Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, naše 6-ti letá dcera by si přála k vánocům tablet. Našla jsem spoustu dotazů na toto téma, ale většinou se diskuze strhla směrem zda-li vůbec tablet kupovat a jestli je vhodný. Tohle téma řešit nechci. Mohly by jste mi prosím poradit, kdo nějaký tablet máte, značku, typ. Sama tablet nemám, nevyznám se v tom. Dcera moc hry nehraje, nechceme ji k tomu moc pouštět, spíš jen na déčku. Záměr je, aby si pustila nějakou pohádku na youtube, zahrála si jednoduchou hru, možná stáhla nějakou jednoduchou aplikaci, pohádku a mohla ho použít na cestu v autě. Cen. představa je max 4 tis. kč. Díky moc.
6letý syn dostal teď k narozeninám tablet - eSTAR Beauty HD 7 WiFi White i s obalem Star Wars. Cenově jsme se vešli do 1500,– myslím, že bohatě postačí. Je menší, takže se mu s ním dobře manipuluje. Využívá ho na pohádky a hru. Když mu řekneme, že pro dnešek bylo tabletu už dost, bez řečí ho odloží. Někdy ho dokonce odmítne se slovy “neee maminko, musím si od něj odpočinout”
takže, jaký si to člověk udělá
https://www.czc.cz/…6174/produkt
https://www.czc.cz/…4401/produkt
Vzala bych jeden z nich, můžete mít dobrý kus, či smůlu jak já a špatný. Ale i tak je to nejlepší do vaší cenové kategorie.
@Katka II my jsme synovi (k 1.narozeninam
) koupili Alcatel Pixi - stal cca 1500,–. Neni to žádný zázrak techniky, ma to jen do auta na pohádky. Pro naše (jeho) potřeby naprosto dostačující, do budoucna lze stáhnout i nejake hry atd. Jen teda to ovládání - android
…kdybych nemusela resit cenu, dostal by apple ![]()
Dcera dostala v tomhle věku Lenovo. Ten druhý odkaz, co uváděla @blabla123 jen v bílém provedení. Celkem spokojenost, měla ho na ty samé účely, jak plánujete vy.
@EllMattress píše:
6letý syn dostal teď k narozeninám tablet - eSTAR Beauty HD 7 WiFi White i s obalem Star Wars. Cenově jsme se vešli do 1500,– myslím, že bohatě postačí. Je menší, takže se mu s ním dobře manipuluje. Využívá ho na pohádky a hru. Když mu řekneme, že pro dnešek bylo tabletu už dost, bez řečí ho odloží. Někdy ho dokonce odmítne se slovy “neee maminko, musím si od něj odpočinout”takže, jaký si to člověk udělá
Tohle je bláznovství, vzít pouze půl giga ramky, to se musí šíleně zasekávat. Nebo bude v blízké době.
@Marie432875 píše:
@Katka II my jsme synovi (k 1.narozeninam) koupili Alcatel Pixi - stal cca 1500,–. Neni to žádný zázrak techniky, ma to jen do auta na pohádky. Pro naše (jeho) potřeby naprosto dostačující, do budoucna lze stáhnout i nejake hry atd. Jen teda to ovládání - android
…kdybych nemusela resit cenu, dostal by apple
Jaké jsou ty Alcatel tablety? Dobré? Bála bych se, že to bude šunt jako Acer a Asus.
@lamicina píše:
Dcera dostala v tomhle věku Lenovo. Ten druhý odkaz, co uváděla @blabla123 jen v bílém provedení. Celkem spokojenost, měla ho na ty samé účely, jak plánujete vy.
Dobrá volba ![]()
@luccifera píše:
@blabla123 Acer a Asus nejsou nějakou dobu šunty…
ok, je to tvůj názor.
@Katka II https://www.euronics.cz/…g4p/p446084/
ty jsou pro děti skvělé.
@blabla123 píše:
Jaké jsou ty Alcatel tablety? Dobré? Bála bych se, že to bude šunt jako Acer a Asus.
Neřekla bych že Asus, Acer jsou kšunty máme doma obě značky a jsou skvělý bez nějakého sekání, zpomalení a vše možné máme je už cca 2 roky a nemůžeme si stěžovat ![]()
A já tedy mám Hp a též skvělý ![]()
@Petruna21 píše:
Neřekla bych že Asus, Acer jsou kšunty máme doma obě značky a jsou skvělý bez nějakého sekání, zpomalení a vše možné máme je už cca 2 roky a nemůžeme si stěžovatA já tedy mám Hp a též skvělý
Když porovnáš levnější značky Asus, Acer, Lenovo a Hp, tak z nich první dvě jsou hrozně a ty další se dají používat.
Už 2 roky? Mám ntb 7 let a funguje, ale jinou značku (Lenovo).
@blabla123
No tablety mají 2 roky a jsou používaný každý den ![]()
A notasy máme Asus, Acer a jedna ségra má Asus cca 10 let a my teď tedy z druhou ségrou máme 2 roky nový
a to jsou Acer a dobrý.
Nemám ráda Lenovo cokoliv jsme od toho měli tak vždy se rozbilo, i partner měl 2× od lenova telefon a vždy reklamace a kolikrát hned za sebou a telefony to levné nebyli ani jeden. Ale tak každý má zkušenosti jiný ![]()