Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý páteční podvečer,
všimla jsem si, že je v poslední době oblíbený tambú bubínek pro děti. Přemýšlím, zda ho pořídit skoro ročnímu synovi.
Máte nějakou zkušenost? Je to opravdu tak dobré, nebo jen zbytečnost?
Sice nemám osobní zkušenost, ale koukala jsem na to a přijde mi to jako draha zbytečnost. Syn dostal na 14m k vánocům sadu dřevěných nástrojů (asi 10 ks) a naprostá spokojenost.
Za ne pro začátek stačí několik kyblíku různých velikostí (třeba na písek) a nějaké dřívko kterým do toho může mlátit…měli jsme bubínek s paličkou, tamburínu, xylofon, piano ale tohle je bavilo stejně nejvíc
…cca od 3 let má starší knihu s pianem kde jí to ukazuje co má zmáčknout a hraje tak melodií denně písničky (je jich tam asi 10) a to ji celkem baví…
Mne se to taky moc libi a myslim, ze nekdy casem nam to asi poridim, ale vnimam to vic jako darek pro sebe.
Dcera ma rada hudbu a hraje si jemne, do niceho nikdy nemlatila, s nicim nehazela, tak mi prijde jako docela vhodny adept na tambu.
Ale obecne bych necekala, ze si s tim bude dite hrat vic nez treba se xylofonem nebo jinym nastrojem… Chodila jsem s dcerou na krouzek pro lezouci mimca, lektorka tam jednou tambu prinesla. Kdyz na to zacala hrat, okamzite vsechny deti vyrazily k ni, usadily se dokola a fascinovane koukaly. To bylo zajimave, u zadne jine aktivity se to na tom krouzku nestalo ze by to v danou chvili tolik zaujalo vsechny deti naraz.
Takze za me proc ne, ale je to opravdu draha hracka. ![]()