Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
On je v tom nějaký rozdíl..?
![]()
Dala bych za sebe 1500..,i v případě běžné nebo tajné svatby… ![]()
Proč by měl být v tom rozdíl. I když jsme neměli tajnou stavbu, tak jsme nikomu neříkali kolik kdo nám dal peněz.
@Zwetta to právě nevím. Loni jsem byla na svatbě své sestře. (Já+manžel) a dávali jsme 5000
@Anonymní píše:
@Zwetta to právě nevím. Loni jsem byla na svatbě své sestře. (Já+manžel) a dávali jsme píše: Více
ale teď jdeš sama za sebe ne? sama bys měla vědět, kolik chceš cca dát.., kde máš strop..
Jak jsem psala, za sebe bych dala max do 2 tis.., každý to má jinak
Jako svedkyne bych dala 5.000 kamaradce. Zalezi vsak na pomerech, rozhodne bych se kvuli tomu nezadluzovala apod
Nebo nějaký osobní dárek. Když jste ty nejky.
Příspěvek upraven 17.02.22 v 18:32
@Zwetta píše:
On je v tom nějaký rozdíl..?![]()
Dala bych za sebe 1500..,i v případě běžné nebo tajné svatby…
Tak já třeba vidím rozdíl v tom, jestli jsem zvaná i na oběd nebo jenom na raut, jestli novomanželé platí ubytování atd.
Dala bych tak dva tisíce.
Kdyz jdu ja nebo muz za svedka tak davame 5000( vetsina byla rodina nebo nej kamosi), taky ale zalezi jak moc jste si s kamaradkou blizke a nebo te zvolila jen tak ze se treba neznas s rodinou. Ale urcite bych dala min 2000. Davat do pranicka litr a petistovku mi prijde divne…
Taky jde o to zda pak si jdete někam sednout, či společný wellness třeba… jen obřad a domů - 1000,– a nějaká drobnost/lepší láhev, pokud pokračujete po obřadu 2000,–
Pokud jsem významný host/svědek, dávám 5k za osobu. Dala bych tedy 5, 10 pokud jdu i s doprovodem.
@Liberalissima píše:
Pokud jsem významný host/svědek, dávám 5k za osobu. Dala bych tedy 5, 10 pokud jdu i s doprovodem.
Tak pokud je to jen obrad a pak kafe s dortem, tak mi prijde 5k moc.
@Tarena píše:
Tak pokud je to jen obrad a pak kafe s dortem, tak mi prijde 5k moc.
Je to dar, ne stravne
Ahoj, jdu pozítří jako svědkyně na svatbu své nejlepší kamarádce. Jde o tajnou svatbu takže jen novomanželé + 2 svědci. Svatební dar chci dát určitě peníze. Nevíte někdo kolik se dává dar při tajné svatbě?