řešit. Začala jsem ji oslovovat správně, až před nástupem do 1.třídy, protože už jsem si to sama začala uvědomovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
8.8.17 11:31

Tak jestli tobě říká tati a tátovi táto, tak to má prostě asi v hlavičce takto rozdělené a považuje to za normální oslovení maminky :-) A umí jinak říkat „m“? Můj nejmladší (teď oslavil 3. narozeniny) zas říká vytrvale bráškovi Paty místo Maty, „m“ umí normálně, v jiných slovech ho používá, ale prostě tady si zafixoval oslovení Paty a nejede přes to vlak. No a Maty když byl v jeho věku, tak zase starší sestřičce říkal úplně vymyšleným zkomoleným jménem a taky to považoval za normální oslovení. Správně ho začal používat až později, to už měl určitě hodně přes čtyři roky.
Já bych to asi nijak neřešila, v tomto věku ještě děti často rlzná slova komolí nebo používají svoje vymyšlená, prostě to je jeho oslovení a pochybuju, že tím sleduje nějaký hlubší cíl. Já bych na to reagovala normálně a vždycky jenom zopakovala správné oslovení (např. syn: „Tati, pojď sem.“ Já: „Mami, ano mami jde.“). On to časem vychytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
8.8.17 13:34

@Petulka1234 To jsem ráda, že jsem Vás rozesmála. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie