Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no to je teda docela extrem, nema nekde porisenou kuzi? Lidske kousnuti je docela nebezpecne…
Stalo se staršímu. Spolužák ze školky mu prokousl tvář. Učitelka mi to řekla hned ve dveřích (ono to jaksi neslo přehlédnout), tatinek toho druhého kluka uz tam byl, omluvil se mi a synovi. Druhy den ten kousajici chlapeček přinesl synovi své nejoblíbenější autíčko jako omluvu. Doma taky dostal na pérdel, jak se hrdě pochlubil. Od te doby byl klid. Ale učitelka ho pak měla v merku, aby se zase neco nestalo.
Určitě bych řešila - nejprve s učitelkou, jak se toto muze opakovaně dít a proč nemám žádné info. Pak i s rodiči daného dítěte.
No tak to je teda docela dost, to bych šla řešit hned zítra. Syn musel i plakat, když ho pokousala, takže je divné, že by to učitelky nevěděly.
@Monchichik píše:
No tak to je teda docela dost, to bych šla řešit hned zítra. Syn musel i plakat, když ho pokousala, takže je divné, že by to učitelky nevěděly.
Dle slov syna paní učitelka ho asi konejsila, a holčičku napomenula. Každopádně nám nikdo nic neřekl. A mě se to nelíbí. Má i druhou ruku a na břiše škrábanec nebo co to je.
@Anonymní píše:
To bych řešila přímo s ředitelkou když učitelka nema zájem
Učitelka by asi řešila, když jsem tam po školce volala, zvedla mi to druhá učitelka, která při incidentu nebyla. Takže to budu řešit hned ráno.
Bohužel mám stejnou zkušenost. Opakované napadnutí dítěte, neinformující a situaci zlehčující učitelky,… Nech udělat zápis a pokud se bude opakovat, tak jdi k ředitelce.
Divím se, že nic, vůbec nic neřekla. Řešila jsem fyzický incident dětí. Bitku. Hned jsem volala mamce napadeného dítěte. I mamce agresivního dítěte. Bylo to teda i nařízení vedení. Neprodleně oboje rodiče informovat.
Zítra ráno to řešit. Možná jsi měla jít i k dětské. Kdyby se někdo chtěl vykrucovat, že to nejsou kousance.
To samé, naše dítě ve školce přišlo k úrazu nosu, zaklekl ho spolužák a sedřel mu obličej o koberec. Děti mi v šatně řekly, že byly ve třídě samy, učitelky šly připravovat focení na besídku.
Učitelky mi k tomu neřekly nic, na dotaz mi řekly, že neviděly jak se to stalo a že beztak provokoval. Po besídce jsem si podala matku dítěte, je to sousedka kousek od nás, tykáme si. Jejích sígr je problematický dodnes. Školka zápis neudělala, syn to měl hluboké a má jizvu dodnes.
Uvidíš jak bude spolupracovat zítra učitelka, syna ve školce taky sikanovala holcicka, jednou ho přede mnou i shodila ze schodu. Řešili sme to s učitelkou, dávala si na ni pak větší pozor.
Jeden kousanec bych pochopila..ale když jich má tolik, to se nebránil? Neumím si představit, jak do dítěte někdo kouše a ono drží. A pokud nedrží, neumím si představit, jak ho lze tolik pokousat.
To je drsne, ja mam hlasovou zpravu predem kvuli kazdemu odrenemu kolenu, co si zpusobi sami.. tohle bych resila okamzite s ucitelkou - resp s reditelkou, paralelne bych informovala rodice (v klidu, tady se vsichni zname, rikame si o vsem a dari se nam podobne veci utinat v zarodku). Nechci si predstavit, kam dal by se tohle mohlo stupnovat.
@Petula306 jak ho lze tolik pokousat na x-mistech, podle zakladatelky… na to museli byt bez dozoru slusnou dobu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím. Chtěla jsem se zeptat, jak byste řešili situaci l, že vám dítě v mš pokousalo jiné dítě. Učitelka při předávání dítěte neřekla ani slovo, zjistili jsme to až doma. Hned jsem do školky volala. Zítra to půjdu ráno řešit. Jeden kousanec bych asi zvládla ale syn jich má několik. Pláče od pondělí, že nechce do školky…San ukázal dle fotek na holčičku, která tam je nová. Přikládám foto, není to vše co má…