Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, budu dělat příteli dort. Našla jsem recept ale je Německy, vše jsem si přeložila. Ale do náplně je tam napsané mascarpone a tavený sýr (jestli jsem to správně přeložila) poradíte mi, jaký tam dát? děkuji
@mispulinkaa Syr typu Philadelphia, tedy podle moznych prekladu, vzhledu na fotce a podobnych receptu.
Frischkäse není tavený sýr, spíš něco mezi lucinou a pomazankovym máslem. Třeba Philadelphia, prodává se u vás?
Ne - to je čerstvý sýr - philadelphia, lučina a nebo prostě použij tvaroh, přinejhorším pomazánkové máslo.
Jen teda fakt nerozumím tomu, proč hledáš dorty v řeči, kterou neumíš, když úplně nejsi zkušená pekařka a něco s kakaovým krémem v češtině najdeš určitě taky.
To jsi přeložila blbě (viz výše). Ale zajímal by mě výsledek, kdybys tam dala ten taveňák.
To už bys asi víckrát dort dělat nemusela. ![]()
Je to čerstvý sýr.
Philadelphia je pěkný hnus. Raději něco ne slaného. Lučinu v kostce když už.
Nechceš raději najít jiný recept, to bude nějaký hnus a ne dort.
Krem z mascarpone a Philadelphie se pouziva celkem casto.
Ale teda osobne bych uvazila, jestli pect podle receptu v jazyce, ktery neznam.
Co koupit třeba v Lidlu ten jejich Palouček, je to jako Lučina, ale cenově výhodnější. Jinak já znám akorát koláčky z taveného sýra, zní to divně, ale jsou fakt výborné.
![]()
@Samy píše:
Co koupit třeba v Lidlu ten jejich Palouček, je to jako Lučina, ale cenově výhodnější. Jinak já znám akorát koláčky z taveného sýra, zní to divně, ale jsou fakt výborné.![]()
Do koláčů se dává i majonéza a jsou dobré. Philadelphia je slaná a v krému je to dost znát. Což mi hodně vadí.
Philadelphia a Mascarpone je běžná věc do cheesecake, ale přesně je tam znát slanější chuť.
@Ou Protože jsem hledala recept na Kinder bueno dort, a v češtině jsem nenašla nic, co by mě zaujalo a u tohoto bylo hodně ohlasů.