Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj.
Tak jsem se konečně odhodlala a zkusila koupit miso pastu. A teď ji mám v lednici a vůbec nevím, co s ní udělat. Používáte někdo miso? Máte nějaké (jednoduché a blbuvzdorné) tipy pro úplné začátečníky? Předem díky!
Příspěvek upraven 17.08.22 v 21:29
Smíchej lžičku misa s lžící změklého másla. Natři na grilovanou zeleninu, či maso. Případně tím omasti těstoviny a pak přidej trochu sýra.
Přidej troch do dresingu na salát, nebo do majolky.
Smíchej s trochou vína a nalož do toho maso, které pak ogriluješ, nebo upečeš.
Zkus přidat do nějaké omáčky či polívky - trošku.
A do libovolné pomazánky - třeba do vajíčkové.
Pracuj s tím jako se zajímavější solí, přidávej po troškách a průběžně ochutnávej.
Polivka! pul kostky tofu, nakrajet na kosticky, dat do misky (primerene velikosti), zalit vrouci vodou tesne nad kostky. V hrnku si rozmichat miso pastu od velikosti velky lzicky po mensi lzici - musis odzkouset jak moc je ta tvoje slana a jak to bude ve vysledku slane a pak proste dolit do mistky s tofu, pridat pul platku rasy na susi roztrhany na maly koustky a je to. Nejjednodusi miso polivka skoro bez vareni (jenom ohrata voda v konviciú.
Osobne pak pridavam tu pastu misto bujonu do polivek, ale vzdycky az na samy zaver kdyz uz se polivka nevari.
@Leenvecka Tofu jsem nějak nepřišla na chuť. Ale podle tvého popisu se to vlastně používá jako náhrada za vývar? Bude to dobré, když místo tofu použiju zeleninu a nudle?
@Mala.ještěrka píše:
@Leenvecka Tofu jsem nějak nepřišla na chuť. Ale podle tvého popisu se to vlastně používá jako náhrada za vývar? Bude to dobré, když místo tofu použiju zeleninu a nudle?
Ano. I třeba nakonec můžeš dát maso - vařené nebo na rychlo orestované. Ale ta řasa je tam luxusní.
@Havlova píše:
Ano. I třeba nakonec můžeš dát maso - vařené nebo na rychlo orestované. Ale ta řasa je tam luxusní.
Tu možná doma i mám ![]()
Ja vzdycky povarila tofu a mrazenou zeleninu, odstavila jsem to z plotny, v trose toho vyvaru jsem rozmichala bokem misto pastu, prilila zpatky do hrnce (ale pozor - uz nevarit!) a hotovo. V misce jsem to jeste sypala jarni cibulkou.
Mam nekde recept na cokoladovy dort s miso pastou, zkusim najit. Ochutnala jsem ho a byl vynikajici, ale jeste jsem ho nepekla. Teda v cukrarine se pouziva hlavne bile miso, nevim, jake mate.
https://www.miyabi.cz/…/01/13/miso/
Zkus se podívat na youtube na japan miso recipe nebo japan miso soup, mají spoustu výborných receptů. Hlavně ho nevařit, jen přidávat do horkého jídla. Dobrou chuť
.
@karamelovazmrzka píše:
https://www.miyabi.cz/…/01/13/miso/Zkus se podívat na youtube na japan miso recipe nebo japan miso soup, mají spoustu výborných receptů. Hlavně ho nevařit, jen přidávat do horkého jídla. Dobrou chuť.
Díky za tip, kouknu se.
@Birdonawire píše:
Mam nekde recept na cokoladovy dort s miso pastou, zkusim najit. Ochutnala jsem ho a byl vynikajici, ale jeste jsem ho nepekla. Teda v cukrarine se pouziva hlavne bile miso, nevim, jake mate.
To si tedy chuťově nedovedu představit a asi to ani nebude dostatečně jednoduché a blbuvzdorné
možná jednou…
@Afrikana píše:
Ja vzdycky povarila tofu a mrazenou zeleninu, odstavila jsem to z plotny, v trose toho vyvaru jsem rozmichala bokem misto pastu, prilila zpatky do hrnce (ale pozor - uz nevarit!) a hotovo. V misce jsem to jeste sypala jarni cibulkou.
Díky za recept, to vypadá pro začátek dostatečně jednoduše. ![]()
@Mala.ještěrka píše:
urcite, ale ja to vetsinou delam prave az takhle jednoduse, proste polivka bez vareni
a to tofu je tam fakt super ochucene jak se ten vyvar smicha s tou rasou tak je to moc dobry ![]()
A jinak ja treba tu miso pastu davam ke konci vareni i do congee a to je taky moc super
jen je to pro nas evropany trosku jina chut a konzistence ![]()