Rychlé obědy do práce

165
6.9.22 09:31

Rychlé obědy do práce

Rozhodla jsem se, že omezím drahá meníčka v práci a budu si alespoň na pár dní v týdnu varit. Zatím jsem měla špenát z víkendu a pečené kuře s přílohou, dál plánuju zapékané brambory a těstoviny, bramborový guláš. Poradíte rychlá jídla do práce? Budu vařit i polévky. Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
6.9.22 09:36

Podle me je nejrychlejsi salat a mozzarela nebo kus masa, sunky, ztracene vejce. Rizota, kuskusota, bulgurota. Plnene tortilly, bagety, sendvice.
Zrovna to, cos napsala, mi jako rychle jidla neprijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
6.9.22 09:53

Vařím si různá gulášoidní jídla na různý styl, stifado, hovězí dušené s mrkví a rajčaty, chilli con carne, curry různého typu, indická jídla…prakticky cokoli, co se dá navařit ve velké dávce a pak naporcovat a zmrazit a pak v práci ohřát už rozmrzlé
boršč, fazolové husté polívky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.22 09:58

Jakékoliv polévky a zbytky v víkendu
Pečené maso + příloha (krůta, kuře, krkovice, ryba)
Rychlé omáčky typu kuře na paprice/na oregánu/na kari
Těstoviny (s tuňákem, špenátem)
Rizota
Luštěninové věci (čočkový dhál, cizrna na paprice, různá „kari“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
6.9.22 10:06

Různé saláty, čočkový, těstovinový apod. Zapečené tousty, tortilly, řízečky s pečivem. Rizoto, omelety. Nebo prostě přebytky z víkendu, od večeře apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
6.9.22 10:20

Doporučuji všemi deseti dvě kuchařky - Obedova bichle a Svacinkova bichle. Vařím si podle toho jídlo doma, jsou to kuchařky, co používám zdaleka nejvíce. Mas tam v každé inspiraci na jídlo na každý všední den.

Pak mám rada od Pohlreicha Snadno a rychle.

O jiné univerzalni a opravdu kvalitní kuchaře už nevím, leda ještě Vaříme v remosce. To je třetí stálice. Ale má dost klasiky, což někdy úplně rychlá jidla nejsou a ne každý má a používá Remosku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.9.22 10:26

Tortily, bagety na milion způsobů, saláty a těstoviny se vším možným ;)

• Citovat
  • Upravit
7374
6.9.22 10:44

Já vařím vždy více jídla o víkendu, nebo kdy prostě vařím… a pak vařící dám do zavařovací sklenice…uzavřu ještě horké a šup do ledničky pak vychlazené. Vydrží to takto klidně i měsíc…já asi nejdýle 6 týdnu měla jídlo. Dělám tak guláše, bolonské, polévky všelijaké, maso se zeleninou, kuře na paprice… cokoliv… a pořád něco je po ruce… nyní mám mooc skleniček z léta, je tam čočoková, gulášová polévka, boloňská, kuře na paprice a ani nevím co dále.. min. týden nevařím a dojídamé. Sekanou upeču vždy dvě najednou a pak na mrazák po dva kousky. Pořád mám něco po ruce. Nemusím vařít denně, a nejím snad nikdy stejné jídlo na druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.9.22 10:45

Moje osvědčená je bolonska omáčka na spagery, krásně se dá zamrazit, pouzit na zaoecene lasagne.
Další vec jsou nachystané karbanatky v mrazáku, usmazis je za chvilku. Nebo sekana nakrajena na platky primo v mrazáku.
Varim vzdy na dva dny. Super jsou lusteniny, cockovy sakat, testovinovy salat. Mimo to, co holky vyjmenovaly výše

• Citovat
  • Upravit
6993
6.9.22 15:28

Varim vic o vikendu a co zbude to beru.
Mam rada gnochci s necim (spenat a kure, losos a smetanova omacka, houby a slanina) je lepsi kdyz jsou trochu s omackou a delam je opekane ne jen varene.
Testoviny s cimkoliv. Vcera jsem mela lečo, dneska salat se zbytkem kurete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí