Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ako ja myslim, ze je to len taka blba etapa v zivote…
Totiz aj moj brat v tomto veku kradol rodicom peniaze, ale on bol tak blby, nie ze by zobral 100Kc on proste zobral aj 2500Kc a to by si kazdy vsimol.
Mama s nim isla za psychologickou a tak koza mame povedala, ze mu musi davat vacsie vreckove
…to je fakt „rada“. A tak tam uz nesla…
Ako brat dokonca zobral nasim zlato vcetne svadobnych obrucok a predal to v zastavarni (bez problemov to od neho odkupili
)…nasi si uz mysleli, ze je asi na drogach…ale to nastastie nebol. On proste potreboval robit machra pred kamosmi…kupoval si hracky a platil im sladkosti a pod…
No nastastie potom to uz prestal robit…resp. uz si to rodicia nevsimli…asi dostal rozum.
Inaj aj ja som kradla, ale to bolo tak 20-50Kc rodicom. Tiez som kradla aj v obchode (cokoladu, gumicku do vlasov)…nemalo to dovod…potrebovala som to skusit (no blba som bola), ale potom chytili kamosku a hned som prestala.
V tomto veku som aj na cierno v MHD chodila a ked som mala listky, tak som ich vsetky stikla.
Ja myslim, ze deti si proste este neuvedomuju nasledky…este su sprostucke.
Ja som zacala brigadovat u otca vo firme a tak som potom mala dost penazi. Takze ked to pojde pekne na brigadu ho poslat ![]()
Brala mi oblečení moje, pašovala ho z domu, převlíkala se bůh ví kde a kolikrát se stalo že jsem svoje věci měla budto zničené nebo už jsem to neměla vůbec. S argumentem, že mám hezčí věci. Ale já jsem dospělá a dcera přece nemůže nosit to co já. Když jí to zakážu tak si stejně udělá co chce a udělá to stejně. Je jí to úplně jedno mi tak připadá…Psycholožka nám ve své podstatě neřekla nic protože se to děje pořád a víc. Prý se musí s dcerou pracovat ale efekt já nevidím… ![]()
Vím, že když frčeli pokémoni, tak mi naši nechtěli nic z toho kupovat, protože jim to přišlo zbytečné. Všichni spolužáci si kupovali žvýkačky s nálepkama, měli alba, vyprávěli si o tom a já se na ně nemohla ani dívat, když naši byli doma. Takže jsem potají chodila tátovi krást drobáky a kupovala si za ně žvýkačky… trvalo to pár měsíců, ale vyrostla jsem z toho a nekradu ![]()
Má dcera vlastní kapesné? třeba se jen snaží vyrovnat spolužákům. nicméně bych uvažovala i nad tím, jestli netrpí kleptomanií ![]()
To je právě to čeho se bojím a nevím jestli to mám začít řešit u nějakého lékaře nebo co mám dělat? Kapesné jsem dceři dávala do doby něž ukradla větší obnos doma. Od té doby ne.
Zratily se mi kozačky za 5tis, další boty dovezené z ciziny a vše co se tady koupit nedá takže to nosit nikdo nikde nemůže proto nechápu kde to je? A svoje věci dceři půjčovat nechci. Každá máme svůj šatník, neříkám, že sem tam něco jsem jí nepůjčila ale mám drahé věci a většinou mi vše zničí a manžel s tím také nesouhlasí.
Budu muset vše nejspíš probrat s manželem a psycholožkou aby nám poradila co dělat? Mám strach, že se tímto skazí i naše mladší dcera když vidí co ta starší dělá a to bych moc nerada.
Krade potaji obleceni, protoze mas hezci…takze nekrade jen tak pro nic za nic. Oblikas ji tak, ze ji se to nelibi. Nemuze chodit oblikana tak, jak by chtela-mluvila jsi s ni o tom? Neznam vasi financni stranku, ale na oddile bohuzel vidim dost casto, jak rodice chodi vyoblikany ve znackovych vecech a botech za tisice a deti chodi v obleceni od Vietnamcu a kruskach z Lidlu (vedu turisticky oddil, deti za rok nachodi nekolik stovek kilometru) a jejich argument je, ze jim nebudou kupovat kvalitni a drahe veci, dokud rostou…
Na co potrebuje ty penize? Potrebuje se vyrovnat kamaradum? To znamena, ze ma v kolektivu problem, ze se sama neumi zaclenit a potrebuje si kamarady kupovat…
Na 12letou holku si myslím že Gas, Lacoste, Roberto Cavalli, Hugo Boss atd jsou velice slušné oblečení, samozřejmě že kupujeme i ty levnější nejenom tyto značky. Já chodila jako chudák do doby než jsem si začala sama vydělávat.
@Lucák11 píše:
Na 12letou holku si myslím že Gas, Lacoste, Roberto Cavalli, Hugo Boss atd jsou velice slušné oblečení, samozřejmě že kupujeme i ty levnější nejenom tyto značky. Já chodila jako chudák do doby než jsem si začala sama vydělávat.
Ted jsem to nepochopila-dcera chodi v obleceni vyse uvedenych znacek nebo v tom chodis ty?
Chodí hezky oblíkaná a i boty si vybírá sama nebo jí koupíme. Nikdy si nestěžovala. Vlasy si žehlí, maluje se jako ostatní a se začleněním prý problém nemá co jsem zjištovala ze školy.