Kam uložit našetřené peníze pro dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kam uložit našetřené peníze pro dítě
Holky prosím vás spoříte svému dítěti peníze? Popřípadě jaký je vyhodny spořící účet pro děti. Není to zatím bůh ví jaká částka ale když dostaneme i od příbuzných nějaké peníze, tak je chci zasílat na účet. Předem děkuji za rady a doporučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ono moc možností není (pokud tedy nechceš kupovat např. akcie, zlato nebo kryptoměny). Nejlíp vychází pořád stavebko, ale i tak je to bída. Naše děti dostali nedávno cca 100000,–, tak jsme řešili co s tím, aby se to nerozhazelo. A nakonec jsme je dali jako jednorazovou splátku na hypotéku, protože tam je značná úspora úroků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Závisí jak dlouho chcete mít peníze uložené. Na běžném spořící účtu ztrácí hodnotu a to velmi rychle. Současná míra inflace je kolem 3%, zhodnocení na spořících účtech je s bídou 1% častěji kolem 0,5%. Což znamená že mít víc peněz na spořící účtě dlouhodobě je k ničemu, to je lepší za ty peníze dítěti aktuálně koupit něco, co potřebuje. Trochu lepší je stavební spoření, ale jen za předpokladu že jste schopni spořit 20 000 ročně, aby jste dosáhli na plnou státní podporu, potom je úroková míra cca 3,8,%, což znamená že peníze aspoň neztrácí hodnotu i když moc nevydělají. My mě spoření pro děti ve fondu, kam měsíčně posíláme určitou částku s tím že celková délka spoření je na 18 let s tím že prvních 10 let je fond spíš vedený rizikově a potom se změní na konzervativní model investic. A hlavně všechno mějte vedené na jména rodičů, ne dítěte, protože pokud se něco stane a peníze budete potřebovat, tak v případě že peníze budou na dítě tak na ně jen tak nemůžete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dneska obrovský problém, protože nikdo, ani finanční experti nevědí, co vlastně bude…nemovitosti jsou vyšroubované, zlato jakbysmet, do akcií to mělo smysl při jarním poklesu, kryptoměnám nějak pořád nejsem ochoten uvěřit, takže já osobně čekám, jestli dojde k druhému poklesu na akciích, který možná vůbec nepříjde, válím dost peněz na účtu a čekám, až je sežere zběsilá inflace…teď jsem byl v Maďarsku a kupoval kopeček zmrzliny za 600,– HUF a asi se dočkáme, že to tak bude i v Kč po tomhle celosvětovém tisku peněz a jejich rozhazování vidlema na všechny strany…ale nic nového pod sluncem, drobný střádal vždy dříve, nebo později o peníze z velké části přišel, ale na druhou stranu i různí „chytří“ investoři…nemovitosti vám zaberou, akcie a kryptoměny zkrachují a nebo se stane něco úplně jiného…takže jsem nikomu, ani sobě moc neporadil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je akorát pár šušní - klasický spořák, nebo vkladní knížka. Všude jsou úroky nula nula prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte prosím někdo zkušenost se státními dluhopisy, konkrétně protiinflačním? Mým cílem je jakž takž uchovat hodnotu peněz určených pro děti. Stavebko mají.
- Citovat
- Upravit