Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, synovi je 22 mesicu. Kdyz se mu narodila sestřička, bylo mu 14 mesicu. Dudlik jsme mu nechali dlouho, aby lepe zvladl, ze jsem 3 dny v porodnici. Odlozili jsme ho v jeho 15 mesicich. Ted je mu tedy 22 mesicu a poslednich asi 5 dnu si bere sestřin dudlik a dudla si. Jak ho vidi, tak ho musi mit. Jinak k usínání nebo venku ho vubec nepotrebuje.
Muj dotaz zni: Mam mu dudlik doma striktne odebirat i přes rev s rim, ze je ségry, nebo ho mam nechat byt, nereagovat na to a cekat, az ho to samo prejde?
Snad mate nekdo podobnou zkušenost.
Poridila bych aspoň každýmu svůj… Jinak pochybuju že se ho zbavi sám, dokud ho bude mít mladsi, bude ho vyžadovat taky.
Příspěvek upraven 17.07.20 v 17:22
Dala bych mu jeho. Syn má dva roky a dudlík má na spaní furt. Vzhledem k tomu, ze je do 10 minut tuhý, tak je mi to jedno. Pokud by ho vyžadoval jindy než na spaní, tak bych ho nedala.
Prave ze syn si ho bere pres den, usina se mnou, bez dudliku.
Dekuji vsem za nazory, nejspis vezmu dudlik obema. Kdyz uz jsem jednou syna odnaucila, nechtela bych se k tomu vracet. A pak znova to same s dcerou.
Syn kdyz vidi malou segru, tak ji obcase vytahne dudlik a vezme si ho do pusy… ja prijdu a seberu, reknu ze je segry a hotovo. proc by se jako melo uz oddudlikovane dite k dudliku vracet?
@llida Jo,to jsem dělala. Občas byl rev, obcas ne, ale A spal se po nem dal.
@boball Jo,to vim, to na mě zkoušel syn.