Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky..
Holky jdu si pro typ…Mažete děti kokosovým olejem? Pokud ano jakým.?Syn má po těle několik suchych šupinatých míst…Už jsme byli na kožním atopak to není..Prostě s emu takhle sem tam objeví…
Kokosový olej vím že je super jen nevím který použít na malýho.(20mesicu) Nějaký ty v dm, drogerii Teta atd??Dekuji ![]()
Raw bio, určitě budou mít v DMku. Kokosákem mažu i novorozence ![]()
Ale podle mě na suchou kůži nefunguje, já jsem ho zamíchala do krému, který byl příliš lehký a navoněný (Weleda měsíčková).
Pokud to nejsou velké plochy, zkusila bych Alverde měsíčkový balzám na rty. Trochu lepí, ale na suchou kůži je super. A pokud vám nebude vyhovovat, tak se nejedná o velikou investici.
Za mě pomohla vazelína z lékárny.
Ale myslím že Bio olej miminku určitě neublíží.
Holky povedlo se mi to vyfotit ![]()
Je to s ním těžký.. ![]()
Nic ho nesvědí neskrabe se nic..
Mistama jsou fleky suché a červené jiný SOU jen suchý ale na první pohled to není vidět. jen cítit když se po tom přejede prstem ![]()
A kolem bříška je i taková jakoby krupička..
Něco podobného už měl mám pocit ale menší teda. Byla jsem s ním i na alergo-imunologii dělali mu testy atopak (jestli má predispozice) a vyšlo to v pohodě.
Ještě mi napadlo starší syn minulý víkend v sobotu se mu projevila 5 nemoc…Nic jiného mu nebylo jen začali tváře červené a pak po těle takový stopy.Ale nebylo to vystouplé ani suché nic.. ![]()
Tak co dětské máslo, jak funguje?
Takovéhle suché ložisko měl můj kluk na nožičce taky když měl okolo 2 let asi, určitě několik týdnů až měsíců. Občas jsem ho namazala, ale spíš zapomínala, nijak ho to nesvědilo a netrápilo. A pak zase samo zmizelo.
@Callista Promazavam 2-3× denně tak uvidíme…
Zatím je brzy to nějak hodnotit, ale negativního nic jsem zatím nezpozorovala tak uvidím.
Budu mazat tak 1-2 týdny a uvidím…
Jestli bude zlepšení nebo ne..😊