Systém jednorázových bazarů v obcích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
17.2.15 15:18

Systém jednorázových bazarů v obcích

Dobrý den, chci se poradit, jaký systém se vám osvědčil při takovém tom jednorázovém pořádání bazárků v obcích. Chceme dělat první jen, nevím zda to udělat systémem, že si každá maminka stoupne za svůj stul s věcmi a sami si prodávají…vím, že to má ale pár nevýhod-stálé vracení peněz, musí tam maminky být a hlavně jsou věcičky nepřehledně rozmístěny po celém sále…nebo je lepší systém se seznamem…ale je to zase o tom, že si je maminky musí připravit a mají s tím pořadatelé mnohem větší práci…jakou s tím máte zkušenost vy a co preferujete…jak pořadatelé, tak nakupující…děkuji za informace. U nás zřejmě bude bazárek menší, jelikož jsme menší obec, ale nevím, jaká bude účast…díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
17.2.15 16:03

Osobně mám nejradši bazárky, kdy si to organizátoři vyberou, tematicky roztřídí a já pak přijdu a můžu si vybírat. Zas na druhou stranu při bazárku, kdy si prodávají maminky sami a pořadatel dá pouze místo, se kupující může domluvit s prodávajícím například na slevě a pro organizátora je to z mého pohledu méně práce (také záleží na tom, kolik lidí se bude účastnit - pořadatelé, prodávající).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
17.2.15 16:16

Ahoj u nás to funguje tak, že jsi každá maminka napíše seznam věcí (tip, barva, velikost, cenu atd…) to se odevzdá poředateli i s věcma někdy ty věci se odnesou na stolečky podle velikostí a je to. Po ukončení bazárku si neodkoupené věci berou zpět, taky to mají ti poředatelé, že za každý přijatý kus mají 1 kč (z nečeho se najem musí zaplatit) a myslím 10% z prodaného zboží… zadarmo to nikdo delat nebude :) tak si myslím, že tento systém je asi nejlepší i z pohledu kupujícího stoupne si podle velikosti a pak jen hledá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
17.2.15 16:26

Napisu, jak to funguje u nas. Prodavajici prinesou veci oznacene cenou a svym jmenem den pred bazarkem do rodinneho centra, kde se veci roztridi podle velikosti a pohlavi, ale samozrejme je to taky jen orientacne, protoze pocet veci neustale narusta. Prodavajici zadny seznam nepise, je to tady o duvere. Jen podepise papir, ze tam daval veci. Na bazarku prodava jen jeden clovek z centra, ktery to ma na starosti. Cedulky s cenou se lepi na papir ke kazdemu prodejci zvlast a pak po skonceni se to kazdemu spocita. Odecte se od toho 10% jako platba pro poradajici centrum a zbytek penez dostane prodavajici, kdyz si prijde vyzvednout zbytek veci. Snad je to srozumitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
17.2.15 23:49

Děkuji moc za tipy, je pravda, že tento systém je nejlepší, taky se přikláním spíše k němu, ale líbí se mi jak to funguje u Katchi…to je vážně fajn, že maminka nepíše žádný seznamy jen se ty cedulky z věcí přelepí na papír a sečtou, to je fajn…maminka může mít aspoň pro sebe někde napsané kolik věcí donesla a pak si jen překontroluje, za má správný součet. prodaný a vrácenýh…OK. díky za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.2.15 06:32

@petulili u nas je to o tom, ze jsme male mesto, vsichni se tu znaji a centrum funguje uz dlouho, takze je tu ta duvera. A musim rict, ze bazarek je vic a vic oblibeny a prodava se hodne veci, delame to 2× za rok, na jare a na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.2.15 15:01

Jasně, a nestane se občas, že se něco ztratí nebo tak? jak se to potom řeší…díky…my se tu všichni neznáme, je tu hodně přistěhovaných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
19.2.15 15:05

@petulili Z nenechavců bych měla docela strach, pokud se neznáte. Tady na jednom bazárku dokonce pouštějí pouze asi po 4 lidech -právě aby ohlídali zboží a případně to nemuseli sami nahrazovat. Dokonce se mi stalo, že když jsem šla s batohem, tak mě požádali, abych si ho u nich odložila… :nevim: Velkou nevýhodou je, že se tam pak tvoří velká fronta.
Jinak teď mi přišla pozvánka na bazárek v jednom MC a tam to mívali tak, že vybrali věci a pak je prodávali. Letos si to prodávají maminky samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí