Zamrazujete pečivo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21908
11.8.22 13:36
@Pudloslava píše:
Rozmražené pečivo (zmražené za čerstva) je o mnoho lepší, než pečivo ze včerejška, nemluvě o dalších dnech.

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
11.8.22 13:39
@Semtex píše:
@Eemii mi ty rozmrazeny rohlíky prijdou taky divny… rady by byly krupavy, protože jsou nový, ale úplně to nejde, protože v tom mrazáku už nějakou dobu strávily, tak jsou zároveň i gumovy. Proste ani ryba, ani rak. Straší gumovy rohlík mi nevadí, klidně ho snim, ale ten rozmrazenej gumovokrupavej je proste divnej :lol:

Ja obyc tukovy rohliky nekupuju. Kupuju v pekarstvi a chleba i jiny pecivo je krupavy, ihned dam zmrazit a po vytazeni fakt nepoznam rozdil. Mluvim ale o rozmrazeni treba cca do 14. dnu, dele nevim a asi urcite to bude mit na kvalitu vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.22 13:45

A já se přiznám, že mám ráda svatební koláčky. Které byly v lednici nebo mrazáku. Ony mají takovou jinou tu chuť. Když mám náladu, že se mi chce šůlat. Tak dělám dvojitou dávku těsta. Abych si zásobu zamrazila. Pak vytáhnu třeba 15-20 ks malých koláčků v neděli po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
11.8.22 17:19

Ano, mrazím. Přestože máme okolo nejméně 5 různých obchodů, tak každý den do nich nechodím. Navíc máme dost nepravidelnou spotřebu chleba, někdy sníme bochník během pár dní a někdy za celý týden nic. Takže mám čtvrtky v mrazáku a vytahuju. Chutná stejně jako čerstvé.
Taky mrazím hamburgerové housky, když nás náhodou popadne chuť na burgery. Rohlíky a housky moc nekupujeme, a když už jsou, jen se po nich zapráší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
13.8.22 14:39

Ano mrazím. Nakupuji 2× týdne tak to jinak ani nejde. Nebudeme jist pečivo 3 dny staré. Dětem dávám a je jako čerstvé po rozmrznuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13228
13.8.22 17:37

Taky Mratín. Máme 3 pohotovostní sáčky po 4 krajících. Taková jistota :). Dost často využíváme.
Stejně tak na jemno strouhanku zeleninu v krabičkách. Dávám do polévky těsně před koncem, aby to nerozblebtlo a taky nám to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
13.8.22 17:45

Taky mrazím. Koblihy teda ne, protože ty mají ve většině krámu rozmrazené a to se mi znova do mrazáku dávat nechce. Lepší rohlík nebo chleba z mrazáku než den starej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
13.8.22 18:07

Jasně, že mrazím, už jako malá jsem jedla rozmrazený pečivo a nic mi není, ani nevím, co by se mi jako mělo stát. Opravdu nechápu, proč někdo lítá do krámu denně kvůli pár rohlíkům :nevim: Po rozmražení není absolutně poznat, že to bylo v mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
13.8.22 22:41

Ano. Jen slané (chleba, rohlíky, kaiserky), se sladkým to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
13.8.22 22:58
@Semtex píše:
Ne, nemrazim. O víkendech je taky u nas zavřeno, ale když chytne někoho mlsná a pečivo by si dal, upecu za půl hodiny deset housek a je to.

Recept by prosim nebyl? Chapu, ze asi jde o nadsazku, ale housky bych dala tak za 1,5 - 2 hodiny (kynuti, peceni). Jestli to jde rychleji, zajima mne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
15.8.22 09:24

Taky sem tam něco zamrazim, úplně v pohodě.
Po Vánocích mrazim i část cukroví a na Velikonoce vytahnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
15.8.22 11:11

Nemrazim, ale my moc chleba nebo rohliky nejime. Spis mame radsi toastovy chleba Olz. A bydlim v centru mesta, tak kdybych hodbe potrebovala a mela chut, vyslu pro ne deti na nakup. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.8.22 13:14
@Wani píše:
Nemrazim, ale my moc chleba nebo rohliky nejime. Spis mame radsi toastovy chleba Olz. A bydlim v centru mesta, tak kdybych hodbe potrebovala a mela chut, vyslu pro ne deti na nakup. :mrgreen:

Ten já taky kupuji, ma dlouhou trvanlivost a je chuťově dobrý, takze kdyz dojde pecivo, mam ho v zásobě…

• Citovat
  • Upravit
10030
15.8.22 14:46
@Hanka1 píše:
Ten já taky kupuji, ma dlouhou trvanlivost a je chuťově dobrý, takze kdyz dojde pecivo, mam ho v zásobě…

Jo, to je, s manzelem nas nejvoce dostalo, ze je vegansky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
26.9.22 14:27

Děvčata, a mrazíte pečivo v celku nebo i např. nakrájený chleba, nasáčkovaný po několika krajících? Mi se totiž stalo, že když jsem dala zmrazit toustový chleba, tak byl jakoby celý obalený ledem a jak to rozmrzlo, tak byl mokrý…přitom sášek byl na uzel uzavřený.

Nemáte kdyžtak tip, aby potraviny, tak nenamrzaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí