Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, neviem, ci je to relevantna rada, ale mne vcera omylom kvapla avivaz do vlasov desatmesacneho a „vonal“ ako cerstvo oprane pradlo este aj po vecernom kupeli ![]()
nemohol mu to ten kamarat napisat po nejakej hadke, ale z pomsty?
ked hovoris, ze citit vlasky len zblizka.
a nebola si s nim u kozneho?n nemoze mat nejaku bakteriu, ktora zapach sposobuje?
Mě taky napadlo,jestli třeba nemá nějakou mykózu,nebo třeba lupy.. Prý to z toho taky může být.. Asi bych zašla na kožní,tam poradí .
Holila bych syna strojkem úplně na jěžka a popř. koupila nějakou dětskou voňavku aby se mohl např. po tělocviku navonět. Určitě bych ale zašla za dětskou doktorkou poptat se co by to mohlo způsobovat aby vás popř. někam posalala..(jinak mě napadá jen nějaký voňavý kondicionér - takové ty stříkací na rozčesávání voní dost..)
Syn tvrdí, že se nic nestalo, prý se nehádali a den probíhal stejně, jako každý jiný ![]()
Hlavičku má čistou, žádné náznaky plísní, mykóz, ani lupy, prostě nic…
Ale děkuji za typ, na kožní určitě pro jistotu zajdeme
Soldi - aviváž by byla super, jen se obávám, že asi nebude úplně vhodná pro přímý kontakt s pokožkou ![]()
Každý se potí jinak a jinak i smrdí já když se zpotím je to nepříjemné ale okolí si nos nezacpává švagrová má intenzivní pot který je štiplavý a opravdu to není příjemné být občas v její blízkosti. Zkusila bych také kožní a nějaký ten sprejík do vlasů. Syna uklidni každý má nějaký problém někdo více viditelný někdo méně mě zase smrdí nohy
…zkusila sem už vše ale prostě když si třeba stříhám nehty a pak si čuchnu k ruce je to fakt síla okolí to necítí pokud nedá nos k mé noze ale mě to trápí. Chce to opravdu zkoušet vůně spreje ale třeba i mastičky. Nebo mě napadlo at si vlásky geluje gel by to mohl přebít a on si může vytvářet různé účesy bude to brát jako zábavu a ne povinnost.
a nejí moc mléčných výrobků? Japonci když se potí tak vůbec nesmrdí protože nepijí mléko a nejí mléčné výrobky - ono to dělá svoje.
Děkuji za všechny reakce. „Holíme“ ho každé 2 měsíce strojkem na 1 cm. Stříkací kondicionéry jsme zkoušely také - vonělo to, než se spotil. Potom to bylo spíše horší
. Ten gel do vlasů by mohl být dobrý, občas si ho dává, ale jen, když má prázdniny, protože paní učitelce ve škole se to moc nelíbí (přeci jen je ještě malý…)
Mléčných výrobků moc nejí…
Anonymní píše:
Děkuji za všechny reakce. „Holíme“ ho každé 2 měsíce strojkem na 1 cm. Stříkací kondicionéry jsme zkoušely také - vonělo to, než se spotil. Potom to bylo spíše horší. Ten gel do vlasů by mohl být dobrý, občas si ho dává, ale jen, když má prázdniny, protože paní učitelce ve škole se to moc nelíbí (přeci jen je ještě malý…)
Mléčných výrobků moc nejí…
Co dva měsíce na centimetr se mi zdá málo, to má před stříháním cca 3cm vlasy, sjela bych to strojkem úplně a hlavu myla každý den
Nebo se spíš poraď s tou dr. aby si častým mytím nezpůsobila třeba ještě větší mastění
. Průměrně by měly růst vlasy 1 cm za měsíc, takže bych mu to udržovala zatím co nejkratší -klidně sjela i dvakrát třikrát za měsíc a poradila se jakou vlasovou kosmetiku používat.. Jinak se nepotí? Jen na hlavě?
Já bych zašla na kožní, to může být kvasinka… Obyč šamponem a koždodenním mytím můžeš uškodit
Zažila jsem to u spolužačky na intru. Velmi čistotná holka, každý den ráno si myla vlasy (hodně kudrnaté). Večer mastné a páchnoucí. Brala i nějaké léky , ale co, to už si nepamatuji.
