Facebook a děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1758
5.3.12 14:20

facebook a deti

Ahoj ,
chtela jsem se zeptat mamin co maji doma pubertaky s facebookem,jestli koukaji nekdy na jejich zed.Ja mam dva, holka 12 let a kluk 15 let.Ja koukam holce a nestacim se divit kolik sexualnich fotek a prispevku tam najdu.Popravde nevim co s tim.Odstranovat zcela zbytecne.Je toho moc a stale.Zakazat FB to nechci je to pro ni kontakt s CR.My zijeme v UK.Resite taky tento problem?Ja z toho pekne nervuju :cert: Teda jestli se mi tam nekdy ukaze na fotce treba ve spodnim pradle s naspulenou pusou tak ji ztriskam remenem jak psa. :think: Nastesti tak daleko jsme jeste nedosly a varovala jsem ji dostatecne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
5.3.12 14:31

Mám holku 12 a kluka 17, klukovi nekoukám :lol: a holce jo, znám její heslo, tak si čtu i zprávy :oops: ne pravidelně,ale jednou za čas ano.Možná je to blbý :nevim: ale mám strach, i když holka mi vykecá i co nechce, ale stejně kontroluju.A když bych našla fotku tak jak píšeš, tak ji taky seřežu :lol:

• Citovat
  • Upravit
14679
5.3.12 14:33

Ahoj, tak já se ti musím podělit z mojí zkušenostá. Jedná se moji nejmladší sestru 14let.
Ačkoliv jsem rodiče několikrát upozorňovala, že FB je nebezpečný a ty děti nevědí co je tam čeká. Takže to dospělo až k tomu, že se to táhlo až přes policii. Sestra se začala tahat z o mnoho let staršími muži. Ačkoliv si myslím, že to bylo jen čistě z nevědomosti. Došlo i intimnostem mězi nimi. řešila to i kriminálka.
:,(
Nakonec jsem zjistila, že se fotila nahá a ve spodním prádle a vše si přeposílali. :( Opravdu jsme si prošli ne dobrým obdobím.

Jediná rada co ti mohu dát je hlásit to nějakému správci a dětem vše v klidu vysvětlit. Co je správné, co není proč by se z takovýma lidma neměli bavit a jak je to nebezpečné. Jak se v takové situaci zachovat.

Křičet a striktně zakazovat asi nemá moc cenu, hlavně musí vědět proč to nesmí.
Hlavně musí být důvěra mezi Vámi, aby sami za vámi přišli co tam objevili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
5.3.12 14:39

Ahoj,mam dve holky,14 a 11 let a jsme v UK.Facebook maji obe a je to jejich jediny kontakt s kamaradama z CR.Jsme v UK :lol: .Urcite obden jim profil zkontroluju,je mi uplne jedno co si kdo o tom mysli,nebo bude myslet.Moje holky jsou stydlive,neverim,ze by tam daly nejakou podobnou fotku (doufam!) a kdyz jednou,tak je pretrhnu v pulce,to je jednoduche :mrgreen: ,ale me teda hodne,hodne stve,kolik maji holky sprostaren od cizich lidi na zdi,nebo nevim kdo to je,kde se to tam bere,moc tomu nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.3.12 15:10

Ahoj, já tedy nemám děti pubertaky, ale 14 a 12leté sestry. Ta mladší je v klidu na FB neleze a když tak minimalne… ta starsi je tam porad - foti se, pise na zed atd atd.. kontroluju jí zed každý den i fotky - máma mě pověřila, neumí to moc s netem. Zatím jsem nic „závadného“ nenašla, je fakt, že ségra je rozumná, na svůj věk je hodně vyspělá(i psychicky :mrgreen: ).. ale pokud bych tam něco našla, tak bych jí asi řekla, at to smázne a asi až pak řekla mámě, protože by ji asi přerazila :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
5.3.12 18:11

Ano, taky „vlastním“ téměř třináctiletou puberťačku, co nutně musí na féééééjs :roll: :lol: Znám heslo a dcera ví, že ji mohu kdykoliv zkontrolovat. Má profil uzavřený pouze pro přátele a do přátel si smí dát pouze lidi, které opravdu zná. Samozřejmě je poučená i o dalším možném riziku - nesdělovat datum našeho odjezdu mimo dům atd… Ví, že kdyby to porušila, má s FB utrum :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
5.3.12 18:19

Nečtu diskuzi ale pokud se ti příspěvky které jsou na její zdi nelíbí dej je nahlásit admini to smažou !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
5.3.12 18:24

Jo a vím, že existují nějaké programy, které hlídají koho si ty děti přidávají mezi přátele atd. zkuste pohledat, třeba vám to trošku ulehčí od strachu. Mě to teprve čeká, tak se mi to kecá :mrgreen: Ale děsím se té předtavy už teďka :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
5.3.12 18:25

Dočetla sem diskuzi a už dopředu se omlouvám za svůj názor/dotaz…ale není to hloupé kontrolovat jim FB sama mám doma roční dceru takže opravdu nevím jak vychovávat pubertaka a zatim ani neresim proto se tu s vami nechci dohadovat spis me to jen prekvapuje ja svym rodicum rikala vzdycky vsechno ale kdybych zjistila ze mi kontroluji zpravy atd. asi bych se nastvala a schvalne jim to prestala rikat kdyz by mi neduverovali…nemyslim to spatne spis me jen zajima co na to vase deti ze je mate az tolik pod dohledem…myslim ze kldyz date detem duveru mate vetsi sanci ze neprovedou hloupost nez kdyz jim budete stat za zadkem a oni budou pak delat hlouposti tajne … neni pro ne preci problem zalout si jiny fb taky existuje badoo netlog atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
5.3.12 18:40

Ahojda, není to dlouho co mi bylo náct. Facebook aktivně využívám a myslím,že hlídání dětí je na místě! Ale asi bych dítěti neřekla,že mu tam koukám jelikož jde schovat si cokoli. Prostě si maminky založte profil (dítě má rádo pejsky tak s pejskem v profilu nebo koně nebo třeba šachy - ať má důvod si vás přidat) a kontrolujte takto co dává na zeď a jaká alba vkládá a tak :-) Já mám na profilu pár lidí co jsem si přidala kvůli společnému tématu hovoru a být něco z toho manžel tak to nevím :-)))))) A samo, že když se zapomene odhlásit tak projít zprávy :-) Jde o bezpečnost dětí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
5.3.12 19:11

Petjuska jo není mi to příjemné, ale doba je prostě jiná, a těch nástrah co číhá je moc, uvidíš až ti doroste malá ;)

• Citovat
  • Upravit
2661
5.3.12 19:16

Petjusko, není to příjemné. Předpokládám, že to nebudu dělat pořád. Ale tohle období prostě chci mít pod kontrolou. A dcera s tím problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
5.3.12 19:17

Já Vám to plně schvaluji. Nemá cenu něco zanedbat a podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
5.3.12 19:22

tak tak, důvěřuj, ale prověřuj :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.3.12 19:50

Dcera dvanáct..na fb chodí, ale já jí tam nelezu..Já jí to zakázala, ale vím, že to nezrušila. Některé věci jsou silnější než zákaz rodičů a já to vyhodnotila jako to méně závažné..Zjistila jsem , že jí chci důvěřovat. Věřím zatím své výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí