Syn nesnáší děti

Mišule1992
24.3.24 17:40

Syn nesnáší děti

Ahoj holky, prosím není tu někdo se stejným problémem? Mám syna rok a půl a nesnáší ostatní děti. Od malička s nim chodím na cvičení, plavat, do herny a je to čím dál náročnější. Kamarádky s dětma k nám vůbec nemůžou, my k nim taky ne. Jakmile se nějaké dítě přiblíží, chytne hysterák, snaží se utéct a když to nejde, chce to dítě bouchnout. K dospělým je skvělej, jinak je to veselý a šťastný dítě, ale prostě jakmile je nějaký dítě na blízku, začíná peklo. Mám úplně hrůzu až půjde do školky 🤦‍♀️ doktorka říkala, že je to období, že to přejde, ale on je takový fakt od mala a spíš se to zhoršuje 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
24.3.24 18:02
@Mišule1992 píše: Více

Máš syna rok a půl a od malička ho taháš po hernách? To jako že už je na to dost velký? Uvědom si, že je na to ještě malý, nepotřebuje ostatní děti zvlášť pokud se jich bojí. Jsi máma, proč mu to děláš? Nějaký mateřský instinkt se nedostavil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
24.3.24 18:09

Odmala? On malý ještě je. Jeho chování je naprosto normální. Něco si o tom přečti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
24.3.24 18:15

Moje dcera je totální introvert.
Měla na začátku roku 2 roky a až teď pořádně chodíme do herniček.
V 1,5 roce byla poprvé, ale nelíbilo se ji to, jakmile se k ní přiblížilo nějaké dítě, tak začala plakat, tak jsem ji tam prostě nebrala.
Je naprosto normální, že tvůj syn nejeví zájem o děti a spíše ho obtěžují.
Každé dítě je jiné.
Pokud děti nemá rád, tak se jim teď prostě vyhýbej a zkus to za půl roku znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
24.3.24 18:19

Vždyť je to odrostleší mimino, nechtěj po něm zázraky. Moje děti se sice v tomto věku ostatních dětí nebály, ale byly jim absolutně ukradené a veškeré snahy o interakci ignorovaly. A vlastně asi až tak do 2-3 let ostatní děti braly spíš jako zvířátka než jako lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
24.3.24 19:03

Myslím, že tvůj syn je ještě moc malý na tolik aktivit, zvlášť když vidíš, že to úplně netoleruje. Je to sotva odrostlé mimino, nechtěj po něm nějakou kooperaci s dětmi nebo zájem o ně. Dítě je sociálně zdatné třeba až po 3.roce, kdy je schopné si hrát s jiným dítětem, do té doby je spíš samostatná jednotka. Ale zkušenost úplně nemám, první dcera byla s jinými dětmi v pohodě už na kojeneckém plavání od 8.měsíce a další děti se mi rodily už mezi další děti, tak byly v tlupě od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
24.3.24 19:08

Normalni… obe moje deti mezi 1 a 3 rokem ostatni deti nesnesly (krom sourozence), starsi je introvert, tu to preslo az ke 4roku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
24.3.24 19:21

@Mišule1992 nevim, my nikam nechodili, doma mel segru a od 2 let ve skolce bez problemu. Na hristich a jinde si hraje vyhradne sam nebo se segrou, nikdo jiny ho nezajima. Bud takovy proste je nebo to prejde. Pokud mu spolecnost nevyhovuje, tak bych ho po tech hernickach teda na silu netahala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
24.3.24 19:28

Vzdyt je uplne malickej.. Mam triletaka introverta, cviceni nedaval vubec a moc se mi ulevilo, kdyz jsem to prijala a naucila se ho brat takoveho, jaky je. Na cviceni jsme se vykaslali, ulevilo se nam obema a davam mu prostor do toho dozrat. Detem se nevyhybame (hriste, herny apod.), ale nenutime ho do zadnych interakci, nestoji o ne az na uplne vyjimky. Nechavame to na nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
24.3.24 21:20
@Luminance píše: Více

Dikybohu za někoho normálního, kdo chápe že existují i introverti. :palec: :palec: :palec: :palec: Já bych jako dítě v herničce zešílela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dvojmáma
24.3.24 22:40

Nemusíš mít strach. Taky jsem se synkem jezdila od 6m na plavčo, od 1r na kroužek a nelíbilo se mu ani jedno 😃 Není to tak, že nesnáší děti, ale má na to ještě čas 🙃 Ve 3 letech před nástupem do školky jsme chodili ven s jedním jeho budoucím spolužákem. A prvních pár vycházek dobrý, ale jak to bylo často a ještě měl půjčit hračku, hysterák. Jen ho viděl, tak se třásl, řval, utíkal před ním… mě to bylo trapný vůči tomu chlapečkovi i jeho mamince. Ale dneska už by mi to trapný nebylo 🙃 Ve školce se první asi 2 měsíce nezapojoval, na děti jen koukal, ale postupem času si zvykl a teď je úplně v pohodě. S tím klučíkem jsou největší kamoši 🙏 😊 Potřebuje jen čas na rozkoukání.
Bude to dobrý ❤️

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
25.3.24 06:37

@Dvojmáma děkuji, konečně normální odpověď.

• Citovat
  • Upravit
5949
26.3.24 02:12

Myslím, že důvodem je to, že syna přetěžuješ podněty a pobytem v kolektivech, na které není zralý. Nechápu, proč chce dnes tolik matek uspěchat vývoj. Takto malé dítě je v tzv. dyadyckém vztahu, tj. syn - matka a to je jeho svět. Ty mu do tohoto světa cpeš páté přes deváté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišule1992
26.3.24 06:40

Já ale neříkám, že chodíme někam každý den. Jednou týdně máme plavání, jednou týdně cvičení, které trvá 30 minut a když si ho děti nevšímají, tak ho moc baví. A když máme doma nevlastní sestru, tak jdeme do herny nebo na hřiště. Nevím jak vy ostatní, my opravdu nejsme rodina, co sedí zavřená doma na zadku. A nevidím rozdíl v tom, vzít dítě do herny nebo na hřiště 🤷‍♀️
Nicméně jsem se nikoho neptala na názor, jaká jsem špatná matka, chtěla jsem zkušenosti maminek, jejichž děti byly stejné. Ostatní si klidně rýpejte nebo dávejte rady nejlepších matek na světě a seďte klidně doma v izolaci :wink:

• Citovat
  • Upravit
1433
26.3.24 07:43

@Mišule1992 Co se to v poslední době rozšířilo za trend, že musí mít mimina padesát kroužků? Máš s ním sedět doma na zadku a věnovat se mu. Vidíš že se dětí bojí, tak ho nenuť a dej mu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí