Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak ja to mam i kdyz od ty minuly dizkuze co jsem napsala na toto tema,tak uz je to trochu lepsi,ale stejne je to takova moje uchylka,vidis ted mi mala spinka a Luca je na dvorku s dedou mam cas a neuklizim ![]()
ahoj,tak já to rozhodně tak nemám. Doma mám sice uklizeno,ale tak nějak normálně. Přiznám se,že uklízení z duše nenávidim. A obdivuju tě kde na to bereš čas.
ne neuklízím pořád..jako denně akorát zapnu myčku a vytřu kuchyn a předsín ( 5 minut času)..Jinak jednou týdně to ostatní..
Pokud s tím neomezuješ ostatní, neprudíš je aby také uklízeli, pokud neštveš manžela s pořádkumilovnotí, pokud to stíháš, pokud z toho nejsi na konci svých sil - tak je to vpořádku..Si dělej jak uznáš za vhodné..Každý má jiná měřítka. ![]()
Ne to fakt pořád neuklízím. Naučila jsem se, že když je dítě, tak uklízení nemá cenu, abych za ním pořád běhala s vysavačem pro každej drobeček, to fakt ne, mam taky ráda pořádek, ale všeho s mírou. Podlahu bych musela vytírat od rána do večera a leštit upatlaný sklo, taky neustále, takže když spí jsem ráda, že jsem ráda a mam chvilku pro sebe, popř. na vaření či jiný restíky, který jsou důležitější než nějakej úklid. I když teda u nás se jedná spíš o rozházený hračky.
Ano,tuto nemoc jsem měla,když se narodila první dcera,nyní,s narozením dalšího dítěte se ovládám.
Já uklízím tak nějak normálně,když vidím že už je to potřeba.Fleky na podlaze mě teda nějak nedrtí.Mě uklízení nic moc nebaví,mě to asi zprotivila moje mamka,protože ta uklízela pořád a chtěla to i po mě.Ale samozřejmě když mě to chytne,tak jedu jako fretka a uklidím úplně všechno. ![]()
Tak u nás to tak rozhodně není. Já beru domácí práce jako nutnou povinnost a podle toho se to mu taky věnuju.
Ale takové lidi jako ty bych si ráda pozvala domů, ale jen s podmínkou, že se budou věnovat svojí úchylce a nebudou moji domácnost slovně ani jinak komentovat.
![]()
Taky už ne. Dřív jsem taky bláznila. Dneska to mám na háku. Jednak mě to nebaví, druhak jsem už pak byla protivná a nesnesitelná vůči svému okolí. Takže jsem se vysmolila na denodenní gruntování a hodila jsem se do pohody.
A že mám občas na zemi pár drobků po dětské snídani? No a co? Uklidit to nikdo za mě neuklidí, takže komu to vadí, může mi …
.
Snažím se obden luxovat, 2× týdně vytřu. Pokud něco nestihnu nestresuju se. Denně akorát myju nádobí(střídáme se s mužem) a snažím se večer zamest, ale když to nestihnu, tak se nevěsím.
Já mám stejně pocit, že jen co uklidím, tak to není poznat
mas malo deti
![]()
mne vadi rozhazene hracky, ale ty bych rovnala porad, tak to delam jen vecer
Já mám spíš opak:-( Musím se přemáhat, abych uklidila, vytřela..atd.. Jsem holt lemra od přírody:-)
Tak nějak nevím,asi mám uklízecí nemoc.Mám dvě děti,kluka 4 roky,holku 3 měsíce.Věnuji se jim,hrajeme si.Každou volnou chvíli kdy třeba spí,tak nevyužiji a uklízím.Vadí mi omatlané podlahy,i třeba jen trochu špinavé umyvadlo.Dvakrát denně všude setřu,vše otřu.Když večet dětičky usnou,tak opět uklízím.Máte to někdo podobně?I když si řeknu prdím na to,tak si stejně nemůžu pomoci