Forma na dort

15
23.8.22 11:57

Forma na dort

Ahoj, prosím o tip kde koupit kvalitní dortovou formu o průměru 22-26 cm. Peču cca 10× za rok, takže profesionální nepotřebuji. Současnou jsem kupovala v Tescomě a brzy (cca po roce) se oloupala povrchová vrstva na bocích formy, což mě mrzí, protože jinak jsem s jejich výrobky spokojená. Když jsem se teď koukala po obchodech, všude mají podobný materiál. Ráda bych, aby vydržela třeba 20 a více let (jako třeba mojí babičce :) ), cena max. 500 Kč. Moc děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
23.8.22 12:18

@Simoa93 kup si jakoukoliv nerezovou-tam se ti nemá co oloupat. Já jich mám víc, ale nejčastěji používám obyčejný nastavovací kruh. Stojí pár korun a mají ho skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
23.8.22 12:19

Já mám odtud : https://www.lkstore.cz/. Mají super formy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
23.8.22 12:20

Kup si nerezovou formu. Já používám i plechové, ale ty nedávám do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
23.8.22 12:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.8.22 12:21

Mám silikonovou se skleněným dnem z tchiba a už léta je pořád stejná. A ty nerezové nerada používám a vypadají katastrofalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.22 13:32

Já mám dobrou zkušenost i s těmi z Lidlu. Ale doby našich babiček a kvalita je dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.22 14:55

Moc díky za tipy. A pečete v té formě beze dna i třeba slaný koláč nebo cheesecake, nepodteče náplň pod formou? Díky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
23.8.22 23:28

@Simoa93 Cokoliv. Cheesecake nevyteče, protože tam jsou naspodu sušenky a ty to „ucpou“. Jinak já tu formu normálně postavím na plech, na který dám plát pečícího papíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.8.22 02:08

Neprilnave pecici formy se proste casem zacnou loupat, driv nebo pozdeji. Beru je jako spotrebni material. Ani nezalezi na znacce, zkusila jsem jich hodne. Pak se to da resit vlozenym pruhem peciciho papiru (nejdriv formu lehce vymazat, jen at tak, aby se papir misty prilepil). Pro mne maji proti nerezove forme bez dna tu vyhodu, ze se v nich dort dobre prenasi.
Nerezovou formu bez dna jde i obalit pecicim papirem a vytvorit extra „dno“. Delam to, ale nemohu najit obrazek, jak by to melo vypadat. Profesionalni cukrarka mi rikala, ze jedine nerez, duvody jsou na delsi vysvetleni. Pouzivam, co se mi zrovna vice hodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí