Systém uklidu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1598
9.7.13 19:28

@tamata v pohodě :) já tomu říkám mytí protože on čurá fakt všude i na zem a sedět na záchodě jako holka odmítá :mrgreen: snad se to naučí než se ožení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.7.13 19:30

Nezvládám a uz jsem se nejak smirila ze to lepsi nebude,…jako uklizim denne, ze neco udelam, seberu, setru, ale porad to neni znat. Na velky uklid supliku skrini, polic a spol ted absolutne nemam cas - na to musim mit hlidani a toho je malo.

Me teda vic derou rozkramareny hracky, pac kvuli nim se blbe vytira a dela to dojem vetsiho bordelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
9.7.13 19:31

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 19:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
9.7.13 19:34

Já napíšu jak to je u nás a nezáviďte :mrgreen:
Mám dvě dcery 4,5r a 6m.

Ráno pokud je pěkně tak v 8h odýždí děda s malou ven vrací s se v 10. Od 8-10 mám čas na vše co si vzpomenu od úklidu po vaření s 4,5r brnkačka. Pak dám malé najíst a děda odýždí a vrací se s malou v 13:00 a já odcházím ze starší na hřiště. Odpoledne jsem s holkama sama. Babička ještě pracuje a to na krátký-dlouhý týden takže pokud je doma tak odchází ze starší dopoledne ona. Takže mám 2×-3× týdně pokud chci volno od dětí cca od 8-13 ;)

Využívám to hlavně na svoje doktory a zmiňované generální úklidy celého bytu tak 4× do roka a na pečení cukroví atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
9.7.13 19:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
9.7.13 19:37

@Blanka S a teď se to tady rozjede :pankac: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
9.7.13 19:39
@tamata píše:
@Blanka S a teď se to tady rozjede :pankac: :lol: :lol:

ještě dodám, že tchýni nepotřebuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
9.7.13 19:40

@Blanka S závidím ale fakt jenom malinko :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493

Já uklízím průběžně, uklizeno máme tedy pořád. Luxuju denně a vytírám tak 2× týdně, ted v létě víc, protože máme zahradu a děti pořád pendlují tam a zpátky.

Hračky mi nevadí, pokud si s nima děti hrají. Pokud to tam leží a nikdo si toho nevšímá, uklidím to. Pokud je to duplo, tak to tam nechám max dva dny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Manžel dělá asi tak 1896355785× víc bordelu než děti a kočky dohromady…zbytek si každý domyslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
9.7.13 19:47

Manžel u nás nedělá binec vůbec, už si tak na tu čistotu zvykl, že ji vyžaduje a děti jsou taky jakž takž naučené. Ale jsou to děti, takže se snažím být v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.7.13 19:50

Já nevím, ale uklízím průběžně - když vidím, že je špinavé zrcadlo, utřu ho hned, to samé prach, wc a pod… Neznám nic jako „velký úklid“, nebo ty sobotní nájezdy…nevím co bych uklízela, když to dělám průběžně. Okna v průměru tak 2-3× do roka, opět podle stavu. Průběžný pořádek držím ve skříních i v lince. Lux + vytírání podlah 1-2× do týdne, podle toho jak se práší, nebo jak se zadaří něco vysypat/vylít :nevim: Jediné čemu budu muset věnovat asi pravidelnou pozornost jsou skříňky na kuchyňské lince (zvenčí). Nechat si udělat ve vysokém lesku (černo-bílé) byla pěkná pitomost :zed:…ale vypadá to dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
9.7.13 19:54
@neila píše:
Já nevím, ale uklízím průběžně - když vidím, že je špinavé zrcadlo, utřu ho hned, to samé prach, wc a pod… Neznám nic jako „velký úklid“, nebo ty sobotní nájezdy…nevím co bych uklízela, když to dělám průběžně. Okna v průměru tak 2-3× do roka, opět podle stavu. Průběžný pořádek držím ve skříních i v lince. Lux + vytírání podlah 1-2× do týdne, podle toho jak se práší, nebo jak se zadaří něco vysypat/vylít :nevim: Jediné čemu budu muset věnovat asi pravidelnou pozornost jsou skříňky na kuchyňské lince (zvenčí). Nechat si udělat ve vysokém lesku (černo-bílé) byla pěkná pitomost :zed:…ale vypadá to dobře :mrgreen:

Já přesně taky tak. Ještě nerez je taky zabiják :mrgreen: ale také to vypadá pěkně. Ale je fakt, že jsem na uklid trochu pedant. Kamošky ze mě mají srandu, že je u nás pořád vyšurovano. A asi je. Já prostě nesnáším bordel. A když se děti k tomu vedou, tak binec neudělají takový. Pokud jich teda není 6 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
9.7.13 19:58

@neila Ja jsem to tak taky delavala- prubezne, kdyz bylo neco potreba nekde a nakonec jsem se pristihla, ze litam s hadrem denne a vlastne porad jen smiruju, kde je co udelat, tak sem si rekla dost a stanovila jsem si jeden den, kdy delam vetsi uklid- s tim ze v ostatni dny nejakej cakanecek vody zrcadle totalne ignoruju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.7.13 20:13

Já jsem dřív uklízela vždy jeden určený den ale pořádek tu fakt nebyl. Po narození dcery jsem začala uklízet průběžně a konečně to tu vypadá celkem k světu. Vysávám většinou obden, v zimě každý den, protože topíme krbem a je z toho binec. Země stírám taky obden, bydlíme u prašné cesty, takže je to tu znát, zvlášť když malá leze po zemi, 2 hodiny po setření země je stejně špinavá :zed: WC a koupelnu myju tak jednou za 3 dny, prach utírám jednou týdně, v zimě častěji (opět kvůli krbu). Nádobí myju většinou 2× denně, zatím nemáme myčku ale doufám, že ji pořídíme ještě letos, ušetří to dost času. Kuchyň uklízím denně, protože denně vařím, takže to ani jinak nejde. Postele převlékám co 7-10 dní. Okna tak 3× do roka :oops: Ve skříních nijak neuklizím, pokud je něco špinavé, hned to jde do koše na prádlo a ostatní věci složím zpět do skříně, takže bordel není, akorát jednou za čas proberu věci co nenosíme a dám je pryč. Skříňky v kuchyni, šuplíky apod. nijak pravidelně neuklízím, vždy podle potřeby. Každý den uklidím něco málo, víc jak hodinu to nezabere a je tu pořádek, ne jako dřív, takže nemusím řešit neohlášené návštěvy. A hodně času mi ušetřilo i to, že jsem přestala žehlit, doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný