Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymka04 loni a předloni jsem přežila dovolenou u moře na OB, letos bych tedy menses mít neměla(jupí) ale řešila bych už kalíškem, se kterým se seznamuju. Kam se hrabou tampony.
Tak to, jestli tampon nasákne vodou zvenku, není otázka tamponu, ale tvojí anatomie
Já chodím s tampony vesele plavat 15 let a nenasákl mi vodou zvenku nikdy… naštěstí, ke kalíškům nechovám přízeň
Ale jinak to může být dobrý řešení ![]()
Voděodolný tampon nejde z principu, to by pak nenasákl ani krev, přece. ![]()
Používala jsem kotex nebo ob a nikdy vodu z bazénu nenasakl
ale trpěla jsem na záněty, tak jsem musela s tampony bohužel přestat a koupat se, jen když to zrovna nemám.
Jednu dovolenou u more jsem stravila s OB tampony. A uuuplne v pohode to bylo ![]()
Existují jedny, co se kupují v lékárně. Protecta se myslím jmenuji. Jsou napuštěné čímsi, co odpuzuje vodu a nenasaknou. Používala jsem v těhotenství na bazén.
Od té doby, co používám kalíšek, omezení při MS neřeším. Ale není to pro všechny.
@LAlezane píše:
Tak to, jestli tampon nasákne vodou zvenku, není otázka tamponu, ale tvojí anatomieJá chodím s tampony vesele plavat 15 let a nenasákl mi vodou zvenku nikdy… naštěstí, ke kalíškům nechovám přízeň
Ale jinak to může být dobrý řešení
Voděodolný tampon nejde z principu, to by pak nenasákl ani krev, přece.
Asi tak.
A uz jsem si rikala, ze jsem nejaka divna, plavat s ms chodim bezne a nikdy zadne nasaknuti. Limitovana jsem pouze tim, ze za tak dve hodky me z tamponu zacne bolet bricho. Neumim si predstavit co by delal kalisek.
@Lenka_Hal ono kalíšek se nezavádí tak hluboko, tak i v tom může být rozdíl.
já třeba zase nesnáším tampony a s kalíškem jsem v pohodě.