Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dávala bych 3× denně kapky pro děti třeba Olynth, mezitím několikrát mořskou a vodu a kup si Fenistil kapky, splaskávají po něm sliznice a lépe se dýchá. Ale je to rýma a ta se prostě vyhnat dříve jak za týden nedá.
U 4m miminka bych necekala na horecku 39, nez mu dam antipyretika.
teda ani u starsiho ditete. mluvila jsem o tom se dvema pediatrickama a ani jedna s tim nesouhlasi. tak jim verim spis, nez anonymnim clankum na netu.
joo ale jeste jem ti chtela poradit, co delam doma - dam na talirek cibuli s posledni hnedou slupkou, propicham ji vidlickou a dam ji na nocni stolek k postylce k hlave deti. je to za chvili smrad jak bolava noha, ale ma to pry dezinfekcni ucinky ![]()
jinak taky pouzivam tymianku a eucasol, ale to je asi az pro vetsi deti, eucasol urcite, tymianka - mozna bych se zeptala na webu Justu.
Já používám na děti ještě dětskou prsní mast nebo psí sádlo a mazala jsem tím i malýho, když měl ve 3.m zápal plic, aby mohl dýchat, jinak jak už tady někdo psal tak taky eukalyptový olej na mokrou plínku pár kapek, na vlhký kašel může Prospan nebo Ambrobene sirup
Dcera mi pri ryme zvraci hleny i ve 4 letech. Ze nespi je taky jasny, kolikrat moc s rymou nespi ani dospelak, natoz prcek. Takhle male dite mi nikdy nemarodilo, takze jake leky muze nevim, ale urcite pomaha ta vlhka plena s eukalyptem u postylky, napolohovat,, odsavat a odsavat. Zasla bych jeste za par dni za doktorkou na poslech, aby to neslo na prudusky
Ten eukalyptový olejíček jde sehnat i v D&M drogerii za 39,–Kč. My koupili zvlhčovač Sencor za pouhých 500,– a pouští studenou páru, je velmi příjemný a je tam i možnost nakapání olejíčku.