Nezlobte se na mě, ale rady typu „jak to zakrýt“ nejsou na místě
Určitě by bylo vhodné najít příčinu, protože mám za to, že takhle malé děti by ani normálním potem neměly být cítit, až v pubertě vlivem hormonů… Takže to bude určitě vlivem nějaké poruchy a to nechci strašit. Známé syn byl dost cítit močí, přestože se nepomočoval a dodržovali hygienu (bylo mu 6 let) no nakonec mu zjistili špatnou funkci ledvin
Ohledně hlavičky a vlásků to bude zřejmě něco jiného, ale nenechala bych to jen tak a běhala po doktorech, protože by z toho malý mohl mít i psychické trauma, děti by ho mohli šikanovat, děvčata se vysmívat… Nic příjemného, děti jsou zlé ![]()
Colorka píše:
Nezlobte se na mě, ale rady typu „jak to zakrýt“ nejsou na místěUrčitě by bylo vhodné najít příčinu, protože mám za to, že takhle malé děti by ani normálním potem neměly být cítit, až v pubertě vlivem hormonů… Takže to bude určitě vlivem nějaké poruchy a to nechci strašit. Známé syn byl dost cítit močí, přestože se nepomočoval a dodržovali hygienu (bylo mu 6 let) no nakonec mu zjistili špatnou funkci ledvin
Ohledně hlavičky a vlásků to bude zřejmě něco jiného, ale nenechala bych to jen tak a běhala po doktorech, protože by z toho malý mohl mít i psychické trauma, děti by ho mohli šikanovat, děvčata se vysmívat… Nic příjemného, děti jsou zlé
Jak nejsou na místě? V každém příspěvku je napsané, že má navštívit dr. tak co tu prosímtě není na místě? ![]()
Kallkapa: Proto taky píšu, že rady „typu“ nejsou na místě… Myslím tím tu aviváž, gel na vlasy, šampony, stříhání strojkem do hola, apod. Já to nemyslím nějak špatně a samozřejmě vím, že ani ostatní to nemyslí zle a chtějí pomoct, ale je to myšleno tak, aby právě maminka nezkoušela tyhle metody a neoddalovala návštěvu lékaře ![]()
Ahoj mamči, potřebuji od vás poradit (omlouvám se za anonym, ale rodinka občas nakukuje, včetně synka o kterého se jedná, proto píšu anonymně).

Chlapečkovi je 8 let. Má hodně husté vlásky, které často zkracujeme na délku 1 cm, protože se hodně potí a vlásky mu zrovna moc nevoní. Hlavu mu myju 3 x týdně, vyzkoušela jsem různé šampony, ale nic nepomáhá. A včera večer mu přišla smska od spolužáka, ať za ním syn nechodí, protože smrdí
A to šel do školy s čerstvě umytou hlavou, oblékaný je čistě, každý večer se koupe, čistí pravidelně zoubky. Prostě není žádné čuně. Ta smska nás včera oba dost zasáhla, hlavně proto, že mu to psal kamarád, se kterým se hodně stýká a vždycky si to oba užijí. Syn tvrdí, že se k němu ten kluk ve škole chová normálně, povídají si spolu, o přestávkách za ním prý dotyčný chodí a syn mu pomáhá s matematikou. Jen měli poslední hodinu tělocvik, syn se zpotil a hlavička prostě začala být cítit - není cítit na dálku, jen když ho obejmu a „očichám“ ho......
Strašně mě to trápí. Chtěla bych synovi nějak pomoci a už nevím jak. A nemůžu přeci dovolit, aby si z něj děti utahovali kvůli věci, za kterou nemůže
Dneska jsem mu dala do vlásků trochu tea tree olejíčku (používám ho holčičce jako prevenci před veškami, které mají ve školce), ale bojím se, jestli jsem neudělala blbost, aby se mu zase nesmáli, že smrdí olejem… Chjooo…
Jinak je ve škole oblíbený, děti ho vyhledávají, dokonce už i holčiny se za ním otáčejí…
Nemáte pro mě nějakou radu? Děkuji Lenka