Vaše špatné vlastnosti u vašich dětí

Anonymní
19.2.25 13:13

Vaše špatné vlastnosti u vašich dětí

Doufám, že to bude odlehčovací téma. Včera u kafe jsme to řešili ve větší skupině. Jak zvládáte to, že vaše děti jsou po vás? Mně dnes ráno už po několikáté došlo, že je dítě celé já a je to hrozné. Dlouho jsem si myslela, že je po tatínkovi a není. Musím zcela sebekriticky uznat, že je po mně. Druhé dítě je celé můj táta a tam se mi funguje dobře.
Co vy berete jako lepší možnost, vaše vlastnosti, protože aspoň víte, jak na to, nebo když je po někom jiném?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
19.2.25 13:24

Jedno dítě, které je zcela mou kopií, tak u něj ten vztah kolísá na mnohem větší amplitudě. Od nejvyšší lásky po tu nejhlubší nesnesitelnost. Sebe v mladším vydání mi příjde extrémně náročné vychovávat. Další dvě děti, tam je to takové vyváženější. Takže ano, vidět moje negativní i pozitivní vlastnosti v dítěti / zrcadle není snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.25 13:27

Žádná vlastnost není dobrá nebo špatná. Ale obecně ano - vychovávat děti, které jsou nám podobné, je náročnější, protože přímo ukazují naše traumata a naše bolístky z dětství (sorry, jsem psycholožka :D).

Jinak pro mě osobně bylo lepší mít dítě se stejnými vlastnostmi, bylo to náročné, ale po spoustě a spoustě práce (na sobě) léčivé. Dítě po manželovi mi tolik témat ke zpracování zdaleka neposkytlo, ale zase jsem jeho výchovou tolik nevyrostla.

• Citovat
  • Upravit
2272
19.2.25 13:36

Obe moje deti jsou jine a zaroven po mne.

Dcera je palicata, drza, chytra, zvidava, palicata… uz jsem rikala, ze palicata? To jsem cela ja.

Syn je tichy, introvertni, palicaty, mazlivy, bazlivy, neuroticky a pro uplnost jeste jednou palicaty ;D a Opet, to jsem cela ja.

Vidim se v nich obou, ale u kazdeho trochu jinak. Ta palicatost, coz maji po mne, mne dohani k silenstvi. Ale co s tim, nejak to musime prezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 13:39

Já mám jedno dítě povahově naprosto po mě a druhé po manželovi. Hádej, se kterým dokážu vyjít lépe a na všem se snáz dohodnout? :mrgreen: Když na mě dcera použije ty svoje metody, ve kterých vidím samu sebe jako dítě, tak bych jí nejradši prohodila oknem :lol: :lol: Přesně jak píše @teroonka - od totální lásky a mamulineček miláčečků po zabejčení na obou stranách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
19.2.25 13:41

Obě jsou z té větší části po mě a pohoda ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.2.25 13:44

Já mám dvě děti. A oba jsou osobnostně úplně jiní než já. Marně se snažím najít jedinou společnou vlastnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.2.25 13:51
@unuděná píše: Více

přesně, jako fakt to nechápu…vlastnosti, co mi v práci a v životě hodně pomohly a do života asi ok, mě u dcery úplně vytáčí. Normálně jako bych mluvila sama se sebou, vytočí mě během jedné věty :think: chlap se mi směje, že co jako chci, že je celá já a že on tak trpí se mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
19.2.25 13:52

Dcera je po mě bordelářka - takový ten typ, co vlastně ten bordel vůbec nevidí :nevim: Já už se ho s věkem vidět naučila (stále mám na míle daleko do některých puntičkářských emimiňaček, ale už alespoň zvládám doma mít jakš takš poklizeno. Dcery pokojíčkový nonstop „výbuch černobylu“ rozdýchávám těžko :mrgreen: :mrgreen:
Jinak jsou povahově obě děti asi mix nás obou s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 13:54
@Keyllah píše: Více

U nás je to ještě o to vtipnější, protože manžel kolikrát peskuje, ať po sobě neštěkáme, že jsme jedna jak druhá, ale jak ho potom vytočí syn, kterej je jeho naprostá kopie, to nechceš vidět :lol: :lol: Ale běda, jak zmíním, že to je jako když se hádá se zrcadlem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.2.25 13:56

přesně, jako stačí když nechám chlapa se synem minutu, fakt nekecám, minutu a už na sebe ječí jak chuantorény, kvůli totální…hlavně že mě a dceři se směje a tváří se shovívavě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15283
19.2.25 13:56

Moje dcery po mě nemají žádné špatné vlastnosti.jsou lepší děti než jsem byla já. Lepe se učí, jsou víc společenské, mají talent umělecky, pohybový, jsou víc ctižádostivé, chytré a rozumné. Snad jedine negativní co po ne zdědily, ze nemají rády zimu, nevyžívají se v lyžování a nesnáší míčové hry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
19.2.25 13:57

To já třeba nechápu. Ty když to děláš, tak jsi v pohodě a když to samé dělá tvé dítě, je to „na facku“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 13:58
@Bytsamsebou píše: Více

Já to ale nedělám, jsem dospělá. A ano, jako dítě jsem jistě byla pro mou mámu semtam na facku :mavam:
edit: jde především o určitou tvrdohlavost, zarputilost a dámské ječící metody. To už mám dávno za sebou, ale když mi to dělá dcera, vidím rudě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
19.2.25 14:03

Já to nevnímám tak u sebe jako u muže. Nejvíc se hádá s dítětem, které je celý on. Místo aby měl pochopení, tak s ním bojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí