Rychlá rybí polévka z vývaru?

2182
2.9.22 16:15

Rychlá rybí polévka z vývaru?

Ahoj, prosím recept na rychlou jednoduchou rybí polévku, kterou uvaří na chatě i chlap :-). Prý nic koudného nevygooglil. Má tam ve skle kvalitní rybí vývar (ryby, zelenina…), smetanu na vaření…atd. Něco velmi jednoduchého. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
2.9.22 16:26

Osmahnout rybí filé sůl, pepř, kmín, kopr, zalít zeleninovým vývarem, provádíte a nakonec trochu smetany a rozmixovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7652
2.9.22 16:45

Základ má. Buď přidá jen smetanu a třeba k tomu osmahne kostičky z rohlíku nebo to zalije smetanou s trochou mouky. Přidala bych muškátový květ, pokud ho má. Maso bych do obou variant nemixovala, jen nakrájela na malé kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
2.9.22 17:24

Čau, ryby miluju, leč rybí polévce jsem nikdy nepřišla na chuť.. mají to vůbec rádi, bude to tam někdo jíst? V tom vývaru nic není, je jen čistý? (ta zelenina ani kousky ryby tam není nakrájená??)
to je totiž rozdíl, jestli má jen Čistý rybí vývar a smetanu, tak to holt smíchá, povaří a opraží do toho kostičky housky
ale líp by bylo do toho ještě nakrájet na másle udušené filé na kostičky.. (já třeba mám filé v mrazáku pořád, kupuju vždy, když je v akci, aktuálně teda místo 59 jsem ráda za 89 za tři kostky 8) )
holky si to oblíbily ve škole, tak jim to občas udělám…

bych se tím nestresovala, minimálně smíchat to umí..
jo a neradím do toho kvedlat vejce (ve stylu jako do kmínovky)
jednou mne to napadlo to vajíčkem „vylepšit“ a bylo to - za mne - dost hnusné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
2.9.22 17:27

Kolik filé na kolik vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
2.9.22 17:29

@negra no záleží, kolik té polévky potřebuješ, pro kolik lidí.. ohřívaná není extra, lepší uvařit jako jednorázovku a taky záleží, zda to je jediné jídlo, nebo jen před hlavním jídlem..
pokud před hlavním jídlem, tak počítej na jednu menší porci půl kostky, což jsou dvě deci vody, ale musí tam být máslo, (za mne) vegeta a zelenina…
takže to logicky vychází - 2 kostky, 4 lidi, 8dcl až litr vody…
ale já takto nevařím, jedu pocitově a za 30 let mne to ještě nezklamalo ;)
proto nerada peču, tam prostor pro invenci moc není, a když něco změníš, tak máš briketu nebo to vůbec nedopadne… typicky než jsem se naučila péct Měké vánoční medové perníčky, tak mi to trvalo asi 15 vánoc a 14 receptů :mrgreen: :lol:
konečně už to není na vylomení zubu :mrgreen:
to teda Zlatá rybí polívka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.9.22 17:50

Normalne nakrajet a osmahnout zeleninu, zalit vyvarem a 10 minut povarit, hotovo.
Na co kazit dobry vyvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
2.9.22 17:57
@Lucy75 píše:
@negra no záleží, kolik té polévky potřebuješ, pro kolik lidí.. ohřívaná není extra, lepší uvařit jako jednorázovku a taky záleží, zda to je jediné jídlo, nebo jen před hlavním jídlem..
pokud před hlavním jídlem, tak počítej na jednu menší porci půl kostky, což jsou dvě deci vody, ale musí tam být máslo, (za mne) vegeta a zelenina…
takže to logicky vychází - 2 kostky, 4 lidi, 8dcl až litr vody…
ale já takto nevařím, jedu pocitově a za 30 let mne to ještě nezklamalo ;)
proto nerada peču, tam prostor pro invenci moc není, a když něco změníš, tak máš briketu nebo to vůbec nedopadne… typicky než jsem se naučila péct Měké vánoční medové perníčky, tak mi to trvalo asi 15 vánoc a 14 receptů :mrgreen: :lol:
konečně už to není na vylomení zubu :mrgreen:
to teda Zlatá rybí polívka :mrgreen:

Briketa mě pobavila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
2.9.22 18:09

@negra joo, to jsem asi v 19 nedala prdopeč do hrnkové buchty, jsem si říkala, že kvůli jedné ingredienci se přece nestřílí :lol: :mrgreen:
možná by se s tím vzhledem k tvrdosti dalo velmi dobře topit, ale jíst se to fakt nedalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.9.22 18:14

Kde kupujete rybí vývar? Já ho u nás ještě nikdy neviděla. :cert:

• Citovat
  • Upravit
14627
2.9.22 18:29

Nastrouhat mrkev a petrzel nahrubo, osmazit na másle, zalit rybím vývarem, osolit případně opeprit a podávat, tak to jíme my na Vánoce :lol:

K těm zahustenym rybím polevkam chovam nedůvěru, pač člověk nikdy stoprocentně neví, co všechno z té ryby tam je :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
3.9.22 08:35

@Uslava V Košíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie