Systém uklidu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1598
9.7.13 19:05

Systém uklidu

Holky zajímá mě jak to funguje jinde. Uklízím provozní binec x krát za den mám 2 malé děti takže neustále něco umývám zametám atd. Hračky jako binec neřeším ty mi nevadí samozřejmě pokud po nich nešlapu. Okna myju 2× ročně :oops: mám furt stáhlé žaluzky. Koupelnu a záchod myju denně, nádobí x za den-nemám myčku. Zajímá mě ale jakým stylem uklízíte skřínky šuplíky, prostě věci které jsou schované. Já uklidím ve skříni a za 2 dny to tam není poznat. pořád se povalujou hadry na zemi, židli, venku na zahradě. Mám pocit, že at uklízím sebevíc nikde žádný výsledek. Máte to taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
9.7.13 19:09

@-Sára Ja timto dekuju tchyni za vycepovanyho manzela- bordelu pridelava minimalne, takze prerovnani skrini delam tak trikrat do roka. Provozni bordel denne, koupelnu a zachod jednou tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
9.7.13 19:10

@-Sára Neuklízím, udržuju tam pořádek a jednou za čas vytřídím věci, které nenosíme :nevim: Stačí oblečerní, které si svlečete hodit do koše se špinavým prádlem, popř. mikiny apod. složit a uklidit do skříně :)

• Citovat
  • Upravit
470
9.7.13 19:11

Já 2× do týdne luxuji a vytírám. Nádobí myju denně ale mám myčku. Vždycky uvařím a nastrkám to do myčky, když se najíme tak to myju. Okna myju tak 4× do roka. Jinak když už mě naštvou zbytečné věci v šuplíkách nebo skříních tak to prostě proberu a nepotřebné vyházím. Od té doby co máme dítě mi taky příjde že když uklidím tak to za chvíli není ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
9.7.13 19:11

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
9.7.13 19:13

@-Sára mám a už to neřeším..nádobí myji večer, když malá spí, vařím na další den po obědě, když malá spí a mezitím ráno ustelu, poklidím oblečení atd…vytírám a vysávám jednou týdně, prach utírám obden…okna také tak 2×ročně-jistí to Vánoce a Velikonoce :mrgreen: mám dost živé dítě, je jí 6,5 měsíce a už se mi staví u nábytku, takže jí musím mít pořád na očích..to toho člověk pak moc neudělá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
9.7.13 19:15

@tamata Ja jsem si ohledne ty koupelny skoro zacala rikat, jestli nejsme cunici, ale zrovna ted jsem ji myla po tydnu a jeste nijak extra spinava nebyla… :nevim: Koleje ma mala pres celej pokojicek, takze luxovani tam probiha takovym dost netradicnim zpusobem ve stylu aby se nereklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
9.7.13 19:17

@-Sára já uklízím pravidelně celý byt 1× týdně, prach ze všech ploch nábytku, parapety, televize, rámy obrazů, fotek, dveře
1× týdně vysávám (zatím děti nejsou pak to bude častěji)
Super věc je malý aku vysavač, když mám někde drobky, hned to vysaju a nemusím vytahovat velký vysavač.
1× týdně vytřu podlahy.
WC umývám 2× týdně,
1× týdně koupelnu kompletně kachličky kolem umyvadla, vany, pod vanou; vanu, umyvadlo, pračku, skříňky zvenku, zrcadlo.
2× 3× ročně myju okna včetně žaluzií, okno v kuchyni častěji máme u něj prac. plochu.
1× týdně v kuchyni umyju všechny plochy zvenčí včetně venku stojících spotřebičů. Troubu tak každý druhý měsíc. Sporák z venčí 1× týdně.
Kompletní úklid kuchyně - skříňky a šuplíky zevnitř myju tak 4× do roka podle potřeby - rozhodně se neřídím Velikonocema, Vánocema a podobně.
Abych se vyhla takovému šílení s „generálním“ úklidem bytu, tak si každý týden naplánu (podle toho co je potřeba), že uklidím něco „navíc“, takže jeden týden např. navíc skříňky v kuchyni, druhý týden skříňky v koupelně, další naleštím leštěnkou dřevěné dveře a nábytek a tak jedu dokola. Šatní skříně uklízím, když měním sezonní oblečení.
Co se týká věcí rozházených po bytě, naučit se dávat věci na své místo (minimálně u dospělých to jde ;) a máš tak pořád uklizeno.
Bydlíme v 2+1 a úklid mi zabere tak 2 - 2,5 hodiny.
Ju a nádobí umýváme 2× denně. Myčku taky nemáme.

Příspěvek upraven 09.07.13 v 19:19

• Citovat
  • Upravit
13073
9.7.13 19:17

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12854
9.7.13 19:19

Provozní bordel, kdy je potřeba. Záchod a koupelnu jednou týdně(záchod v případě potřeby). Skříně jednou za rok-co bych tam jako dělala, tam snad dávám poskládaný věci :think:.
Nádobí mají na starost děti(máme myčku), dříve to bylo, kdo přišel první k hotovému.
Oblečení máme jen na sluhovi(co si vezmeme další den a nechce se nám to uklízet, nebo co máme doma). Nikde jinde se nic neválí, každý si po sobě uklízí. To je snad normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
9.7.13 19:20

@tamata No malý se učí na záchod takže většinou to okolo počůrá takže to prostě nenechám počurané, ale umyji ho ale díky za diagnozu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
9.7.13 19:20

@tamata Pekny ja mam ted v obyvaku jeji stan :-) No s tim zachodem- kdyby muj muz nevykonaval malou potrebu vsede, asi by to taky bylo potreba casteji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
9.7.13 19:22

@tamata naprostý souhlas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
9.7.13 19:24

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 19:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
9.7.13 19:28

Ahoj…já uklízím tak, že vytírám několikrát denně :( Máme čubinu a malá dvojčata. Vysávám několikrát denně a to samé s mytím nádobí. Prach utírám cca 3× v týdnu..okna a když není vidět ven :D Záchod denně, vanu taky…peru denně. Nežehlím, jen skládám…největší binec udělá můj dospělý syn :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný