Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co chceš dělat? On tě samozřejmě zažalovat může, podle DNA se potvrdí že je otec.. No pokud spí se 14letými tak to asi hezký soud nebude, máš to jak dokázat? Pokud ano a pokud má dítě už jiného fungujícího otce, tak k tomu soud může přihlédnout, ale to už jsem v rovině teorií. Jinak biologický otec na dítě právo má.
Je tu možnost se dohodnout o tom, kdo tedy bude otcem - zatím je to přítel.
Pokud se nedohodnete, on musí podat žalobu na určení otcovství, aby měl vůbec nějaká práva.
Ahoj, nechala bych ho, at si zaplati ty testy otcovstvi, nejakou tobu to urcite potrva a nasla si pravnika a vzkazala mu at a jen komunikuje s nim.
Tak asi bych zkusila moznost- „poslat ho do haje“. pokud je opravdu tak nezodpovedny, tak bychybuju, ze by si platil pravnika a opravdu podal zalobu na urceni otcovstvi a zaplatil testy DNA. jeste k tomu ho samozrejme kazdy pravnik upozorni, ze pokud se to potvrdi, bude dalsich 20 let na dite platit.
blbe je, ze pokud by to nahodou opravdu dotahnul do konce, tak soud vyhraje a ty mu budes asi muset zpetne veskere naklady zaplatit. ![]()
kazdopadne v takhle zasadnich vecech si myslim, ze stoji za to utratit nejaky peniz a probrat to s pravnikem (nejlip samozrejme nekym, kdo dela rodinne pravo)
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 8měsíčního syna.
Teď žiju se svým přítelem kterého jsem nechala napsat i do rodného listu (není biologický otec). Ovšem Jeho biologický otec, se těď začal strašně starat a chce testy otcovství a vídat malého. Neměla bych nic proti ale –V těhotenství mě bil –kouří marihuanu a kdo ví jestli nejede ještě v dalších drogách –posílal mě na potrat –spí se 14letými děvčaty –jeho matka (zdravotná sestřička) mu donášela na mě ze zdravotní karty z nemocnice (důkazy mám pouze v psané formě) –podváděl mě –celou dobu mi lhal a teď se ozve skoro po roce a něco chce.Syna mu v žádné mu případě nechci ani ukázat, on vyhrožuje testy otcovství.
Sofia
Chci se zeptat zda se dá něco dělat.
Vím že každý by měl dostat šanci ale on fakt ne.
Hrozný chlap - ovšem nechápu, že jsi s ním počala dítě ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nechala bych ho, at si zaplati ty testy otcovstvi, nejakou tobu to urcite potrva a nasla si pravnika a vzkazala mu at a jen komunikuje s nim.
přesně tak
ono ho to totiž zase pustí, až sbalí další „ženu“ svého života.
Tak mě bylo kdysi řečeno právníkem, že jediná šance jak se pojistit, aby si v budoucnu biologický otec nenárokoval dítě je napsat do rodnýho listu někoho jinýho…že státu je putna kdo je pravej otec..hlavně že je někdo ofiko v rodnym listě…
Být tebou, tak zajdu za právníkem a vše s ním proberu. Syna bio otci neukazuj a všude tvrď, že otec je ten, co se stará, pečuje a má rád jeho mámu a že takového má tvůj syn v RL. Tvrď to i u právníka i u soudu a u soudu popiš chování bio otce…nejsem právník, ale pochybuji o tom, že pokud by soud vymazal tvého přítele a nahradil bio otcem, kor když tvůj přítel bude neustále tvrdit, že se cítí být otcem a chce být i nadále v RL zapsán
@Tuco Státu není putna, kdo je pravej otec. Stát naopak dbá, aby každý dítě mělo svýho otce. A protože to není tak jasné jako u matky (matka je ta žena, která dítě porodila), existuje otcovství biologické, sociální a právní.
Pokud dítě otce má, není na místě hledat otce dalšího a soud žalobu na určení otcovství zamítne.
Počkat, jedna věc, jeho matka prozradila lékařské tajemství? To je poměrně příliš. Asi ho do toho tlačí ona ne? Možná chce malýho taky pro sebe.
@katalyzator píše:
@Tuco Státu není putna, kdo je pravej otec. Stát naopak dbá, aby každý dítě mělo svýho otce. A protože to není tak jasné jako u matky (matka je ta žena, která dítě porodila), existuje otcovství biologické, sociální a právní.
Pokud dítě otce má, není na místě hledat otce dalšího a soud žalobu na určení otcovství zamítne.
Ti nerozumim co mi tim chceš říct promiň…já psala veskrze to samý co píšeš ty…nebo?
@Tuco Nějak jsem zareagoval na tu putnu. Jinak máš pravdu. Taky promiň.
No me na to mcelem zarazi jina vec, je to takovej divnej fenomen, ale jak tak ctu stava se to docela casto. Zajimal by me ale jen nazor matek, ktere maji syny.
Predstavte si, ze za vama prijde jednou vas syn, ze sbalil nejakou tehotnou zoufalku, ktera hleda hodnyho blbecka, ma dite s totalnim dementem(coz se prenese i na to dite urcite) a to dite si hodla napsat jako vlastni.
Ale uprimne.
ale tady se uprimnosti nedockam, ikdyz kazdy z nas vi, ze je to totalni debilovina, zvast v dnesni dobe, kdy je plno zlatokopek, zmatenych zenskych, vztahy se rozpadaj jedna dva. ![]()
Ahoj, mám 8měsíčního syna.
Teď žiju se svým přítelem kterého jsem nechala napsat i do rodného listu (není biologický otec). Ovšem Jeho biologický otec, se těď začal strašně starat a chce testy otcovství a vídat malého. Neměla bych nic proti ale –V těhotenství mě bil –kouří marihuanu a kdo ví jestli nejede ještě v dalších drogách –posílal mě na potrat –spí se 14letými děvčaty –jeho matka (zdravotná sestřička) mu donášela na mě ze zdravotní karty z nemocnice (důkazy mám pouze v psané formě) –podváděl mě –celou dobu mi lhal a teď se ozve skoro po roce a něco chce.
Syna mu v žádné mu případě nechci ani ukázat, on vyhrožuje testy otcovství.
Chci se zeptat zda se dá něco dělat.
Vím že každý by měl dostat šanci ale on fakt ne.
Sofia