Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Rozhodla jsem se, že omezím drahá meníčka v práci a budu si alespoň na pár dní v týdnu varit. Zatím jsem měla špenát z víkendu a pečené kuře s přílohou, dál plánuju zapékané brambory a těstoviny, bramborový guláš. Poradíte rychlá jídla do práce? Budu vařit i polévky. Děkuji. ![]()
Podle me je nejrychlejsi salat a mozzarela nebo kus masa, sunky, ztracene vejce. Rizota, kuskusota, bulgurota. Plnene tortilly, bagety, sendvice.
Zrovna to, cos napsala, mi jako rychle jidla neprijdou.
Vařím si různá gulášoidní jídla na různý styl, stifado, hovězí dušené s mrkví a rajčaty, chilli con carne, curry různého typu, indická jídla…prakticky cokoli, co se dá navařit ve velké dávce a pak naporcovat a zmrazit a pak v práci ohřát už rozmrzlé
boršč, fazolové husté polívky atd.
Jakékoliv polévky a zbytky v víkendu
Pečené maso + příloha (krůta, kuře, krkovice, ryba)
Rychlé omáčky typu kuře na paprice/na oregánu/na kari
Těstoviny (s tuňákem, špenátem)
Rizota
Luštěninové věci (čočkový dhál, cizrna na paprice, různá „kari“)
Různé saláty, čočkový, těstovinový apod. Zapečené tousty, tortilly, řízečky s pečivem. Rizoto, omelety. Nebo prostě přebytky z víkendu, od večeře apod.
Doporučuji všemi deseti dvě kuchařky - Obedova bichle a Svacinkova bichle. Vařím si podle toho jídlo doma, jsou to kuchařky, co používám zdaleka nejvíce. Mas tam v každé inspiraci na jídlo na každý všední den.
Pak mám rada od Pohlreicha Snadno a rychle.
O jiné univerzalni a opravdu kvalitní kuchaře už nevím, leda ještě Vaříme v remosce. To je třetí stálice. Ale má dost klasiky, což někdy úplně rychlá jidla nejsou a ne každý má a používá Remosku.
Tortily, bagety na milion způsobů, saláty a těstoviny se vším možným ![]()
Já vařím vždy více jídla o víkendu, nebo kdy prostě vařím… a pak vařící dám do zavařovací sklenice…uzavřu ještě horké a šup do ledničky pak vychlazené. Vydrží to takto klidně i měsíc…já asi nejdýle 6 týdnu měla jídlo. Dělám tak guláše, bolonské, polévky všelijaké, maso se zeleninou, kuře na paprice… cokoliv… a pořád něco je po ruce… nyní mám mooc skleniček z léta, je tam čočoková, gulášová polévka, boloňská, kuře na paprice a ani nevím co dále.. min. týden nevařím a dojídamé. Sekanou upeču vždy dvě najednou a pak na mrazák po dva kousky. Pořád mám něco po ruce. Nemusím vařít denně, a nejím snad nikdy stejné jídlo na druhý den.
Moje osvědčená je bolonska omáčka na spagery, krásně se dá zamrazit, pouzit na zaoecene lasagne.
Další vec jsou nachystané karbanatky v mrazáku, usmazis je za chvilku. Nebo sekana nakrajena na platky primo v mrazáku.
Varim vzdy na dva dny. Super jsou lusteniny, cockovy sakat, testovinovy salat. Mimo to, co holky vyjmenovaly výše
Varim vic o vikendu a co zbude to beru.
Mam rada gnochci s necim (spenat a kure, losos a smetanova omacka, houby a slanina) je lepsi kdyz jsou trochu s omackou a delam je opekane ne jen varene.
Testoviny s cimkoliv. Vcera jsem mela lečo, dneska salat se zbytkem kurete…