Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky poraďte ![]()
Syn 1,5 roku má už pár měsíců tuhou stolici. Někdy je to lepší a jindy horší. Dávám mu lactulosu na změkčení, to moc nezabírá…denně mi vypije cca 180ml čaje a ještě má odpoledne a na noc umělé mléko, takže celkem v tekutinách vypije za den cca 650 ml.
Má to hodně v hlavě, protože má vždy velké hovínka a bolí ho to, takže to zadržuje, jak jen to jde. Když je nejhůř, tak dáme easylax, ale nechci to do něho furt rvát.
Co nejvíc zabírá, aby byla stolice měkčí a syn si odboural v hlavičce ten strach?
Koupila jsem ještě švestkovou stavu od hipp a dávám mu ji strikackou, jinak ji totiž nechce.
Dále mi babička poradila, dávat synovi každé ráno lok aloe vera, prý to zabírá…
Ovoce a zeleninu mi nechce jíst ![]()
Děkuji za každou radu
Pije málo čaje, musí více, tekutin musí vypít min. přes litr. Malá má stejný problém a to pije hodně, taky zatlačuje bobek zpátky, dávám lactulosu a když vidím že to tlačí zpátky dám čípek ten bobek změkčí, taky se mi to nechce dávat pořád.
180 ml čaje, žádná zelenina a ovoce, to mi přijde jaho hodně málo tekutin. Přidejte na pití. Dáváš mu aspoň polívku?
Tekutin má určitě málo, zkus víc nabízet. Ani třeba presnidavku si neda? Ovesnou kaši? Nebo tu svestkovou kdybys prilila do čaje ať ta chut není tak výrazně kysela?
Ahoj, také si myslím, že by měl vypít více. Nezkoušela si smoothie, vice naředit vodou? To zabralo u syna, když mel období, kdy nechtěl pít. Nebo zkusit polévky, jak už tu někdo radil.
Holky dekuju za reakce ![]()
Synovi chutná hlavně kuřecí maso na všechny způsoby, brambory, pak mi sní lososa, někdy rizoto atd.
Ale ovoce jako takové mu nechutna. Polévky taky nechce…je to věčný boj. I ovocného čaje mi vypije strasne málo, chutná mu hermankovy, fenyklovy, rakytnikovy atd.
Zkusím ho naučit ty polévky a ovoce mu dávám každý den do kaše.
Dnes jsem koupila dětskou vlákninu, tak snad i to trosku pomůže ![]()
Synovi pomohla na radu kamarádky prebiotická vláknina od Valosun. Zabralo to rychle.
Řešila jsem to u obou dětí. Pomohly glycerinové čípky, hodně tekutin a preventivně jsem jim vždy kápla do jídla trošku olivového oleje a bylo po problému. Držím palce, ať je to brzo v poradku ![]()
Málo pije. Ono to mlíko se moc nedá počítat jako tekutina, která tomuhle pomůže. Zkusila bych nabízet pití. U mojí dcery naprosto není podstatné co jí dávám, důležité je v čem - miluje pití brčkem - to bude pít, dokud bude co. Zkus nějakou atraktivní nádobu. No a asi mu taky chybí ta vláknina, když nejí zeleninu.
Dceři se zalíbilo, jak dávám miminu probiotické kapky, tak chce taky. Od té doby má řidší stolici. I když měla období pití Actimelu..
Tak zkusit třeba tohle ![]()