Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakladatelko, podle Tvého popisu mi to připadá „už hodně rozjeté“. Měla bych už ve vašem případě strach experimentovat, co zabere… Kontaktuj odborníky, nejbližší pedagogicko - psychologickou poradnu (pokud už teda nejste k psychologovi objednaní tam) - ale tam mají v péči především děti s poruchami učení a podobně. Nejlépe Ti budou schopni poradit ve Středisku výchovné péče (najdi si na netu nejbližší k vám - není jich moc, s tím počítej…), nejčastěji jsou při Diagnostických ústavech nebo Dětských domovech se školou (něco jako kdysi „polepšovna“ pro mladší děti) nebo Výchovných ústavech. Tam jsou na takové záležitosti odborníci s velkými zkušenostmi (tato zařízení jsou přetížená). Poskytují ambulantní pomoc, ale většinou disponují i několika lůžky. Minimálně bych zkusila poprosit vašeho psychologa, aby vás vzal dřív. Tohle sami asi opravdi nezvládnete a do dubna kdoví, co ho může napadnout… Džte se - všichni.
pepuse píše:
v té době jsem otce neviděla přes 6let takže asi i proto jsem byla ,,vyléčena šokem". A mohu se zeptat z jakého jste města?Anonymní píše:pepuse píše:jo,kdybych mela syna kam odseparovat tak uz by tam byl i za tu cenu ze bych ho mela kazdy den vozit do skoly…jen jeho otec o nej nejevi zajem,a tezko se mu muzu objevit za dvermi s klukem a kufrikem,a rodice pomoct nemuzou,maminka je vazne enmocna, po amputaci obou noh takze tam je to taky bezpredmetne.....
ahoj, ze své vlastní zkušenosti je nejlepší dítě vyseparovat…měla jsem také svá ,,telecí" léta. Rodiče se rozvedli, já měla ještě dva sourozence a byla jsem prostřední. Moc pozornosti se mi nedostávalo tak jsem začala dělat průšvihy. Máma mě jednoho dne pobalila věci a odstěhovala k otci, bez upozornění,bez rozloučení…otec se mnou jezdil na hospitace k psycholožce a tam jsme vlastně přišli na to,kde je chyba…od té doby byl pokoj, já konečně věděla,že mě rodiče vyslechnou, nemusím se bát…a myslím,že do budoucna to mě přineslo jen užitek byť ta doba rozhodně růžová nebyla…
Ostrava
Přeju hodně štěstí a dej zase někdy vědět. Je to opravdu těžký s dětma. Ty mí jsousice ještě malí, ale taky jsem si říkala, že moje dítě nebude nikdy spát se mnou v posteli, nikdy se nebude vztekat na veřejnosti, prostě mají svoje hlavy a my jim do nich nevidíme. U nás se preferovali fyzické tresty, taky malou plácnu, ale někdy jí prostě nechám vyvztekat. Nemáš to jednoduchý a přeju ať vybereš ten ,,nejlepší způsob, jak potrestat,,
nepř. otec píše: ááá, kdepak se stala chyba , maminko?
v 11-ti letech dítě krade…co bude dělat ve 14?
někoho zabije?![]()
v určitých situacích je opravdu lepší dát dítěti přes zadek a ne se ho snažit vychovávat pouze pomocí domluvy. takhle to pak dopadá…
nu, doufám, že nebudu mít tu čest se s tvým dítětem někde potkat, nerad bych byl okraden
Sorry, nepřihl. tatínku..... mluvíte o něm, jako by byl notorický zloděj a vrah… můžete dát dítěti max. lásky, věnování se mu, přisné výchovy a přesto, pokud má dítko nějaký problém, nezmůžete nic ani tvrdým výpraskem
Jak jste si mohl přečíst, tak maminka se snaží řešit celou situaci od začátku, takže to neháže za hlavu.
A jak vidíte, tak mnoho z vás mužů kašlou na své děti, viz. otec kradoucího syna, o kterém se zde hovoří.....
Ale kdo si tu zoufalou situaci sám nezažije, nepochopí a bude vést stupidní kecy ![]()
Anonymní píše:Nelluška píše:samozrejme ze nechci aby skoncil v jakemkoliv ustavu…i kdyz dela co dela, i dkyz me to boli a trapi tak je to porad muj syn ktereho miluji a chci pro nej to nejlepsi…
já vím, ale na úvod, než se to všechno zklidní, vyřeší, to není špatný a uvidíš. Přece fakt nechceš, aby za chvilku v tom ústavu skončil???? Co když to udělá znovu?Je to úplatek, ale třeba by si zase získal nové sebevědomí, neměl by zapotřetí takhle na sebe upozorňovat. Ale vím, že ho znáš a jestli myslíš, že by toho zneužíval.....ale za pokus by to stálo, pak už opravdu asi ty teror-tresty. Ale to se na něj podepíše, to si piš. Vím to od sebe.
moje známá dělala taky pro syna to nejlepší a byla moc citlivá a kluk sedí dneska v base…
Nelluška píše:
Přeju hodně štěstí a dej zase někdy vědět. Je to opravdu těžký s dětma. Ty mí jsousice ještě malí, ale taky jsem si říkala, že moje dítě nebude nikdy spát se mnou v posteli, nikdy se nebude vztekat na veřejnosti, prostě mají svoje hlavy a my jim do nich nevidíme. U nás se preferovali fyzické tresty, taky malou plácnu, ale někdy jí prostě nechám vyvztekat. Nemáš to jednoduchý a přeju ať vybereš ten ,,nejlepší způsob, jak potrestat,,
dekuji moc jak za rady tak za podporu…moc si toho vazim
![]()
Lejla77 píše:
holky je to hustý, ale já mám takový divný pocit ze svého blízkého okolí, že když se něco moc řeší domluvama a maminky mají obavy, aby těm svým dětičkám neublížili psychicky ještě víc, tak ty děcka jim přerostou přes hlavu a je to s nima ještě horší a oni s těma rodičema manipulujou…Sice mám teprve miminko, ale dovolím si zakladatelce poradit, ať se s ním moc nemazlí, už to, jak se její syn směje vtipům vlastně v den jeho „průseru“ o něčem svědčí, neváží si mámy, ale autíčko moc chtěl.
Zakladatelko, držím ti palce, ať to ustojíš.
Já bych mu jako máma UKRADLA jeho věci VŠECHNY a dostal by je až by se napravil, i kdybych si měla dát tu práci všechno zamknout někam do sklepa nebo vyházet do popelnice, ať pocítí, že za špatné činy se musí platit… že každá sranda něco stojí…
pokud první domluvy nezabraly, už bych se s ním fakt nemazlila zakladatelko
myslím, že psychicky mu už neublížíš, naopak si myslím, že on potřebuje psychickou VZPRUHU v podobě ztráty svých osobních věcí, ke kterým má vztah, a ochutnat jaký to je BÝT OKRADENÝ…
souhlasím, dnešní výchova je špatná. jakmile dá matka dítěti na zadek, hned je považována za špatnou, ale jak to dopadá? dnešní děcka jsou nevychovaná, drzá, kradou a nemají respekt k dospělým. neříkám mlátit od hlavy až k patě, ale jsou situace, kdy jeden výprask na holou je lepší než domlouva. být to můj syn, sežeral bych ho, že by si týden nesedl, ale mohl bych ti zaručit, že už by to v životě neudělal a ještě by se šel dobrovolně omluvit ![]()
pokud můžu doporučit, obrat se na psycholožku dr. Hurníkovou z mediačního centra v Ostravě, je fatk razantní, ale skvělá a má praxi přes 30 let v dětské psychologii.
Mám s ní dobrou osobní zkušenost ![]()
Anonymní píše:nepř. otec píše: ááá, kdepak se stala chyba , maminko?
někoho zabije?![]()
v určitých situacích je opravdu lepší dát dítěti přes zadek a ne se ho snažit vychovávat pouze pomocí domluvy. takhle to pak dopadá…
nu, doufám, že nebudu mít tu čest se s tvým dítětem někde potkat, nerad bych byl okradenSorry, nepřihl. tatínku..... mluvíte o něm, jako by byl notorický zloděj a vrah… můžete dát dítěti max. lásky, věnování se mu, přisné výchovy a přesto, pokud má dítko nějaký problém, nezmůžete nic ani tvrdým výpraskem
Jak jste si mohl přečíst, tak maminka se snaží řešit celou situaci od začátku, takže to neháže za hlavu.
A jak vidíte, tak mnoho z vás mužů kašlou na své děti, viz. otec kradoucího syna, o kterém se zde hovoří.....
Ale kdo si tu zoufalou situaci sám nezažije, nepochopí a bude vést stupidní kecy
dekuji…nejak jsem nemela energii na tohoto „tatinka“reagovat…dekuji ze jste to udelala za me ![]()
Nezávidím ti to. nemám osobní zkušenost, naše jsou ještě malé. Ale kamarád má kluka, který taky v pubertě začal blbnout. Taky se mu rodiče rozvedli. Já myslím, že to tou dobou kluci fakt těžce snášejí. Okradl svou učitelku, svého dědu, pak dokonce vykradli s kamarádem nějaké chatky. Po celou tu dobu s ním chodili k psychologovi, bez výsledku. Podle mě je ale problém v tom, že u nich ta výchova byla špatná už od samého začátku. Bez hranic, bez trestum máma čehý, táta hot. V té pubertě už podle mě nezbývá než doufat, že se (až se z ní vyhrabe) zúročí ta práce, kterou si s nimi člověk do té puberty dal. Problém je v tom, že ta revolta proti rodičovské autoritě efektivní trest v podstatě znemožňuje. Miluj ho, ale dávej tvrdě na jevo, že to, co dělá není ok. Nech si (jemu) poradit od odborníka (ideálně kdyby se našel někdo, koho kdo by si k němu našel cestu a byl pro něj autorita) Což už v podstatě děláš. Ale principielně podle mě nezbývá než se modlit a doufat, že si ten svůj boj vybojuje díky tomu, co už jsi do něj vložila.
nepř. otec píše:Lejla77 píše:souhlasím, dnešní výchova je špatná. jakmile dá matka dítěti na zadek, hned je považována za špatnou, ale jak to dopadá? dnešní děcka jsou nevychovaná, drzá, kradou a nemají respekt k dospělým. neříkám mlátit od hlavy až k patě, ale jsou situace, kdy jeden výprask na holou je lepší než domlouva. být to můj syn, sežeral bych ho, že by si týden nesedl, ale mohl bych ti zaručit, že už by to v životě neudělal a ještě by se šel dobrovolně omluvit
holky je to hustý, ale já mám takový divný pocit ze svého blízkého okolí, že když se něco moc řeší domluvama a maminky mají obavy, aby těm svým dětičkám neublížili psychicky ještě víc, tak ty děcka jim přerostou přes hlavu a je to s nima ještě horší a oni s těma rodičema manipulujou…Sice mám teprve miminko, ale dovolím si zakladatelce poradit, ať se s ním moc nemazlí, už to, jak se její syn směje vtipům vlastně v den jeho „průseru“ o něčem svědčí, neváží si mámy, ale autíčko moc chtěl.
Zakladatelko, držím ti palce, ať to ustojíš.
Já bych mu jako máma UKRADLA jeho věci VŠECHNY a dostal by je až by se napravil, i kdybych si měla dát tu práci všechno zamknout někam do sklepa nebo vyházet do popelnice, ať pocítí, že za špatné činy se musí platit… že každá sranda něco stojí…
pokud první domluvy nezabraly, už bych se s ním fakt nemazlila zakladatelko
myslím, že psychicky mu už neublížíš, naopak si myslím, že on potřebuje psychickou VZPRUHU v podobě ztráty svých osobních věcí, ke kterým má vztah, a ochutnat jaký to je BÝT OKRADENÝ…
zarucit?a jste si jisty ze se muzete zarucit???ja se taky zarucovala ze by to nikd ale nikdy neudelal, ze nema duvod krast, ze nemam dite zlodeje…a ejhle…kde jsou zaruky??jaksi v ......
zakladatelko a co partner - otcim??? jak ten se k tomu stavi? muze mu ji placnout? treba kluk potrebuje muzskou ruku - bohuzel i v podobe vyprasku - kdyz to vlastni ozec neresi
![]()
Káka74 píše:
Nezávidím ti to. nemám osobní zkušenost, naše jsou ještě malé. Ale kamarád má kluka, který taky v pubertě začal blbnout. Taky se mu rodiče rozvedli. Já myslím, že to tou dobou kluci fakt těžce snášejí. Okradl svou učitelku, svého dědu, pak dokonce vykradli s kamarádem nějaké chatky. Po celou tu dobu s ním chodili k psychologovi, bez výsledku. Podle mě je ale problém v tom, že u nich ta výchova byla špatná už od samého začátku. Bez hranic, bez trestum máma čehý, táta hot. V té pubertě už podle mě nezbývá než doufat, že se (až se z ní vyhrabe) zúročí ta práce, kterou si s nimi člověk do té puberty dal. Problém je v tom, že ta revolta proti rodičovské autoritě efektivní trest v podstatě znemožňuje. Miluj ho, ale dávej tvrdě na jevo, že to, co dělá není ok. Nech si (jemu) poradit od odborníka (ideálně kdyby se našel někdo, koho kdo by si k němu našel cestu a byl pro něj autorita) Což už v podstatě děláš. Ale principielně podle mě nezbývá než se modlit a doufat, že si ten svůj boj vybojuje díky tomu, co už jsi do něj vložila.
v podstate ted jen doufame ze se odbornikovi sveri proc to dela,a odbornik nas nasmeruje jak se k nemu chovat a jak s nim dale pracovat
Anonymní píše:Anonymní píše:dekuji…nejak jsem nemela energii na tohoto „tatinka“reagovat…dekuji ze jste to udelala za menepř. otec píše: ááá, kdepak se stala chyba , maminko?
někoho zabije?![]()
nu, doufám, že nebudu mít tu čest se s tvým dítětem někde potkat, nerad bych byl okradenSorry, nepřihl. tatínku..... mluvíte o něm, jako by byl notorický zloděj a vrah… můžete dát dítěti max. lásky, věnování se mu, přisné výchovy a přesto, pokud má dítko nějaký problém, nezmůžete nic ani tvrdým výpraskem
Ale kdo si tu zoufalou situaci sám nezažije, nepochopí a bude vést stupidní kecy
Není zač, nesnáším takové samolibé chvástaly, kteří dokud si situaci neprožijí na vlastní kůži, dokážou lidi jen ponižovat a shazovat, chvástat se, jak by oni vše vyřeili jedním řešením provždy a navždy
![]()
A zaručit?????
Pardon, ale nidko se nikdy na konání a chování druhého nemůže zaručit!!!!!!!!!!!
V opačném případě by se nedělo tolik hnusného a zlého kolem nás ![]()
Anonymní píše:
zakladatelko a co partner - otcim??? jak ten se k tomu stavi? muze mu ji placnout? treba kluk potrebuje muzskou ruku - bohuzel i v podobe vyprasku - kdyz to vlastni ozec neresi![]()
![]()
[/cita
v podstate zastupuje otce…takze hladi i tresta kdyz je treba…samozrejme zadne tyraniale tky uz je v koncich,od svych deti je zvykly na jine chovani a jiny pristup