Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jsem na konci 38tt. a už 14 dní nás kontrolují monitory. Chodíme tam každé dva dny, jednou už si nás nechali i v nemocnici. Malá má tachykardie, tep srdíčka skoro vždy nad 180. Nikdo neví proč, nikdo neví, co s tím…Prý je malá gymnastka, ale mě to moc neuklidnilo. Vyvolat porod zatím nechtějí, prý to nechají přírodě, že máme prostě jen živější miminko…
Nemáte někdo podobnou zkušenost s takovým problémem??? ![]()
Ahoj, mám 7-týdenní mimi a taky jsme měli tachykardii. Nám to nebral ani ten přístroj, malá měla přes 200. Udělali mi ultrazvuk, průtoky placentou a v hlavičce a vše bylo v pořádku. Chodila jsem každý den na monitor a byla úplně vystreslá.
Jinak u porodu malá měla pořád ukázkové hodnoty 140-150. Jeden lékař mi při vyšetření říkal, že to může značit blížící se porod. U nás to tak fakt bylo - porodila jsem 36+6 a mimi je ok. Trvala bych na tom vyšetření těch průtoků. Pokud je vše ok, neřešila bych. ![]()
měla jsem to taky…
ale tak, že při pohybech to šlo nahoru jinak to bylo jen lehce zvýšené… nakonec jsem tam v nemocnici zůstala… a malej vypadl ze srdeční akce.. a tak ač se nikomu do předčasného porodu o 15 dní nechtělo… rozhodl to primář.. nakonec se ukázalo, že měl malej pupečník kolem krku 1× a během porodu ještě jednou dorotoval, takže 2× omotaný!
určitě hlídej pohyby! a nechala bych a trvala na těch průtocích!!!!!
jinak přeju bezproblémový porod! ![]()
díky moc, průtoky nám taky kontrolují, několikrát jsme měli ultrazvuk a prý jsou v pořádku, tak si taky říkám, že je to asi to hlavní. Pohyby zatím mám, občas až moc ![]()
Mám nějaký vnitřní pocit, že už se mi taky blíží porod, tak uvidíme, třeba se malá nějak připravuje ![]()
A co ten pupečník, dopadlo vše dobře??? Odmotali ho v pohodě nebo byli nějaké komplikace? Viděli to na UTZ, že má pupečník kolem krku nebo to jen odhadli?
tak se dívám jak jsi na tom…
no u nás bylo vše ok! odmotali a dobrý.. naštěstí porod přišel včas..... ale na UTZ nikdo nic neviděl!!!