Zamrazujete pečivo?

133
11.8.22 11:31

Zamrazujete pečivo?

Ahojte. nejak mne nebaví kupovat, co druhý den čerstvé pečivo. Moc pečiva nejime a málokdy stihneme spotřebovat před tím, než chytne plíseň.
Narazíte pečivo? A dávate pak třeba i takové dětem? Nějaké pravidla zamrazovani? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
11.8.22 11:32

Občas ho na mrazák šupnu :)

• Citovat
  • Upravit
5889
11.8.22 11:34

Ano, nechce se mi chodit do krámu denně, takže koupim třeba dva bochníky, nějaké rohlíky apod. a něco strčim do mrazáku a pokud třeba na další den už dochází, tak to večer jen vytáhnu z mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.8.22 11:34

Ano, chleba, rohlíky, loupaky i koblihy. Hlavně na víkend. Konzum zavřen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.8.22 11:36

Jo, občas jo, mám malý mrazak, takže ho tam mám jen trochu, třeba když výjimečně koupím nějaký lepší chleba, tk ho cerstvyho rovnou půlku zmrazim. Rozmrazene je to hned během hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.8.22 11:40

Pečivo zamrazuji často…nebudu chodit do obchodu každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6226
11.8.22 11:40

Alergologicka mi odporucila zmrazovat pecivo kvoli histaminu. Takze to ma tento benefit. O ziadnych specialnych pravidlach pre zmrazovanie neviem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.8.22 11:43

@saphir Ano a ano, děti už si ho už pár let i samy rozmražují. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
11.8.22 11:44

Ne, nikdy. Máme vždycky plný mrazák masa a zeleniny. Obchod máme asi 300 m od baráku, takže mě to fakt nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
11.8.22 11:45

Běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
11.8.22 11:45

Ne. Dělá to moje máma, sní kvanta pečiva a prostě ten chleba je hnusný a rohlíky gumáci. V dětství jsem to nesnášela a radši snědla cokoliv jiného. Nemluvě o tom, že jí to vždycky natáhne všechny smrady z mrazáku. Radši koupit přímo zamražené a rozpékat doma v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
11.8.22 11:47

Zařazují i kdyz ne pravidelne; trebas cerstvy chléb nakrájíme na jednotl. krajice, ty dám do sáčku a zamrazim. Vyhoda: v sáčku se k sobě krajice vzajemne neslepi!

Rozmazeni: stačí u chleba jen několik hodin předem ho vyndat na talířek z mrazáku a nechat v sáčku rozmrazit. Totez rohlíky

Např. takové menší bulky oválného tvaru je možné i rozmrazit v MT a jsou pak měkké, vlacne, dobre, což se mi neosvedcilo u obyc rohlíku, které při rozmraz. V MT zacly po krajích tvrdnout.

Nejlepší je zamrazit pečivo čerstvé, je pak stejně čerstvé i dobře při rozmrazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
11.8.22 11:50

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
11.8.22 11:51

Spíš výjimečně, mně to rozmražené moc nechutná, ale třeba když se s manželem nedomluvíme a oba koupíme rohlíky, tak jich pár do mrazáku dám, někdy se to hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
11.8.22 11:51
@saphir píše:
Ahojte. nejak mne nebaví kupovat, co druhý den čerstvé pečivo. Moc pečiva nejime a málokdy stihneme spotřebovat před tím, než chytne plíseň.
Narazíte pečivo? A dávate pak třeba i takové dětem? Nějaké pravidla zamrazovani? Dekuji

mrazím, kdybych ti dala rozmrazenou housku, tak to prostě nepoznáš
pravidla - dát čerstvé, zabalit, dát do mrazáku
o víkendu koupím dobré housky, které bývají vyprodané, když jdu z práce, ráno si ji vyndám a než dojdu do práce, kde snídám, je rozmrzlá, žitnému chlebu to trvá déle, vánočce taky
kdo tahá z mrazáku smradlavé gumáky má bordel v mrazáku a dává tam staré pečivo, když dám zmrazit křupavý chleba, tak je po rozmrznutí stále křupavý
nemůže to tam být moc dlouho (mnoho měsíců) a musí se dbát na to, aby k tomu neměl moc přístup vzduch
nerozmrazovat v mikrovlnce, ale nechat na lince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport