Systém při šetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.8.20 12:50

Systém při šetření

Ahoj, chtěla bych se víc zaměřit na šetření, sle nějak nemohu vykoumat ten správný systém - jeden účet mám na šetření, na které se prostě nesahá (rezerva ma konec světa :mrgreen: ), jeden účet mám na šetření na konkrétní věc, takže tam je to jasné. Nicméně chtěla bych nějaké peníze odkládat ještě na takové ty nenadálé, ale drobnější věci - oprava, nová pračka, apod., technická. Tam k tomu byste to ještě nějak dělily? Třeba na krátkodobé a dlouhodobé, nebo už je to zbytečně komplikované. Je lepší mít větší obnos na jednom místě, nebo drobnější částky rozčleněné. Nějak ten systém nedokážu udělat jednoduchý a efektivní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20825
29.8.20 13:09

Tak na nejakych 5-10 let coz jsou stavebka, akcie apod. A nebo ty kratkodoby, coz nejaky terminovany vklady a sporici ucty. A nebo pak na dloooouhou dobu na stari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
29.8.20 13:14

K tomu, co pise @Cenarius pak jeste nektere banky nabizi v ramci sporiciho uctu tzv. poducty/obalky, tajze mas lepsi prehled, kolik mas treba nasetreno na vanoce, na pracku, na dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
29.8.20 13:16

Máme všechno na jedné hromadě a světe div se, funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
29.8.20 13:25

Mam vsechno na jedne hromade, tedy mimo prostredku na investice do cennych papiru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
29.8.20 13:48
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se víc zaměřit na šetření, sle nějak nemohu vykoumat ten správný systém - jeden účet mám na šetření, na které se prostě nesahá (rezerva ma konec světa :mrgreen: ), jeden účet mám na šetření na konkrétní věc, takže tam je to jasné. Nicméně chtěla bych nějaké peníze odkládat ještě na takové ty nenadálé, ale drobnější věci - oprava, nová pračka, apod., technická. Tam k tomu byste to ještě nějak dělily? Třeba na krátkodobé a dlouhodobé, nebo už je to zbytečně komplikované. Je lepší mít větší obnos na jednom místě, nebo drobnější částky rozčleněné. Nějak ten systém nedokážu udělat jednoduchý a efektivní.

Tohle mi přijde moc komplikované a časově neefektivní. Rozdělila bych penzijko, stavebko, případně nějaké fondy apod. a to drobné šetření bych delala v rámci obálek v účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22800
31.8.20 08:29

My máme každý stavebko a pensijko a pak mám rozdělenou částku na měsíc na útratu potravin a drogerie + „kapesné“.
Co zbyde dávám do obálky do trezoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 13:07

Dobrý den, dotaz položím anonymně z důvodu osobních informací. Snažím se šetřit, ale moc mi to nejde. Napíši naše příjmy a výdaje a vy mi prosím zkuste odpovědět na to, jestli vůbec a kolik bych při snaze mohla ušetřit.
2 dospělý(oba pracující, já na půl úvazek), 2 děti(4 a 11 let).
Příjem cca 43 tisíc. Výdaje 16800 Kč (nájem, elektřina, poplatky, paušály net a další). No a další výdaj je jídlo a benzín do práce(3500 Kč měsíčně). Úvazek si navýším, až mladší dítě bude ve škole. Dá se něco ušetřit?

• Citovat
  • Upravit
75940
18.10.21 13:11

Obávám se, že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
18.10.21 13:24

Tak jestli z toho vyznívá, ze tech zbývajících 20,5 tis dáte za jídlo, tak jedině zrekapitulovat to, co nakupujete za jídlo? Nevíme, jestli varite obědy kazdej den, nebo na obědy chodíte v rámci školy/práce. :think: To se hrozne těžko posuzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
18.10.21 13:24

Není tam skoro žádná rezerva.. těch cca 20tis/měsíčně je prostě na běžné žití 4členné rodiny (jídlo, drogerie, kultura, škola, kroužky, ošacení a obuv) už i tak hraniční.. šetřit leda tak možná litr dva max., kupovat vše v akcích nebo i z druhé ruky, snížit paušály..
benzín i energie jdou nahoru, takže zatím fakt snížit výdaje a pořádně šetřit až navýšíte příjem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.10.21 13:28
@Anonymní píše:
Dobrý den, dotaz položím anonymně z důvodu osobních informací. Snažím se šetřit, ale moc mi to nejde. Napíši naše příjmy a výdaje a vy mi prosím zkuste odpovědět na to, jestli vůbec a kolik bych při snaze mohla ušetřit.
2 dospělý(oba pracující, já na půl úvazek), 2 děti(4 a 11 let).
Příjem cca 43 tisíc. Výdaje 16800 Kč (nájem, elektřina, poplatky, paušály net a další). No a další výdaj je jídlo a benzín do práce(3500 Kč měsíčně). Úvazek si navýším, až mladší dítě bude ve škole. Dá se něco ušetřit?

A myslíš, že jsme tady jasnovidci nebo jak si představuješ, že Ti to zjistíme?

Na to nestačí takhle hodit pár čísel - sama si musíš sepsat, za co a kolik utrácíte… a potom se podívat, zda by šlo něco seškrtat. To my přece nemůžeme vědět… jestli chodíte často po výletech a platíte vstupné, pitíčka a jiné blbůstky - jestli chodíte do restaurací nebo jíte jen doma - jestli mají děti placené kroužky a jak drahé - jestli kouříte - na jaký standard jste zvyklí v jídle… atd. atd., tohle my tady z ruky nevyvěštíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 13:36

@Lucy75 ano, přesně tak, těch cca 20000 Kč je na běžné žití.
Vařím doma, snažím se nakupovat v akcích. Školkové dítě má oběd ve školce.
Blbosti si myslím domu nekupujeme. Nekouříme, kroužky máme levné, platím vždy na začátku roku. Do restaurace tak 1× měsíčně. Zábavu spíše turistika, kolo. Nic drahého.

• Citovat
  • Upravit
698
18.10.21 14:01
@Anonymní píše:
@Lucy75 ano, přesně tak, těch cca 20000 Kč je na běžné žití.
Vařím doma, snažím se nakupovat v akcích. Školkové dítě má oběd ve školce.
Blbosti si myslím domu nekupujeme. Nekouříme, kroužky máme levné, platím vždy na začátku roku. Do restaurace tak 1× měsíčně. Zábavu spíše turistika, kolo. Nic drahého.

A kolik utratíte jen čistě za jídlo? Třeba by se s tím dalo něco vymyslet. Mě příjde 20tisíc na běžné žití docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 14:06

@Daisyy1995 Snažím se měsíčně vejít do 10000 Kč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat