Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem na mateřský času mám dost
Jasně, že sotva uklidím tak malej něco rozpatlá všude, tak to utřu, když nedám pojistku na skřín vyháže všechny věci tak je tam vrátím zpátky, rozhazuje psí granule všude a vylémá misku s vodou, tak to prostě po něm uklidím. Čas na to mám.
Denně vytírám a luxuju, máme psa.
Po každém praní to je obden drhnu vanu.
Prostě když je potřeba něco uklidit, umejt apod tak to udělám.
Dělám to když je malej vzhůru když spí tak sedím na netu a relaxuju.
Jinak jsme denně venku zhruba od 13hodin, chodíme po obědě a vracíme se někdy na večer okolo šesté, sedmé někdy později když si sedneme někam na zahrádku, malej chodí spát později. Tak pohodička, pro mě je mateřská dovolená
I když mám hodně akční dítě co neustále dělá bordel a šílenej. ![]()
@Sepishka Tenhle systém jsem se pokousela zavest taky, ale vis jak to chodí, clovek si to hezky naplanuje a pak si deti klidne onemocni, nebo se ohlasi nejaka navsteva v jiny den a už to jede
proto jsem zustala nakonec pri starem, nijak mi to nevadi a ani nemám pocit, že bych jednom litala s hadre. Jak pise @Markytka01 taky mam rada poradek a i ho rada delam
a tím, že je to prubezne tak opravdu nevim co je to zabit pak cely den uklidem
Roční dítě v jeslích, práce na plný úvazek 9 - 17.30 h.
Jednou za týden přijde paní a uklidí celý byt - utírá prach, vytře, vyluxuje, umyje kuchyň, koupelnu, záchod, vyžehlí.
Skoro každý den si dávám závazek, že večer provedu takový údržovací úklid, povede se mi to málokdy. Malá teď usnula, raději relaxuju na netu a říkám si, že chlap někde lítá po lese a relaxuje, tak proč já bych se měla dřít s úklídem kuchyně po večeři, navíc se rozbila myčka… dítě jsem k spánku ukládala já a poslední dobou to není jednoduché.
@Sidsel paní na úklid, to je fajn
u nás malé lezoucí dítě, tzn furt něco vytahuje a rozhazuje, to uklízím průběžně přes celý den, večer pak uklidím hračky, nádobí mám myčku nicméně i tak myju x krát za den, pořád se chystá nějaké jídlo, k tomu denně vařím, takže úklid kuchyně.. koupelna a WC tak jednou týdně, občas i častěji, okna 2× za rok, víc mě ani nehne, nejvíce mě prudí podlahy-ty bych mohla čistit každý den, což mě ani nehne, neb s dítětem za zadkem se to dělá blbě a dlouho, u vysavače řve, u vytírání se máchá v kýblu.. nejlíp když ho někdo vyvede ven, to je pak hned
vysávání vyjde tak 2× týdně a vytírání 1-2×, největší pomocník do naší domácnosti je ruční vysavac, bez něho bych byla ztracená
a pak sušička na prádlo - nežehlím 90% věcí
Prach 1-2× týdně (parapety, vyšší skříňky)
Prach č.2 nebo chcete-li Bordelplochy- denně (jídelní stůl, kuch. linka, tv stolek)
Záchod 2× týdně
Koupelna 2× týdně (vana, umyvadlo, pračka, skříňka)
Okna dle potřeby a nálady několikrát do roka
Lux cca 5× týdně
Vytírání 1-2× týdně Úklid dle potřeby a nálady (a pokud není potřeba ani nálada, tak stejně alespoň při předvánočním a jarním úklidu)- poličky ve skříňkách- šatní, kuchyň, koupelna; prach na lustrech; odstavení těžkého nábytku a likvidace prachu za ním;
Masochisticky přiznávám, že mě úklid baví, celkem se u něj odreaguju (pokud stíhám). A přímo úchylně mě baví manipulace s prádlem, ráda peru, věším, žehlím ![]()
Po bytě se mi oblečení neválí, uklízím průběžně. Navíc, pokud už něco z dětí odpadne, je to stejně špinavé, tak to jde hned do prádla. Když přijdu domů a jdu se převlíknout do domácího, stejně si to domácí musím jít do skříně vyndat a když už tam jsem, není přece už takový problém to venkovní oblečení do skříně zandat, přece tam stojím.
Myslím, že je to o povaze. Někdo má rád pořádek a umí si to zorganizovat a nevadí mu, že tráví uklidem průběžně více času. Někdo na úklid není a má raději pohodu a klid.
Každopádně nejdůležitější je vzájemná spokojenost ![]()