Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, chtěla bych od Vás radu, teprve se vařit učím a bohužel nemám nikoho, kdo by mi poradil, snažím se podle kuchařek, nebo receptů na internetu, ale nemůžu nikde najít co s moravským uzeným?
Koupila jsem v Kauflandu ve vakuu moravské uzené, chtěla bych ho třeba udělat s knedlíkem a špenátem a nebo zelím, ale netuším jestli mám uzené upéct, nebo uvařit ve vodě a taky na jak dlouho, tak Vás prosím o radu. Předem moc děkuju. ![]()
Teoreticky chviličku ve vodě aby se prohřálo, jinak se nemusí úplně upravovat ![]()
Já dávám péct do pekace s vikem, nakrajim na plátky, prokladu česnekem a cibuli, bobkový list a podlejt. Udela se pak krásný vypek prave ke knedlikum se zelím nebo špenatem a to maso je krehci
Teď mam z toho hlad ![]()
@Siminkax stačí tak 35 min, jen aby to nasaklo chutě, to maso je uz hotove. Teplotu tak 180 horkovzduch? Já peču dost podle oka ![]()
Já uzené vařím ve vodě, vím, že by se nemuselo, ale dělám to. Cca 20 minut.
@Siminkax píše:
Ahojky, chtěla bych od Vás radu, teprve se vařit učím a bohužel nemám nikoho, kdo by mi poradil, snažím se podle kuchařek, nebo receptů na internetu, ale nemůžu nikde najít co s moravským uzeným?Koupila jsem v Kauflandu ve vakuu moravské uzené, chtěla bych ho třeba udělat s knedlíkem a špenátem a nebo zelím, ale netuším jestli mám uzené upéct, nebo uvařit ve vodě a taky na jak dlouho, tak Vás prosím o radu. Předem moc děkuju.
Což žádné uzené není. Je to jen napíchaný uzeným aroma. Což můžeš doma udělat svoje za pomoci pomalého hrnce a tekutého kouře. Uděláš si luxusnější za lepší cenu. Ale pořád to není uzený.
Chvíli dusím na cibuli, máme rádi tu šťávu. S bramborami nebo kaší.
To už se může jíst jak to je, tak stačí ohřát ve vodě třeba. Nebo ho můžeš nakrájet a rychle orestovat třeba, ale dá se klidně i „syrové“.
Do vody nebo na pařák. Nebo jen tak na plátky třeba na obloženou musu. Taky jde do šunkofleku, to se prohřeje v troubě při zapékání.
Já když koupím uzené, jsem taky prd kuchařka, tak ho uvařím ve vodě. Z toho vývaru udělám trochu kroupové polévky a se zbytkem masa dle liba. Teď jsme třeba měli chuť na uzené s kaší, tak jsem ho trochu osmahla a ještě nám zbylo na šunkofleky.
To jsou mé kulinářské schopnosti, na které jsem přišla ![]()
Ja jen nakrajim na platky a osmažim na panvičce nebo mužeš udělat plněný bramborový knedliky