Co s miso pastou?

757
17.8.22 20:44

Co s miso pastou?

Ahoj.
Tak jsem se konečně odhodlala a zkusila koupit miso pastu. A teď ji mám v lednici a vůbec nevím, co s ní udělat. Používáte někdo miso? Máte nějaké (jednoduché a blbuvzdorné) tipy pro úplné začátečníky? Předem díky!

Příspěvek upraven 17.08.22 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
17.8.22 20:50

Smíchej lžičku misa s lžící změklého másla. Natři na grilovanou zeleninu, či maso. Případně tím omasti těstoviny a pak přidej trochu sýra.

Přidej troch do dresingu na salát, nebo do majolky.

Smíchej s trochou vína a nalož do toho maso, které pak ogriluješ, nebo upečeš.

Zkus přidat do nějaké omáčky či polívky - trošku.

A do libovolné pomazánky - třeba do vajíčkové.

Pracuj s tím jako se zajímavější solí, přidávej po troškách a průběžně ochutnávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
17.8.22 20:53

Polivka! pul kostky tofu, nakrajet na kosticky, dat do misky (primerene velikosti), zalit vrouci vodou tesne nad kostky. V hrnku si rozmichat miso pastu od velikosti velky lzicky po mensi lzici - musis odzkouset jak moc je ta tvoje slana a jak to bude ve vysledku slane a pak proste dolit do mistky s tofu, pridat pul platku rasy na susi roztrhany na maly koustky a je to. Nejjednodusi miso polivka skoro bez vareni (jenom ohrata voda v konviciú.

Osobne pak pridavam tu pastu misto bujonu do polivek, ale vzdycky az na samy zaver kdyz uz se polivka nevari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.8.22 21:00

@Leenvecka Tofu jsem nějak nepřišla na chuť. Ale podle tvého popisu se to vlastně používá jako náhrada za vývar? Bude to dobré, když místo tofu použiju zeleninu a nudle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
17.8.22 21:03
@Mala.ještěrka píše:
@Leenvecka Tofu jsem nějak nepřišla na chuť. Ale podle tvého popisu se to vlastně používá jako náhrada za vývar? Bude to dobré, když místo tofu použiju zeleninu a nudle?

Ano. I třeba nakonec můžeš dát maso - vařené nebo na rychlo orestované. Ale ta řasa je tam luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.8.22 21:08
@Havlova píše:
Ano. I třeba nakonec můžeš dát maso - vařené nebo na rychlo orestované. Ale ta řasa je tam luxusní.

Tu možná doma i mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
17.8.22 21:13

Ja vzdycky povarila tofu a mrazenou zeleninu, odstavila jsem to z plotny, v trose toho vyvaru jsem rozmichala bokem misto pastu, prilila zpatky do hrnce (ale pozor - uz nevarit!) a hotovo. V misce jsem to jeste sypala jarni cibulkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
17.8.22 21:14

Mam nekde recept na cokoladovy dort s miso pastou, zkusim najit. Ochutnala jsem ho a byl vynikajici, ale jeste jsem ho nepekla. Teda v cukrarine se pouziva hlavne bile miso, nevim, jake mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.22 21:19

https://www.miyabi.cz/…/01/13/miso/

Zkus se podívat na youtube na japan miso recipe nebo japan miso soup, mají spoustu výborných receptů. Hlavně ho nevařit, jen přidávat do horkého jídla. Dobrou chuť :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.8.22 21:26
@karamelovazmrzka píše:
https://www.miyabi.cz/…/01/13/miso/Zkus se podívat na youtube na japan miso recipe nebo japan miso soup, mají spoustu výborných receptů. Hlavně ho nevařit, jen přidávat do horkého jídla. Dobrou chuť :).

Díky za tip, kouknu se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.8.22 21:27
@Birdonawire píše:
Mam nekde recept na cokoladovy dort s miso pastou, zkusim najit. Ochutnala jsem ho a byl vynikajici, ale jeste jsem ho nepekla. Teda v cukrarine se pouziva hlavne bile miso, nevim, jake mate.

To si tedy chuťově nedovedu představit a asi to ani nebude dostatečně jednoduché a blbuvzdorné :lol: možná jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.8.22 21:29
@Afrikana píše:
Ja vzdycky povarila tofu a mrazenou zeleninu, odstavila jsem to z plotny, v trose toho vyvaru jsem rozmichala bokem misto pastu, prilila zpatky do hrnce (ale pozor - uz nevarit!) a hotovo. V misce jsem to jeste sypala jarni cibulkou.

Díky za recept, to vypadá pro začátek dostatečně jednoduše. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
22.8.22 20:51
@Mala.ještěrka píše:
@Leenvecka Tofu jsem nějak nepřišla na chuť. Ale podle tvého popisu se to vlastně používá jako náhrada za vývar? Bude to dobré, když místo tofu použiju zeleninu a nudle?

urcite, ale ja to vetsinou delam prave az takhle jednoduse, proste polivka bez vareni :) a to tofu je tam fakt super ochucene jak se ten vyvar smicha s tou rasou tak je to moc dobry :)

A jinak ja treba tu miso pastu davam ke konci vareni i do congee a to je taky moc super :) jen je to pro nas evropany trosku jina chut a konzistence :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí