Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Pudloslava píše:
Rozmražené pečivo (zmražené za čerstva) je o mnoho lepší, než pečivo ze včerejška, nemluvě o dalších dnech.
Presne.
@Semtex píše:
@Eemii mi ty rozmrazeny rohlíky prijdou taky divny… rady by byly krupavy, protože jsou nový, ale úplně to nejde, protože v tom mrazáku už nějakou dobu strávily, tak jsou zároveň i gumovy. Proste ani ryba, ani rak. Straší gumovy rohlík mi nevadí, klidně ho snim, ale ten rozmrazenej gumovokrupavej je proste divnej
Ja obyc tukovy rohliky nekupuju. Kupuju v pekarstvi a chleba i jiny pecivo je krupavy, ihned dam zmrazit a po vytazeni fakt nepoznam rozdil. Mluvim ale o rozmrazeni treba cca do 14. dnu, dele nevim a asi urcite to bude mit na kvalitu vliv.
A já se přiznám, že mám ráda svatební koláčky. Které byly v lednici nebo mrazáku. Ony mají takovou jinou tu chuť. Když mám náladu, že se mi chce šůlat. Tak dělám dvojitou dávku těsta. Abych si zásobu zamrazila. Pak vytáhnu třeba 15-20 ks malých koláčků v neděli po obědě.
Ano, mrazím. Přestože máme okolo nejméně 5 různých obchodů, tak každý den do nich nechodím. Navíc máme dost nepravidelnou spotřebu chleba, někdy sníme bochník během pár dní a někdy za celý týden nic. Takže mám čtvrtky v mrazáku a vytahuju. Chutná stejně jako čerstvé.
Taky mrazím hamburgerové housky, když nás náhodou popadne chuť na burgery. Rohlíky a housky moc nekupujeme, a když už jsou, jen se po nich zapráší.
Ano mrazím. Nakupuji 2× týdne tak to jinak ani nejde. Nebudeme jist pečivo 3 dny staré. Dětem dávám a je jako čerstvé po rozmrznuti.
Taky Mratín. Máme 3 pohotovostní sáčky po 4 krajících. Taková jistota
. Dost často využíváme.
Stejně tak na jemno strouhanku zeleninu v krabičkách. Dávám do polévky těsně před koncem, aby to nerozblebtlo a taky nám to vyhovuje.
Taky mrazím. Koblihy teda ne, protože ty mají ve většině krámu rozmrazené a to se mi znova do mrazáku dávat nechce. Lepší rohlík nebo chleba z mrazáku než den starej.
Jasně, že mrazím, už jako malá jsem jedla rozmrazený pečivo a nic mi není, ani nevím, co by se mi jako mělo stát. Opravdu nechápu, proč někdo lítá do krámu denně kvůli pár rohlíkům
Po rozmražení není absolutně poznat, že to bylo v mrazáku.
Ano. Jen slané (chleba, rohlíky, kaiserky), se sladkým to nedělám.
@Semtex píše:
Ne, nemrazim. O víkendech je taky u nas zavřeno, ale když chytne někoho mlsná a pečivo by si dal, upecu za půl hodiny deset housek a je to.
Recept by prosim nebyl? Chapu, ze asi jde o nadsazku, ale housky bych dala tak za 1,5 - 2 hodiny (kynuti, peceni). Jestli to jde rychleji, zajima mne to.
Taky sem tam něco zamrazim, úplně v pohodě.
Po Vánocích mrazim i část cukroví a na Velikonoce vytahnu ![]()
Nemrazim, ale my moc chleba nebo rohliky nejime. Spis mame radsi toastovy chleba Olz. A bydlim v centru mesta, tak kdybych hodbe potrebovala a mela chut, vyslu pro ne deti na nakup. ![]()
@Wani píše:
Nemrazim, ale my moc chleba nebo rohliky nejime. Spis mame radsi toastovy chleba Olz. A bydlim v centru mesta, tak kdybych hodbe potrebovala a mela chut, vyslu pro ne deti na nakup.
Ten já taky kupuji, ma dlouhou trvanlivost a je chuťově dobrý, takze kdyz dojde pecivo, mam ho v zásobě…
@Hanka1 píše:
Ten já taky kupuji, ma dlouhou trvanlivost a je chuťově dobrý, takze kdyz dojde pecivo, mam ho v zásobě…
Jo, to je, s manzelem nas nejvoce dostalo, ze je vegansky ![]()
Děvčata, a mrazíte pečivo v celku nebo i např. nakrájený chleba, nasáčkovaný po několika krajících? Mi se totiž stalo, že když jsem dala zmrazit toustový chleba, tak byl jakoby celý obalený ledem a jak to rozmrzlo, tak byl mokrý…přitom sášek byl na uzel uzavřený.
Nemáte kdyžtak tip, aby potraviny, tak nenamrzaly?