Tampóny Senta Protect

45
2.3.11 20:22

Tampóny Senta PROTECT

Zdravím těhulky,
začínám chodit plavat, ale mám obavy z mykóz. Kamarádka mi doporučila Tampóny Senta PROTECT. Máte s nima někdo nějaké zkušenosti? Používám tea tree olejíček, ale nezavádím si ho hluboko. Tak uvidíme jestli něco pomůže. Jákékoliv doporučení uvítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.3.11 20:36

zalezi jak moc jsi nachylna… ja jsem si na hodku plavani nic nebrala… slysela jsem, ze ty tampony mohou narusit porodni cesty, a naopak v sobe zadrzuji veskere ty bakterie… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3379
2.3.11 20:37

Taky jsem používala tampony Senta Protect. Plavala jsem snad do 36. týdne a neměla jsem jediný problém s mykozou, kvasinkama… Samozřejmě je možné, že by to tak bylo i bez tamponů, to těžko posoudím.Na infekce obecně netrpím, měla jsem jednou v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.3.11 20:38

tampony nic neřeší .. ta voda se dovnitř stejně dostane a tampon se vodou nasákne.
Jsem teda nikdy nepochopila proč si holky tampony na plavání berou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
45
2.3.11 20:38

No právěže tyhle jsou napuštěné nějakou vazelínou, takže odhaduju, že to působí jako špunt a dovnitř se to vlhko tolik nedostane. Moje teorie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
2.3.11 20:41

Jen doplním, že Senta Protect jsou do půlky napuštěné vazelínou aby se voda neprosákla, jen ten konec co je dál od čípku je nasákavý aby se tampon roztáhl, asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.3.11 11:47

Ahoj,

tak já jsem je také používala. Chodila jsem plavat asi do 35 tt…a bez problému. Možná by to bez nich bylo také v pohodě, ale nechtěla jsem to riskovat. Jinak samozřejmě, jak už tu bylo napsané, ta vazelína vytváří „jakoby“ špunt. Ať už se rozhodneš pro nebo proti, každopádně plavání je moc fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
3.3.11 13:15

No a co zkusit menstruační kalíšek, já ho začala používat na menzes (tedy koupila jsem si ho až po porodu), ale jsem s ním na 100% spokojená. A kdybych věděla jak je super, určitě bych si ho koupila dřív. :-)
Myslím, že menstruační kalíšek „zašpuntuje“ mnohem lépe než-li jakýkoliv tampón. Používám ho i na plavání a mohu jedině doporučit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
6.3.11 11:10

Souhlas s menstruačním kalíškem. Taky jsem ho teda pořídila až po porodu. Jsem spokojená a jistě dobře zašpuntuje…ikdyž asi ne každé jeho používání může sedět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.3.11 16:08

S kalíškem nemám žádné zkušenosti, tak hloupá otázka, nemůže nějak vypadnout při plavání a cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
8.3.11 17:48

Janulicko, to opravdu nemůže :-) Ale manipulace s ním je malinko…no chce to trochu cviku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
8.3.11 19:59

Tak já se ptala svého doktora a ten mi řekl že ty tampony můžu jako těhotná ale že je nedoporučuje… :nevim:
Chodím plavat pravidelně jinak bych asi umřela kvuli zadum a zatim zanet žadny a i bez tamponu..tak asi azlezi jak je kdo nachylny na zanety.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.6.18 11:06

Ahoj, obnovuji diskusi. Jaké máte zkušenosti s tampony Senta protect, napustene vazelinou? Chtěla bych si je vzít na plavání do přírodního koupaliště.

Příspěvek upraven 09.06.18 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
9.6.18 11:51

Hele žampiony moc nemusím :mrgreen: ale ty tampony jsem v prvním těhu dost používala. Bylo to tedy max během druhého trimestru pak jsem si netroufla a vše ok. Je teda pravda že já se moc nemáchala. Vždy jen zaplavat v rybníce na chvilku bo si dát pár bazénu a ven. A tampón jsem vždy vyndala a dala si pak případně nový pro jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.6.18 15:12

@podaji :lol: teď na to koukám :lol: žampióny taky používat nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie