11letý syn krade

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.12 20:13

11letý syn krade

Dobrý večer, omlouvám se, že píšu anonymně, ale věřím, že pochopíte, že je to pro mě citlivé téma. Mám pocit, že jsem selhala jako matka. Můj skoro 11letý syn krade, lže, podvádí,......skoro už mu nejde uvěřit ani pozdrav. Minulý týden se stalo to nejhorší, kradl v obchodě, kde jsem ho poslala pro knedlík k obědu. Je sice pravda, že byl asi hodinu pryč, ale jelikož do toho obchodu chodívá často na menší nákupy,a vím, že je tam hračkářství ve kterém se dokáže zdržet, tak jsem to nebrala nějak tragicky a čekala na přílohu k obědu. Jenže mě čekalo překvapení v podobě Městské Policie a oznámení, že můj milovaný synátor právě v obchodě odcizil autíčko a ať se obleču a jedu s nimi pro něj. Když jsem viděla malého jak brečí a je ve stresu, sice to ve mě cukalo, ale ovládla jsem se, sepsali jsme hlášení, a to ještě u záchodků, kde byla snad větší koncentrace než přímo v obchodě a pak nás propustili s tím, že to samozřejmě postoupí sociálce a škole. A teď v pátek mi přišlo předvolání na tohle pondělí na sociálku ve věci projednání. Máte nějaká s tím také zkušenosti? Jak se sociálka chová? Co můžeme tak čekat? Jinak, už po předchozích extemporech co provedl, jsem už konečně přizvala na pomoc psychologa, ale vyšetření máme až v dubnu. Do té doby musíme nějak bojovat. Snad se do té doby nezblázním. Já už opravdu nevím jak se chovat, jakým způsobem ho potrestat aby se ho to nějak dotklo, mám obavy, že si z něho vezme jeho 4letý brácha příklad a řekne si, že krást je vlastně strašně fajn a že když to dělá jeho milovaný brácha tak proč by to nemohl dělat on. Pořád přemýšlím jestli to není moje chyba. Před dvěma lety jsem i s kluky odešla od manžela, kde já a mladší syn jsme citově a psychicky strádali,ale starší měl v podstatě vše na co si vzpomněl. Tím, že jsem se odstěhovala, tak jsme finančně sjeli docela dolů. Po nějaké době jsem si našla přítele, který se k nám nastěhoval. Já jsem teď maximálně šťastná, mladší syn ho bere jako tatínka,starší ho taky respektuje a oslovuje ho tatínku,ale je to jen kvůli tomu, aby mladšímu nepletl hlavu.Finančně na tom nejsme tak, že bychom měli na rozdávání, ale na jídlo je pokaždé, oblečení taky mívá jakžtakž moderní, ale opravdu nemám na to abych mu mohla každý měsíc kupovat lego nebo nějaké hotwhelsky. Poslední dobou dostává kapesné, je to sice jen 50,– ale může si za to koupit co chce. První kapesné utratil za samé sladkosti které snědl ještě ten den…a týden na to ukradl to autíčko…to, že úplně kašle na školu to už snad pomíjím… Omlouvám se za délku ale potřebovala jsem se už z toho vypsat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
3.3.12 20:21

Ahoj.
Přímo sociálka, vám přidělená pracovnice, ti jistě poradí, kam se obrátit. Existují organizace, které pomáhají rodinám, kde to hrozí průšvihem. Jsou organizace, které se dětem věnují odpoledne, po škole. Další v pořadí je možnost dobrovolného pobytu v nejbližším diagnosťáku, kde dokáží dost pomoci (to ale po jedné krádeži není zatím váš případ).
Určitě bych mluvila s výchovnou pracovnicí či preventistkou ve škole.

Hlavně hodně komunikuj se školou a se sociálkou - na to se hodně hledí.

Každopádně nevěš hlavu, pokud dojde na diagnosťák nebo polepšovnu, tak to jsou průšvihy jiného kalibru než jedna krádež hračky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
3.3.12 20:32

Pohovor si s nim ale bez emoci a snaz se zjistit co ho k tomu vedlo. Hodne deti dela takovy hlouposti. Nebo zkus nejakou psycholozku. Pro jednou se snad svet nezriti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.12 20:34

se školou se snažím spolupracovat od minulého roku, kdy se na něj provalilo, že kamarádům krade hračky, které si nosí do školy. Byla jsem u komise kvůli tomu, dostal důtku, výchovná pracovnice doporučila psychologa, syn odříkal, že už to nikdy, ale opravdu nikdy neudělá a tím to skončilo. Teď se školou spíš řešíme jeho nepřipravenost, jeho lajdáctví, jeho zapomínání, někdy se mi zdá, že s učitelkou mluvím častěji než se svými rodiči. A nejhorší je, že milej zlatej po každém průšvihu řekne, já už to nikdy, ale opravdu nikdy neudělám a bumprásk, v dohledné době to tady máme zas…jak já mu mám věřit????

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:35
janka174 píše:
Pohovor si s nim ale bez emoci a snaz se zjistit co ho k tomu vedlo. Hodne deti dela takovy hlouposti. Nebo zkus nejakou psycholozku. Pro jednou se snad svet nezriti.

už mi přijde že si můžu vypovídat hlasivky a stejně je to zbytečné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:37

odpovim ti anonymne, aby me neukamenovaly ostatni matky.
moje sousedka mela neco podobneho se svym malym synem, v drogerii ukradl barvu na vlasy a gumove rukavice (nechytli ho, doma to vyndal z kapes).
Hrozne moc ho zbila, ale on od te doby nic takoveho uz neudelal. A jeste od te doby, co ho zbila mu rekla, ze priste az ho chytnou, tak pujde do polepsovny, do ustavu… jaksi mu vysvetlila, kam putujou deti, co kradou a jak potom zijou (samy, mezi samyma hloupyma lidma, co nemaji NIC, spolecnost je nebere vazne a jsou to „spodina“ spolecnosti…)

Je mi jasne, ze jeji trest byl trochu pres caru, ale efekt to melo…

Jo a muj bratranek taky kradl, a delal lumpoviny, moje teta mu vzdycky jenom domlouvala a rozmlouvala s nim, byl i u psychologa, podle psychologa mu udelali vlastni pokoj a vicemene ho rozmazlili jeste vic nez byl, vysledek? dneska je z nej dospelej kluk dvacetiletej, kterej uz ma odsezenej rok ve vezeni… Jeho „lumpaciny“ se totiz zvrtly v huleni travy, drogy, parta plna zlodeju atd…

Takze asi tak…
napsala jsem ti pouze dva pripady z meho okoli, ktere jsou SKUTECNE a nejsou zalozeny na „teorii“.

DRZIM PALCE AT UDELAS COKOLI, ABY TO MELO POZITIVNI EFEKT

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:40

AHOJ
a jak jsi kluka potrestala za ty krádeže?

osobně říkám, že poprvé bych domluvila, podruhé bych ho zbila (za nasich mladych let to fungovalo - dostali jsme vylagos bez reci a zakazy a bez debat), pak jsme si rozmysleli, jestli chceme dělat průšvihy nebo se chovat slušně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:41
Anonymní píše:
odpovim ti anonymne, aby me neukamenovaly ostatni matky.
moje sousedka mela neco podobneho se svym malym synem, v drogerii ukradl barvu na vlasy a gumove rukavice (nechytli ho, doma to vyndal z kapes).
Hrozne moc ho zbila, ale on od te doby nic takoveho uz neudelal. A jeste od te doby, co ho zbila mu rekla, ze priste az ho chytnou, tak pujde do polepsovny, do ustavu… jaksi mu vysvetlila, kam putujou deti, co kradou a jak potom zijou (samy, mezi samyma hloupyma lidma, co nemaji NIC, spolecnost je nebere vazne a jsou to „spodina“ spolecnosti…)

Je mi jasne, ze jeji trest byl trochu pres caru, ale efekt to melo…

Jo a muj bratranek taky kradl, a delal lumpoviny, moje teta mu vzdycky jenom domlouvala a rozmlouvala s nim, byl i u psychologa, podle psychologa mu udelali vlastni pokoj a vicemene ho rozmazlili jeste vic nez byl, vysledek? dneska je z nej dospelej kluk dvacetiletej, kterej uz ma odsezenej rok ve vezeni… Jeho „lumpaciny“ se totiz zvrtly v huleni travy, drogy, parta plna zlodeju atd…

Takze asi tak…
napsala jsem ti pouze dva pripady z meho okoli, ktere jsou SKUTECNE a nejsou zalozeny na „teorii“.

DRZIM PALCE AT UDELAS COKOLI, ABY TO MELO POZITIVNI EFEKT

jo,pastakem a vezenim samozrejme taky vyhrozujem, jenze ten muj synator je takove zvlastni povahy, jako by zil ve svem svete, ze dokud by to nevidel nebo nezazil na vlastni kuzi tak tomu neveri ze by to mohlo byt tak hrozne. Zkouseli jsme fyzicke tresty, psychicke ve forme odebrani nejoblibenejsi hracky, zaracha, domaci povinnosti a ja uz nevim co jeste a vse se minulo ucinkem…nekdy mi prijde ze to bude spis psychicky problem

• Citovat
  • Upravit
2041
3.3.12 20:42

Jestli on to nedělá, aby na sebe upozornil. Nebo na protest, že není s tátou, nemůže to být tím? Podle toho jak píšeš, mi přijdeš, že to máš v hlavě srovnaný a rozhodně ho nezanedbáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.12 20:44
Anonymní píše:
AHOJ
a jak jsi kluka potrestala za ty krádeže?osobně říkám, že poprvé bych domluvila, podruhé bych ho zbila (za nasich mladych let to fungovalo - dostali jsme vylagos bez reci a zakazy a bez debat), pak jsme si rozmysleli, jestli chceme dělat průšvihy nebo se chovat slušně…

jak pisu, poprve byla domluva, podruhe poradny vyprask ode me, po treti odebrani hracek, po ctvrte zaracha, domaci povinnosti, zadne sladkosti a ja uz nevim co jeste…a ted?za tu posledni?musim rict ze nijak…jen jsem byla hodne smutna, rekla ze me strasne zklamal a ublizil ne sobe, ale me.....rekla jsem mu ze ho ted nebudu nijak trestat, ze mame domluvenou schuzku s doktorem, ktery nam snad pomuze a poradi a ze se pak uvidi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:46
Nelluška píše:
Jestli on to nedělá, aby na sebe upozornil. Nebo na protest, že není s tátou, nemůže to být tím? Podle toho jak píšeš, mi přijdeš, že to máš v hlavě srovnaný a rozhodně ho nezanedbáváš.

tohle me samozrejme taky napadlo, ze vyhledava pozornost,ale prave ze posledni dobou jsem mu venovala pozornost snad i na urok mladsiho, jen proto ze jsem se bala aby neco neprovedl kdyby mel pocit ze si ho mene vsimam.a to s tim tatou?ja bych nebranila ani v nejmensim v tom aby byl s tatou co nejvic to jde,ale kdz tata nejevi zajem tohle fakt neovlivnim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:46

pust mu dokument nebo nejaky film, kde je pekne videt, jak to chodi v pastakach (jak je tam sikanujou atd…) jak maj vymlaceny zuby, modriny, jak na ne rodice kaslou  — urcite na netu neco najdes ---

nebo na ČT2 obcas takovy dokumenty davaji…

A NEBO NA NEJ JDI PSYCHOLOGICKY: IGNORUJ HO!!!! NEMLUV NA NEJ, NEVSIMEJ SI HO, ASPON PAR DNI, PRO DETI JE TOTIZ NEJHORSI, KDYZ RODICE NEMLUVI (DOKUD RVEME, MLATIME, NADAVAME, TAK JE TO PRO NE O.K., LAE BEDA, JAK JE ZACNEME IGNOVORVAT, TO UZ CITI PROBLEM A JE JIM I SMUTNO)…

Já když dělala průšvihy, tak když moje máma přestala mluvit, to byl teprve trest. Ptala jsem se jí na něco a ONA NIC - KOUKALA NA TELEVIZI A MLČELA. Potom ségře něco koupila a mě úplně ignorovala.

A KDYŽ UŽ BYCH NA NĚJ PROMLUVILA, TAK BYCH ŘEKLA: SE ZLODĚJEMA A LHÁŘEMA SE NEBAVIM — A VYDRŽ TO ALESPON DVA DNY…

je to možná drsný, ale mohlo by to s nim hnout - bude se cítit sám a bude chtít možná překvapit v dobrém…

• Citovat
  • Upravit
2041
3.3.12 20:49
Anonymní píše:
Nelluška píše:
tohle me samozrejme taky napadlo, ze vyhledava pozornost,ale prave ze posledni dobou jsem mu venovala pozornost snad i na urok mladsiho, jen proto ze jsem se bala aby neco neprovedl kdyby mel pocit ze si ho mene vsimam.a to s tim tatou?ja bych nebranila ani v nejmensim v tom aby byl s tatou co nejvic to jde,ale kdz tata nejevi zajem tohle fakt neovlivnim

Vůbec ti to nezávidím, člověk si řekne, tohle mě se stát nemůže a přitom to není žádná pravda, nikdy nevíme, co ty děti vyvedou, ale tohle je fakt těžkej kalibr. Zkus s ním jednat jako s dospělým. Promluvit s ním, že tohle vidí mladší brácha, který ho má rád. A jaký má kamarády? Myslíš prostě, že je mu všechno jedno?žádná motivace nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.12 20:49
Anonymní píše:
pust mu dokument nebo nejaky film, kde je pekne videt, jak to chodi v pastakach (jak je tam sikanujou atd…) jak maj vymlaceny zuby, modriny, jak na ne rodice kaslou  — urcite na netu neco najdes ---

nebo na ČT2 obcas takovy dokumenty davaji…

A NEBO NA NEJ JDI PSYCHOLOGICKY: IGNORUJ HO!!!! NEMLUV NA NEJ, NEVSIMEJ SI HO, ASPON PAR DNI, PRO DETI JE TOTIZ NEJHORSI, KDYZ RODICE NEMLUVI (DOKUD RVEME, MLATIME, NADAVAME, TAK JE TO PRO NE O.K., LAE BEDA, JAK JE ZACNEME IGNOVORVAT, TO UZ CITI PROBLEM A JE JIM I SMUTNO)…

Já když dělala průšvihy, tak když moje máma přestala mluvit, to byl teprve trest. Ptala jsem se jí na něco a ONA NIC - KOUKALA NA TELEVIZI A MLČELA. Potom ségře něco koupila a mě úplně ignorovala.

A KDYŽ UŽ BYCH NA NĚJ PROMLUVILA, TAK BYCH ŘEKLA: SE ZLODĚJEMA A LHÁŘEMA SE NEBAVIM — A VYDRŽ TO ALESPON DVA DNY…

je to možná drsný, ale mohlo by to s nim hnout - bude se cítit sám a bude chtít možná překvapit v dobrém…

presne tohle jsem vlastne udelala po te kradezi, vydrzela jsem to dva dny, ale videla jsem ze efekt v podstate zadny. a navic mladsi je strasna opicka,a kdyz jsem videla jak se taky zacina chovat k brachovi tak jsem toho nechala…uz mu zacal rikat zlodeji.....s tim doku me to uz taky napadlo, jen si myslim, ze si bude riakt, stejen je to v tv tak to tak ve skutecnosti enni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.12 20:52
Nelluška píše:
Anonymní píše:
Nelluška píše:
Vůbec ti to nezávidím, člověk si řekne, tohle mě se stát nemůže a přitom to není žádná pravda, nikdy nevíme, co ty děti vyvedou, ale tohle je fakt těžkej kalibr. Zkus s ním jednat jako s dospělým. Promluvit s ním, že tohle vidí mladší brácha, který ho má rád. A jaký má kamarády? Myslíš prostě, že je mu všechno jedno?žádná motivace nic?

to co jsem si myslela, ze by ho mohlo nejak motivovat, nejak mu ublizit, to se tezce minulo ucinkem…myslela jsem ze kdyz mu reknu ze me to hodne ublizilo a ranilo a ze ja mu uz ted neverim(je to silene tohle rict 11letemu klukovi) ze se chytne za nos,ale zhruba po deseti minutach po mem proslovu se smal nad vtipy…uz je to tyden, a jeste se ani neomluvil,nerekl maminko promin…kdyz jsem se ho ptala proc to udelal, tak pry proto ze strasne to auticko chtel…ja si pak pripadam jako krkavci amtka,ktera diteti nic nedopreje a ono si chudak musi krast…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi