Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim, pred chvili jsem jedla hamburger co pritel delal, 20% hovezi 80% veprove mix. Kdyz jsem jedla a byla uz v polovine, tak jsem si vsimla, ze je uvnitr uplne syrove. Muzu z toho dostat nejakou infekci? ![]()
@Nikol1934 píše:
Zdravim, pred chvili jsem jedla hamburger co pritel delal, 20% hovezi 80% veprove mix. Kdyz jsem jedla a byla uz v polovine, tak jsem si vsimla, ze je uvnitr uplne syrove. Muzu z toho dostat nejakou infekci?
a v kterém jsi tt?
to je tady pořád, že někdo něco jí, a pak si všimne, že je to syrové, plesnivé, smradlavé - já to nechápu, to nepoznáš podle chuti, že je to syrové? tedy hnusné?
Jo, třeba salmonelu, campylobactera a další. Teď už s tím nic moc nenaděláš, doufej, že maso bylo čerstvé a nekontaminovane
@stinga píše:
a v kterém jsi tt?
to je tady pořád, že někdo něco jí, a pak si všimne, že je to syrové, plesnivé, smradlavé - já to nechápu, to nepoznáš podle chuti, že je to syrové? tedy hnusné?
Tak ono to syrové není hnusné, to maso je kořeněné, mleté, udělané napůl - bude to chutnat podle mě v pohodě.
Jinak, na 99 % je to v cajku, zejména, jestli je to běžné vepřové z velkochovu, ne domácí čuník, a jestli to nebylo týden po datu spotřeby.
TEORETICKY je ze syrového vepřového možná toxoplasma, ale pravděpodobnost je fakt mizivá. Ještě mizivější je svalovec, to se před lety vyskytlo někde na Ostravsku, od té doby myslím ne. Nejvíc by asi hrozila nějaká salmonela, pokud už by to maso bylo na pochodu, ale to byste snad poznali, že už je zkažené…
@stinga nejsem tehotna. Bylo tam dost omacky a dalsich jinych veci, poznat to neslo
@Nikol1934 píše:
@stinga nejsem tehotna. Bylo tam dost omacky a dalsich jinych veci, poznat to neslo
aha, tak teď už nic nenaděláš, já bych si dala slivovici, abych žaludek vydesinfikovala
nebo aspoň měla ten dojem, že je to desinfekce,
pravděpodobnost je malá, ale…
Já miluju syrové maso. Nemělo by se jist, je to riziko, ale na 99%ti nic nebude.
Uzobavam vždy když dělám karbanatky nebo cokoliv z mletého.
Správné prase všechno spase. Při velké smůle se pos. ereš, ale nebála bych se toho předem. ![]()
@Nikol1934 píše:
Hovadina. Když to ukousnes, tak přece vidíš to maso a sníst půlku a až pak si všimnout, že je to syrový? No, myslím si svoje.
@Cenarius píše:
Hovadina. Když to ukousnes, tak přece vidíš to maso a sníst půlku a až pak si všimnout, že je to syrový? No, myslím si svoje.
Jak znám tyhle vyplašené komentáře, tak si spíš myslím, že naopak to bylo prakticky hotové maso, akorát někde uprostřed karbanátku ještě trochu narůžovělé.
Přece to tam do housky nenaplácal celé syrové.
@Cenarius bylo to syrove pouze uvnitr, ne cele maso, takze logicky jsem si toho nevsimla. Navic, jedla jsem u sledovani Tv, takze jsem nekoukala na to, jak vypada kazde sousto. Ale co si myslite Vam nikdo nebere ![]()
Byla by smůla, kdyby se něco stalo. My třeba jíme vepřovou panenku jen tak na rychlo, manželovi ji vyndávám první. Burgery taky radši lehce růžové než vysušené.
Jíme tatarák. Nikdy nic.
Jediné co bych nikdy neriskla, jíst syrové kuřecí a vůbec drůbež.