Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte. nejak mne nebaví kupovat, co druhý den čerstvé pečivo. Moc pečiva nejime a málokdy stihneme spotřebovat před tím, než chytne plíseň.
Narazíte pečivo? A dávate pak třeba i takové dětem? Nějaké pravidla zamrazovani? Dekuji
Ano, nechce se mi chodit do krámu denně, takže koupim třeba dva bochníky, nějaké rohlíky apod. a něco strčim do mrazáku a pokud třeba na další den už dochází, tak to večer jen vytáhnu z mrazáku.
Ano, chleba, rohlíky, loupaky i koblihy. Hlavně na víkend. Konzum zavřen ![]()
Jo, občas jo, mám malý mrazak, takže ho tam mám jen trochu, třeba když výjimečně koupím nějaký lepší chleba, tk ho cerstvyho rovnou půlku zmrazim. Rozmrazene je to hned během hodinky.
Alergologicka mi odporucila zmrazovat pecivo kvoli histaminu. Takze to ma tento benefit. O ziadnych specialnych pravidlach pre zmrazovanie neviem.
@saphir Ano a ano, děti už si ho už pár let i samy rozmražují. ![]()
Ne, nikdy. Máme vždycky plný mrazák masa a zeleniny. Obchod máme asi 300 m od baráku, takže mě to fakt nezabije.
Ne. Dělá to moje máma, sní kvanta pečiva a prostě ten chleba je hnusný a rohlíky gumáci. V dětství jsem to nesnášela a radši snědla cokoliv jiného. Nemluvě o tom, že jí to vždycky natáhne všechny smrady z mrazáku. Radši koupit přímo zamražené a rozpékat doma v troubě.
Zařazují i kdyz ne pravidelne; trebas cerstvy chléb nakrájíme na jednotl. krajice, ty dám do sáčku a zamrazim. Vyhoda: v sáčku se k sobě krajice vzajemne neslepi!
Rozmazeni: stačí u chleba jen několik hodin předem ho vyndat na talířek z mrazáku a nechat v sáčku rozmrazit. Totez rohlíky
Např. takové menší bulky oválného tvaru je možné i rozmrazit v MT a jsou pak měkké, vlacne, dobre, což se mi neosvedcilo u obyc rohlíku, které při rozmraz. V MT zacly po krajích tvrdnout.
Nejlepší je zamrazit pečivo čerstvé, je pak stejně čerstvé i dobře při rozmrazeni
Spíš výjimečně, mně to rozmražené moc nechutná, ale třeba když se s manželem nedomluvíme a oba koupíme rohlíky, tak jich pár do mrazáku dám, někdy se to hodí.
@saphir píše:
Ahojte. nejak mne nebaví kupovat, co druhý den čerstvé pečivo. Moc pečiva nejime a málokdy stihneme spotřebovat před tím, než chytne plíseň.
Narazíte pečivo? A dávate pak třeba i takové dětem? Nějaké pravidla zamrazovani? Dekuji
mrazím, kdybych ti dala rozmrazenou housku, tak to prostě nepoznáš
pravidla - dát čerstvé, zabalit, dát do mrazáku
o víkendu koupím dobré housky, které bývají vyprodané, když jdu z práce, ráno si ji vyndám a než dojdu do práce, kde snídám, je rozmrzlá, žitnému chlebu to trvá déle, vánočce taky
kdo tahá z mrazáku smradlavé gumáky má bordel v mrazáku a dává tam staré pečivo, když dám zmrazit křupavý chleba, tak je po rozmrznutí stále křupavý
nemůže to tam být moc dlouho (mnoho měsíců) a musí se dbát na to, aby k tomu neměl moc přístup vzduch
nerozmrazovat v mikrovlnce, ale nechat na lince