Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím těhulky,
začínám chodit plavat, ale mám obavy z mykóz. Kamarádka mi doporučila Tampóny Senta PROTECT. Máte s nima někdo nějaké zkušenosti? Používám tea tree olejíček, ale nezavádím si ho hluboko. Tak uvidíme jestli něco pomůže. Jákékoliv doporučení uvítám.
zalezi jak moc jsi nachylna… ja jsem si na hodku plavani nic nebrala… slysela jsem, ze ty tampony mohou narusit porodni cesty, a naopak v sobe zadrzuji veskere ty bakterie… ![]()
Taky jsem používala tampony Senta Protect. Plavala jsem snad do 36. týdne a neměla jsem jediný problém s mykozou, kvasinkama… Samozřejmě je možné, že by to tak bylo i bez tamponů, to těžko posoudím.Na infekce obecně netrpím, měla jsem jednou v životě.
tampony nic neřeší .. ta voda se dovnitř stejně dostane a tampon se vodou nasákne.
Jsem teda nikdy nepochopila proč si holky tampony na plavání berou ![]()
No právěže tyhle jsou napuštěné nějakou vazelínou, takže odhaduju, že to působí jako špunt a dovnitř se to vlhko tolik nedostane. Moje teorie ![]()
Jen doplním, že Senta Protect jsou do půlky napuštěné vazelínou aby se voda neprosákla, jen ten konec co je dál od čípku je nasákavý aby se tampon roztáhl, asi.
Ahoj,
tak já jsem je také používala. Chodila jsem plavat asi do 35 tt…a bez problému. Možná by to bez nich bylo také v pohodě, ale nechtěla jsem to riskovat. Jinak samozřejmě, jak už tu bylo napsané, ta vazelína vytváří „jakoby“ špunt. Ať už se rozhodneš pro nebo proti, každopádně plavání je moc fajn ![]()
No a co zkusit menstruační kalíšek, já ho začala používat na menzes (tedy koupila jsem si ho až po porodu), ale jsem s ním na 100% spokojená. A kdybych věděla jak je super, určitě bych si ho koupila dřív. ![]()
Myslím, že menstruační kalíšek „zašpuntuje“ mnohem lépe než-li jakýkoliv tampón. Používám ho i na plavání a mohu jedině doporučit. ![]()
Souhlas s menstruačním kalíškem. Taky jsem ho teda pořídila až po porodu. Jsem spokojená a jistě dobře zašpuntuje…ikdyž asi ne každé jeho používání může sedět
S kalíškem nemám žádné zkušenosti, tak hloupá otázka, nemůže nějak vypadnout při plavání a cvičení?
Janulicko, to opravdu nemůže
Ale manipulace s ním je malinko…no chce to trochu cviku
Tak já se ptala svého doktora a ten mi řekl že ty tampony můžu jako těhotná ale že je nedoporučuje… ![]()
Chodím plavat pravidelně jinak bych asi umřela kvuli zadum a zatim zanet žadny a i bez tamponu..tak asi azlezi jak je kdo nachylny na zanety.....
Ahoj, obnovuji diskusi. Jaké máte zkušenosti s tampony Senta protect, napustene vazelinou? Chtěla bych si je vzít na plavání do přírodního koupaliště.
Příspěvek upraven 09.06.18 v 15:13
Hele žampiony moc nemusím
ale ty tampony jsem v prvním těhu dost používala. Bylo to tedy max během druhého trimestru pak jsem si netroufla a vše ok. Je teda pravda že já se moc nemáchala. Vždy jen zaplavat v rybníce na chvilku bo si dát pár bazénu a ven. A tampón jsem vždy vyndala a dala si pak případně nový pro jistotu…