Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JedenTypan píše:
No a co kdybys mela syna co tohle udela. To bys mluvila uplne jinak.
Já mám dva a teda do života se jim montovat nehodlám…Já to taky nemám ráda..:)
Nereknu, kdyby s tou zenskou zil 5 let a znal ji dobre a meli treba i vlastni dite. Ale zna ji chvili a uz si bere takovej zavazek na ciziho fakana, kterej bude navic jeste urcite problemevej po otci. ![]()
@JedenTypan píše:
Strasne me vadi, kdyz lidi delaj naprosto dementni rozhodnuti, ktery musi byt kazdemu trochu inteligentnimu cloveku jasny.
Tím inteligentním člověkem myslíš sám sebe? Inteligentnímu člověku je především jasné, že každý je zodpovědný jen a pouze za svůj život a rozhodnutí, která v něm učiní. Takže je úplně zbytečné rozčilovat se nad životními scénáři druhých, do kterých nám nic není. ![]()
@JedenTypan píše:
No me na to mcelem zarazi jina vec, je to takovej divnej fenomen, ale jak tak ctu stava se to docela casto. Zajimal by me ale jen nazor matek, ktere maji syny.Predstavte si, ze za vama prijde jednou vas syn, ze sbalil nejakou tehotnou zoufalku, ktera hleda hodnyho blbecka, ma dite s totalnim dementem(coz se prenese i na to dite urcite) a to dite si hodla napsat jako vlastni.
Ale uprimne.
ale tady se uprimnosti nedockam, ikdyz kazdy z nas vi, ze je to totalni debilovina, zvast v dnesni dobe, kdy je plno zlatokopek, zmatenych zenskych, vztahy se rozpadaj jedna dva.
O takové těhotné musí být tedy rvačka ![]()
Směji se, jsem šťastná, že jsem potkala muže, který mou dceru bere za svou a dává ji vzorný mužský vzor. A zlatokopka nejsem, jsem velmi zajištěná a přítel taktéž. K tomu jsme rozumní lidi a máme se rádi! A jeho maminka, je normální neuzurpující matka, co je šťastná, že je syn šťastný a respektuje jeho rozhodnutí!:-) chová se i jako babička! Super, člověk má někdy bohatší život, když není zaseklý a omezený jako typan:-).
Směji se, jsem šťastná, že jsem potkala muže, který mou dceru bere za svou a dává ji vzorný mužský vzor. A zlatokopka nejsem, jsem velmi zajištěná a přítel taktéž. K tomu jsme rozumní lidi a máme se rádi! A jeho maminka, je normální neuzurpující matka, co je šťastná, že je syn šťastný a respektuje jeho rozhodnutí!:-) chová se i jako babička! Super, člověk má někdy bohatší život, když není zaseklý a omezený jako typan:-).
@JedenTypan píše:
No me na to mcelem zarazi jina vec, je to takovej divnej fenomen, ale jak tak ctu stava se to docela casto. Zajimal by me ale jen nazor matek, ktere maji syny.Predstavte si, ze za vama prijde jednou vas syn, ze sbalil nejakou tehotnou zoufalku, ktera hleda hodnyho blbecka, ma dite s totalnim dementem(coz se prenese i na to dite urcite) a to dite si hodla napsat jako vlastni.
Ale uprimne.
ale tady se uprimnosti nedockam, ikdyz kazdy z nas vi, ze je to totalni debilovina, zvast v dnesni dobe, kdy je plno zlatokopek, zmatenych zenskych, vztahy se rozpadaj jedna dva.
Napsal jsi to dost neomaleně, ale ptal jsi se na názor, tak upřímně ti odpovím, i když asi mě tady za to spousta ženskejch odsoudí. Mám syna, a doufám, že tohle se nikdy nestane, nechtěla bych, aby adoptoval cizí dítě, nechápu proč by to měl dělat, protože v případě, že by se třeba po roce rozešli, bude platit dalších řádově 20 let na dítě, které není jeho, to je prostě fakt. Takže bych se snažila nenápadně mu tuhle blbost vymluvit. Nemám nic proti tomu, kdyby byl se ženskou s dítětem, proč ne, at se o něj stará, vychovává ho. Nevím jak to mají ostatní, ale v okamžiku kdyby s touto ženou měl dítě vlastní, pro mě, jako pro babičku by bylo vždycky na prvním místě, bylo by to dítě mého syna, vlastní krev, nikdo by po mě nemohl chtít, abych měla stejnou citovou vazbu k dítěti mého syna a k dítěti, které je cizí, protože není jeho krev. A jak říká Jeden Typan, dhtěla bych vidět matku, která je nadšená z toho, že syn by adoptoval cizí dítě.
@romype píše:
Napsal jsi to dost neomaleně, ale ptal jsi se na názor, tak upřímně ti odpovím, i když asi mě tady za to spousta ženskejch odsoudí. Mám syna, a doufám, že tohle se nikdy nestane, nechtěla bych, aby adoptoval cizí dítě, nechápu proč by to měl dělat, protože v případě, že by se třeba po roce rozešli, bude platit dalších řádově 20 let na dítě, které není jeho, to je prostě fakt. Takže bych se snažila nenápadně mu tuhle blbost vymluvit. Nemám nic proti tomu, kdyby byl se ženskou s dítětem, proč ne, at se o něj stará, vychovává ho. Nevím jak to mají ostatní, ale v okamžiku kdyby s touto ženou měl dítě vlastní, pro mě, jako pro babičku by bylo vždycky na prvním místě, bylo by to dítě mého syna, vlastní krev, nikdo by po mě nemohl chtít, abych měla stejnou citovou vazbu k dítěti mého syna a k dítěti, které je cizí, protože není jeho krev. A jak říká Jeden Typan, dhtěla bych vidět matku, která je nadšená z toho, že syn by adoptoval cizí dítě.
Neodsuzuji, naopak stoprocentně souhlasím. Tvůj názor je normální a přirozený. Cizí bude pořád cizí a vlastní je vlastní.
@romype
Mě by to bylo třeba fakt jedno…
Jsou to jeho prachy tak ať si s nima dělá co chce…Ať si žije podle sebe…když si přijde pro radu, řeknu mu svůj názor, ale myslim, že nevyžádaný rady nemá rád nikdo…
Děti jsou děti, pokud syn adoptuje dítě partnerky tak to je moje vnouče krev nekrev…v dětech bych nikdy rozdíly nedělala..tím jsem si jistá
Moje noční můra je, že se ze mě stane opruzoidní tchýně (o kterých tu čtu a o kterých mi vyprávějí kamarádky každou chvíli), která se synům plete do života i když už jsou dávno dospělí a svéprávní…fuj - to se snad nestane..jestli jo tak dávám svolení komukoliv kdo si toho první všimne mi jednu vrazit…:)
@Eskarin píše:
Počkat, jedna věc, jeho matka prozradila lékařské tajemství? To je poměrně příliš. Asi ho do toho tlačí ona ne? Možná chce malýho taky pro sebe.
nevím jak to tam je, ve 4 mesici těhotenství jsem zarazila kontakty, jednou za mnou přišel a nadiktoval mi vše čím jsem kdy prošla (po zdravotní stránce) pak z něj vypadlo že to má od mámy a nejsem první na kterou donášela
@JedenTypan píše:
Ale uprimne.
popravdě, přítelova máma se taky netvářila 3× nadšeně a teď je strašně štastná ![]()
Sofia
@Tuco píše:
@romype
Mě by to bylo třeba fakt jedno…
Jsou to jeho prachy tak ať si s nima dělá co chce…Ať si žije podle sebe…když si přijde pro radu, řeknu mu svůj názor, ale myslim, že nevyžádaný rady nemá rád nikdo…
Děti jsou děti, pokud syn adoptuje dítě partnerky tak to je moje vnouče krev nekrev…v dětech bych nikdy rozdíly nedělala..tím jsem si jistá
Moje noční můra je, že se ze mě stane opruzoidní tchýně (o kterých tu čtu a o kterých mi vyprávějí kamarádky každou chvíli), která se synům plete do života i když už jsou dávno dospělí a svéprávní…fuj - to se snad nestane..jestli jo tak dávám svolení komukoliv kdo si toho první všimne mi jednu vrazit…:)
Každý to máme jinak, otázkou zůstává, jestli takový názor by jsi měla i v případě, že by k této situaci skutečně došlo. Ono je těžké se vyvarovat rad, a i já jako potencionální tchýně se snad budu chovat normálně, jsem člověk poměrně tolerantní, ale i má tolerantnost má své meze, jde nám o blaho našich děti a když pak syn dotáhne domů leckdy nějakou takovou, je to sakra těžké asi neradit a nekacat do života
, i přesto, že je to život našich děti, ale neznám žádné rodiče, kterým by to bylo jedno mně leckdy rodiče taky kecaly do života, vadilo mi to, ale po letech dneska vím, že bohužel měly skoro vždycky pravdu.
A jak by se udělaly testy otcovství, když s tím matka nebude souhlasit to prostě nejde je to začarovanej kruh a ja bych mu děcko taky nedala a ani neukazala a stát zajímá otec co je napsanej v RL nebo snad ne??? at to je jak to je jsi matka nenech se zastrašit…
jedentypan hele proč by měl být někdo dementní, když je otec dementní to postrada logiku ne??? samozřejmě geny jsou geny, ale nevíš v jakem prostředí ten dement vyrustal taky má vliv rodiču na dítě takže geny jsou geny, ale ovlivnit určité chovaní a vštípit zasady malemu človičkovi to se dá a muže to zasadně ovlivnit celý jeho život ![]()
@romype Proto taky píšu, že doufám…:)Tak dotáhnout si můžou kde co, ale jak jistě sama uznáš…když je člověk zamilovanej tak neslyší, nevidí a na tvoje rady a vymlouvání se tak akorát vy*ere:) Takže něco říkat, abych pak mohla říct: vidíš?! Já ti to řikala! na to se můžu vybodnout…
Jinak situace tady popsaná byla o adopci cizího prcka…je to padesát na padesát jako se všim…může to být fajn holka co syna miluje a klapne jim to a nebo mrcha, co ho chce jen využít…Tak to se neví nikdy a já bych si netroufala soudit předem…
A já mám v hlavě popravdě úplně jiný pro mě hororový scénáře jak můžou kluci se svým životem naložit než, že si adoptujou cizí dítě…
Takže když nebudu souhlasit s testy otcovství tak z toho nic nebude?
Sofia
@Anonymní píše:
Takže když nebudu souhlasit s testy otcovství tak z toho nic nebude?Sofia
nemělo by soud musí přeci určit testy na zakladě dukazu a se souhlasem matky to by musel ukrast sliny ditěti tak mu ho neukazuj ![]()