Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tamata v pohodě
já tomu říkám mytí protože on čurá fakt všude i na zem a sedět na záchodě jako holka odmítá
snad se to naučí než se ožení ![]()
Nezvládám a uz jsem se nejak smirila ze to lepsi nebude,…jako uklizim denne, ze neco udelam, seberu, setru, ale porad to neni znat. Na velky uklid supliku skrini, polic a spol ted absolutne nemam cas - na to musim mit hlidani a toho je malo.
Me teda vic derou rozkramareny hracky, pac kvuli nim se blbe vytira a dela to dojem vetsiho bordelu
Já napíšu jak to je u nás a nezáviďte ![]()
Mám dvě dcery 4,5r a 6m.
Ráno pokud je pěkně tak v 8h odýždí děda s malou ven vrací s se v 10. Od 8-10 mám čas na vše co si vzpomenu od úklidu po vaření s 4,5r brnkačka. Pak dám malé najíst a děda odýždí a vrací se s malou v 13:00 a já odcházím ze starší na hřiště. Odpoledne jsem s holkama sama. Babička ještě pracuje a to na krátký-dlouhý týden takže pokud je doma tak odchází ze starší dopoledne ona. Takže mám 2×-3× týdně pokud chci volno od dětí cca od 8-13 ![]()
Využívám to hlavně na svoje doktory a zmiňované generální úklidy celého bytu tak 4× do roka a na pečení cukroví atd…
Já uklízím průběžně, uklizeno máme tedy pořád. Luxuju denně a vytírám tak 2× týdně, ted v létě víc, protože máme zahradu a děti pořád pendlují tam a zpátky.
Hračky mi nevadí, pokud si s nima děti hrají. Pokud to tam leží a nikdo si toho nevšímá, uklidím to. Pokud je to duplo, tak to tam nechám max dva dny ![]()
Manžel dělá asi tak 1896355785× víc bordelu než děti a kočky dohromady…zbytek si každý domyslí
Manžel u nás nedělá binec vůbec, už si tak na tu čistotu zvykl, že ji vyžaduje a děti jsou taky jakž takž naučené. Ale jsou to děti, takže se snažím být v pohodě ![]()
Já nevím, ale uklízím průběžně - když vidím, že je špinavé zrcadlo, utřu ho hned, to samé prach, wc a pod… Neznám nic jako „velký úklid“, nebo ty sobotní nájezdy…nevím co bych uklízela, když to dělám průběžně. Okna v průměru tak 2-3× do roka, opět podle stavu. Průběžný pořádek držím ve skříních i v lince. Lux + vytírání podlah 1-2× do týdne, podle toho jak se práší, nebo jak se zadaří něco vysypat/vylít
Jediné čemu budu muset věnovat asi pravidelnou pozornost jsou skříňky na kuchyňské lince (zvenčí). Nechat si udělat ve vysokém lesku (černo-bílé) byla pěkná pitomost
…ale vypadá to dobře ![]()
@neila píše:
Já nevím, ale uklízím průběžně - když vidím, že je špinavé zrcadlo, utřu ho hned, to samé prach, wc a pod… Neznám nic jako „velký úklid“, nebo ty sobotní nájezdy…nevím co bych uklízela, když to dělám průběžně. Okna v průměru tak 2-3× do roka, opět podle stavu. Průběžný pořádek držím ve skříních i v lince. Lux + vytírání podlah 1-2× do týdne, podle toho jak se práší, nebo jak se zadaří něco vysypat/vylítJediné čemu budu muset věnovat asi pravidelnou pozornost jsou skříňky na kuchyňské lince (zvenčí). Nechat si udělat ve vysokém lesku (černo-bílé) byla pěkná pitomost
…ale vypadá to dobře
Já přesně taky tak. Ještě nerez je taky zabiják
ale také to vypadá pěkně. Ale je fakt, že jsem na uklid trochu pedant. Kamošky ze mě mají srandu, že je u nás pořád vyšurovano. A asi je. Já prostě nesnáším bordel. A když se děti k tomu vedou, tak binec neudělají takový. Pokud jich teda není 6 ![]()
@neila Ja jsem to tak taky delavala- prubezne, kdyz bylo neco potreba nekde a nakonec jsem se pristihla, ze litam s hadrem denne a vlastne porad jen smiruju, kde je co udelat, tak sem si rekla dost a stanovila jsem si jeden den, kdy delam vetsi uklid- s tim ze v ostatni dny nejakej cakanecek vody zrcadle totalne ignoruju ![]()
Já jsem dřív uklízela vždy jeden určený den ale pořádek tu fakt nebyl. Po narození dcery jsem začala uklízet průběžně a konečně to tu vypadá celkem k světu. Vysávám většinou obden, v zimě každý den, protože topíme krbem a je z toho binec. Země stírám taky obden, bydlíme u prašné cesty, takže je to tu znát, zvlášť když malá leze po zemi, 2 hodiny po setření země je stejně špinavá
WC a koupelnu myju tak jednou za 3 dny, prach utírám jednou týdně, v zimě častěji (opět kvůli krbu). Nádobí myju většinou 2× denně, zatím nemáme myčku ale doufám, že ji pořídíme ještě letos, ušetří to dost času. Kuchyň uklízím denně, protože denně vařím, takže to ani jinak nejde. Postele převlékám co 7-10 dní. Okna tak 3× do roka
Ve skříních nijak neuklizím, pokud je něco špinavé, hned to jde do koše na prádlo a ostatní věci složím zpět do skříně, takže bordel není, akorát jednou za čas proberu věci co nenosíme a dám je pryč. Skříňky v kuchyni, šuplíky apod. nijak pravidelně neuklízím, vždy podle potřeby. Každý den uklidím něco málo, víc jak hodinu to nezabere a je tu pořádek, ne jako dřív, takže nemusím řešit neohlášené návštěvy. A hodně času mi ušetřilo i to, že jsem přestala žehlit, doporučuju ![]()