Syn začal krást

22.2.25 13:35

Syn začal krást

Dobrý den, v poslední době mě znepokojuje synovo chování. Můj 10 letý syn mi začal krást peníze z peněženky. Zkoušela jsem to vyřešit rozhovorem, ale nic se nezměnilo, mám přistoupit k většímu trestu? Jak byste situaci řešili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
22.2.25 13:36

A proč krade? Nemá kapesný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
22.2.25 13:41

Má kapesné? Nastražit past, chytit při činu a následná debata, vysvětlení, zjištění, proč to dělá.
Pokud by se u nás něco takového někdy stalo a nepomohla by debata. Máme dost kamarádů u PČR. Takže sice by mi bylo trapně. Ale požádala bych je o pomoc/soukromou přednášku, jaké jsou následky, když někdo dělá podobné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.25 13:42

@pikola Kapesné samozřejmě dostává a nemyslím si, že malé. Proč toto začal dělat vůbec netuším. Cokoliv co potřebuje mu koupíme. Když jsem ho s tím konfrontovala lze, ze nic nevzal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
22.2.25 13:48
@Veronika838 píše: Více

Někdo ho vydírá. To může být možnost, prostě šikana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
22.2.25 13:50
@Veronika838 píše: Více

Moje kamarádka řešila to samé. Bohužel se z toho vyklubala šikana. Strašně se styděl, tak zatloukal do poslední chvíle. Ale částky se zvyšovaly a pak jí kontaktovala jiná matka a už to jelo. Dopadlo to dobře, agresora přehlásili do jiné školy. Stalo se to před 5 lety. Nyní kluk na gymnáziu a chodí na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
22.2.25 13:50

Hlavne mu nezakazujte mobilni telefon, vzdyt by se chudacek nedovolal svoji babicce nebo by mu nedejboze unikly nejnovejsi Tiktok videjka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
22.2.25 14:05

Na tohle pozor. Nemusí jít o ty peníze. Dítě takto může prosit o pozornost. Schválně zlobí, dělá něco špatného, aby si ho rodič všimnul. Nebo krást musí, protože ho někdo šikanuje. Snažila bych se přijít, proč to dělá. Co je za tím. Chyťte ho při činu a pak s ním rozumně a mile promluvte, aby neměl strach přiznat, proč to dělá.

• Citovat
  • Upravit
MartaProchajda
22.2.25 14:05
@ibis píše: Více

Přesně tak. Nemusí mu jít vůbec o peníze, ale o řešení nějakého problému, který on sám vyřešit neumí.

• Citovat
  • Upravit
14955
22.2.25 14:31
@RadiatorStudeny píše: Více

Kde se tu vzal zase nějaký podivný ocas? Člověk nestíhá ty “nové” profily ani registrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
22.2.25 14:31
@Trojlístek píše: Více

To mě napadlo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
22.2.25 14:42

Nejprve zjisti, proč krade, než ho potrestáš. Představ si, že ho někdo vydírá a zároveň hrozí, že když to doma řekne, tak vám ublíží. No a ty ho potrestáš. Takže za to, že se snaží ochránit rodinu, ta ho za to ztrestá. Může jít o blbost, ale také o vážnou věc. Co se děje, musíš zjistit ty, ty jsi matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
22.2.25 17:34

Víš jistě, že je to on? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:54

Tak si dej peníze na účet a měj jen drobné…
Syn nebude mít či krást, bdue zoufalý a vyklopí to

• Citovat
  • Upravit
9032
22.2.25 18:05

Nebo ze zoufalství začne krást jinde. Jestli má nějaké problémy nebo pomáhá někomu jinému, kdo má problémy. Tak je třeba, ať se situace řeší. Ne odkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí