Syn zadržuje stolici

32
8.2.23 22:58

Syn zadržuje stolici

Holky poraďte :nevim:
Syn 1,5 roku má už pár měsíců tuhou stolici. Někdy je to lepší a jindy horší. Dávám mu lactulosu na změkčení, to moc nezabírá…denně mi vypije cca 180ml čaje a ještě má odpoledne a na noc umělé mléko, takže celkem v tekutinách vypije za den cca 650 ml.
Má to hodně v hlavě, protože má vždy velké hovínka a bolí ho to, takže to zadržuje, jak jen to jde. Když je nejhůř, tak dáme easylax, ale nechci to do něho furt rvát.
Co nejvíc zabírá, aby byla stolice měkčí a syn si odboural v hlavičce ten strach?
Koupila jsem ještě švestkovou stavu od hipp a dávám mu ji strikackou, jinak ji totiž nechce.
Dále mi babička poradila, dávat synovi každé ráno lok aloe vera, prý to zabírá…
Ovoce a zeleninu mi nechce jíst :(
Děkuji za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5926
8.2.23 23:10

Pije málo čaje, musí více, tekutin musí vypít min. přes litr. Malá má stejný problém a to pije hodně, taky zatlačuje bobek zpátky, dávám lactulosu a když vidím že to tlačí zpátky dám čípek ten bobek změkčí, taky se mi to nechce dávat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5713
8.2.23 23:25

180 ml čaje, žádná zelenina a ovoce, to mi přijde jaho hodně málo tekutin. Přidejte na pití. Dáváš mu aspoň polívku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
8.2.23 23:46

Tekutin má určitě málo, zkus víc nabízet. Ani třeba presnidavku si neda? Ovesnou kaši? Nebo tu svestkovou kdybys prilila do čaje ať ta chut není tak výrazně kysela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.2.23 06:53

Ahoj, také si myslím, že by měl vypít více. Nezkoušela si smoothie, vice naředit vodou? To zabralo u syna, když mel období, kdy nechtěl pít. Nebo zkusit polévky, jak už tu někdo radil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.2.23 13:04

Holky dekuju za reakce :hug:
Synovi chutná hlavně kuřecí maso na všechny způsoby, brambory, pak mi sní lososa, někdy rizoto atd.
Ale ovoce jako takové mu nechutna. Polévky taky nechce…je to věčný boj. I ovocného čaje mi vypije strasne málo, chutná mu hermankovy, fenyklovy, rakytnikovy atd.
Zkusím ho naučit ty polévky a ovoce mu dávám každý den do kaše.
Dnes jsem koupila dětskou vlákninu, tak snad i to trosku pomůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
9.2.23 19:49

Synovi pomohla na radu kamarádky prebiotická vláknina od Valosun. Zabralo to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
9.2.23 21:50

Řešila jsem to u obou dětí. Pomohly glycerinové čípky, hodně tekutin a preventivně jsem jim vždy kápla do jídla trošku olivového oleje a bylo po problému. Držím palce, ať je to brzo v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
10.2.23 15:24

Málo pije. Ono to mlíko se moc nedá počítat jako tekutina, která tomuhle pomůže. Zkusila bych nabízet pití. U mojí dcery naprosto není podstatné co jí dávám, důležité je v čem - miluje pití brčkem - to bude pít, dokud bude co. Zkus nějakou atraktivní nádobu. No a asi mu taky chybí ta vláknina, když nejí zeleninu.

• Citovat
  • Upravit
3023
10.2.23 15:45

Dceři se zalíbilo, jak dávám miminu probiotické kapky, tak chce taky. Od té doby má řidší stolici. I když měla období pití Actimelu..
Tak zkusit třeba tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect