Můžou se všechny druhy tablét do myčky použít do všech myček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13503
19.2.09 10:12

Tablety do mycky

Ahoj

potrebovala bych poradit nebo spis mozna jen popsat rozdil..

Koukala jsem v obchode na tablety do mycky a je dost velky vyber,3v1,5v1,all in one atd.
Jaky je v to,m rozdil a muzou se vsechny druhy pouzit do vsech mycek?
Mam mycku kde je 3v1,takze muzu do ni pouzit i all in one nebo ne?

Dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
19.2.09 10:23

Ahoj, řekla bych že můžeš :wink: Ale nevěřím v sílu těch úžasných „x funkcí v jednom“ tablet, nechápu, jaké další funkce, než umýt a vyleštit, to může mít :oops:
My teď jedeme v tabletách z DM, jsou levnější, než ty značkové a myjou skvěle (a některé se tváří i celkem ekologicky :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.2.09 10:45

Já nedám dopustit na prášek, myje skvěle, stojí málo, vydrží dlouho…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.2.09 11:14

tami, dat je tam muzes, ale efekt to mit nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.2.09 11:17

Ahoj,
u nás v deníčku proběhl onehdá souboj tablety vs. prášek :lol:

Co si tak pamatuju, tak tablety brát prý jen ty lepší, levnější více pění, tím pádem se může myčka snáze zanést. Ale holky si chválily právě ty z DM, dají se i půlit, prý to na běžné umytí úplně stačí. Jinak je myslím jedno, jestli dáš 2in1 nebo All in1, taky tomu moc nevěřím. Tablety neobsahují sůl a ta je prý do myčky docela důležitá (ale už si nepamatuju proč :roll: ).

Já jsem nedávno z finančních důvodů přešla z tablet na prášek+sůl+leštidlo, vyjde to o dost levněji a rozdíl mezi umytým nádobím nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
19.2.09 11:20
Lesina píše:
Já nedám dopustit na prášek, myje skvěle, stojí málo, vydrží dlouho…L.

Já taky, hlavně ho sypu trochu i mimo přihrádku, když myju s programem s přemytím. Když jsem měla tablety, tak nádobí nebylo úplně eňo ňuno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.2.09 11:50

Taky doporučuju tablety z DM…Jsou levné a super.JEstli nekecám asi 60ks kolem 100Kč a nevidím rozdíl,když koupím za 400 to samé od Calgonu X v 1
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.2.09 12:18

no my kupujeme extra levne z lidlu a myje to stejne jako vsechny ty drahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.2.09 12:27

Ahoj, tak já teda používám jen tablety calgonit, od začátku, ani jsem jiné nezkoušela, jsem spokojená.
Myčku máme s programem 3v1 (stará asi 4 roky) a i tablety 5v1 jsou bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
19.2.09 12:57

Já jsem spokojená se Somat Perfect ! :wink:

Jinak si myslím, že je to jedno,
jen je důležitý jednou za čas vyčistit myčku, filtr a dát tam ten čistitič, používám z DM za cca 45 Kč. Paráda!
A pak ta sůl! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.2.09 13:21

Diky za reakce.

Koupila jsem prave ty z DM protoze u somatu a podobnych znacek jsem videla prave ty 5v1 nebo all-in-one a nevedela jsem co maji jeste za ucinek.

Mozna ze bych sla i do variace prasek-sul-cistic ale asi by dele trvalo naucit se to davkovani.

Odyseo diky za tip na cistic-navod na pouziti tam urcite je ze :wink:

Jinak k cemu je dobra/potrebna ta sul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.2.09 13:42

Ahoj Taminko,
tak jsem vyhrabala ten náš starý deníček a tam našla, jak to je s tou solí:

Sůl nad zlato
Při strojovém mytí nádobí je používána velmi horká voda, při níž se mohou ve vyšší míře vysrážet na nádobí i v myčce usazeniny sloučenin vápníku a hořčíku, hlavních prvků, které způsobují tvrdost vody. Tyto usazeniny snižují kvalitu nádobí, myčku mohou dokonce poškodit. Proto je nezbytné vodu změkčit.

O to se stará zařízení na změkčování vody - takzvaný odvápňovač, který odjímá z vody ionty vápníku a dalších minerálů a předává jí ionty sodíku. Pro správnou funkci tohoto zařízení je nezbytná regenerace, která se provádí napuštěním solného roztoku do chemicky aktivní části odvápňovače, dekalcifikátoru. Tento roztok tedy vodu v myčce přímo nezměkčuje, ale zajišťuje činnost zařízení k tomuto účelu určeného.

Dříve, než tuto sůl do zásobníku nasypeme poprvé, musíme ho naplnit vodou, v opačném případě se sůl nemá v čem rozpustit, a neplní proto svou funkci. Po uvedení do provozu si už myčka vodu do zásobníku dávkuje sama.

Pokud jde o typ soli, nezáleží příliš na značce, upřednostníme však vždy spíše sůl hrubší. Nikdy nepoužíváme jinou sůl než druh určený pro myčky! V opačném případě by mohlo dojít k poškození zařízení na změkčování vody.

Názor, že tuto sůl může nahradit sůl obsažená v tabletách na mytí nádobí, se už z hlediska konstrukce myčky nezakládá na pravdě. Sůl v tabletách může změkčit vodu přímo v prostoru myčky, nenahradí však regenerační sůl pro dekalcifikátor, protože se do něj vůbec nedostane. Zařízení pro změkčování vody je totiž umístěno přímo na vstupu vody do myčky. Voda se dostane do prostoru pro mytí nádobí teprve, když jím proteče. Při nedostatku regenerační soli dojde ke zničení dekalcifikátoru v ceně několika tisíc korun.

Jinak dávkování prášku není vůbec složité, v té krabičce, kam se vkládá i tableta, jsou rysky, podle nich dávkuješ. Já sypu od oka - normální nádobí = prášku jen trochu, více zašpiněné nádobí = sypnu víc. Soli i leštidla dáš plný zásobník, potom doplňuješ, když začne svítit kontrolka. Čistič myčky prý stačí dát tak jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
19.2.09 13:46

Používáme nejčastěji od Somatu prášek + leštidlo + sůl. Sem tam místo toho dáme tabletu calgon, ale nevím kolik v jednom, myslím, že je to fuk.
Díky za tip na čistič, budu muset zrovna zase koupit, tak zkusím ten z DM.
Jinak sůl, je na změkčení vody a mělo by to lépe umývat. Ale je důležité si dobře nastavit podle tvrdosti vody dávkování soli, protože když je málo, špatně myje a když je moc, tak škrábě sklo.
Akorát mě překvapilo v návodu myčky, že píšou změřte tvrdost vody dle přiloženého proužku.....nikde tam nebyl.
Měli jste u některé myčky přiložený proužek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
19.2.09 14:01

Ahoj,
já mám myčku BOSCH,mám ji už cca 5 let.Ze začátku jsem používala jen Calgonit 2v1,3v1.Ale pak jsme kvůli financím přešla na obyčejné tablety.které buď nakupuji v Plusu nebo COOPU.A mzjou nádobí naprosto stejně a kvalitně jako ty drahé tablety.
V práci máme myčku též…fasujeme prášek (neznačkový),sůl a leštidlo.Zůstávaly na talířích zbytky jídla a to se mylo s předsprchováním a hned po jídle.Když jsme pak vyzkoušeli tablety,bylo to umyté celkem dobře,ale někdy zase zůstávala tableta rozmočená v dávkovači.Takže to asi bude problém spíš s myčkou…ani nevím jaká to je značka.
Hezký den… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.2.09 14:34

cancerko.
jo mela jsem v myčce přilozeny proužek, podle návodu jsem změřila tvrdost vody, a vyšlo mi , že na naši tvrdost vody není vubec sul třeba dávat.

myju v prášku, místo leštidla dávám ocet nebo vodku nebo kombinaci :-) myje perfektně.

har.

Edit: jeste k té soli, jsem ji do té myčky nasypala - a až potom jsem si přečetla , že s naší vodou mám její spotřebu nastavit na „0“ :-) tudíž jsem nastavila nachvíli na „1“, asi tak po roce jsem to vypla na „0“, pak jsem to tak cca pět let nechala. Asi před čtvrtnácti dny mi záhadně myčka začala hlásit, že mi chybí sůl. tož jsme ji tam zas nasypala- a hádám, že na „0“ mi tam zas vydrží tak 5- 10 let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný