Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den,
Máte někdo zkušenost se speciálníma tanečníma botama pro tancování standardu i latiny, jaké koupit, na co se zaměřit a tak. Je lepší nižší či vyšší podpatek? Díky za názory ![]()
Jako člověk, který závodně tancoval ti říkám, že na taneční boty nedám dopustit. Dělají se 2 „druhy“ - na standart a na latiny, v různých velikostech i co se týče podpatku (2; 2,5 a 3 palceF). Osobně mám nejraději boty od Hellera
jsou kvalitní a i za dobrou cenu. Jenom upozorním, všechny taneční boty jsou určeny pouze na tanec, ne na chození venku, teda pokud nechceš každou chvíli měnit podrážky.
@Kaslavka Záleží na Tvých ambicích, zkušenostech a financích. A také i zvyku, pokud nejsi vůbec zvyklá na vysoké podpatky, tak si rozhodně nekupuj ty nejvyšší.
Pro začátek bych radila prostřední výšku podpatku. Vysoké sice prý lépe vypadají, ale pohyb na nich bude náročnější.
Pokud Ti to zdroje umožňují, doporučuji koupit latinky i standardky. Pokud chceš pro začátek jen jedny, tak radím latinky. V těch se dá tančit s trochou vůle i standard, ale ve standardkách latina fakt nejde.
Levnější varianta jsou boty Tango nebo Heller (já měla Tango, dalo se to, ale Supadance se mi na latinu osvědčily mnohem víc
.
Dej si pozor, aby Ti boty dobře seděly, aby Ti v nich noha nekloktala. U latinek bych dala pozor na dostatečnou pružnost podrážky, pokud budou příliš tvrdé, tak se Ti v nich bude špatně tančit. Ohlídej si, aby Ti vpředu dobře seděly, ale zároveň Tě neřezaly. Nejlepší zkušenosti jsem měla s latinkami Supadance, u kterých byla nastavitelná šířka. Také doporučuji něco spíš snazšího bez velkého množství pásků, takové mi drží líp.
Tak ať dobře vybereš!
Tanecne boty su super, ale fakt len na suchy tanecny parket. Jedny som uplne odrovnala nosenim na „barovej salse“, kde sa obcas nieco vylialo na dlazku. Vyska opatku podla tanecnych schopnosti a zvyku nosit opatky.
Zvykli sme kupovat botky tesnejsie, lebo casom povolia. Neviem ci sa robia ine ako kozene, ale sla by som do koze (vratane podrazky).
Standartne topanky som nemala, na to moje tancovanie, obcas nejaka sutaz, mi stacili latinky.
Přesně tak taneční boty jsou super na naprosto čistý parket. takže tréninky a soutěže. NA ples jsem si je vzal pouze jednou. Většina lidí tančí v tom v čem přišli a tak je parket plný kamínků a bláta a to se fakt nedá.
Jinak pokud by někdo chtěl tak mám doma jedny skoro nové pánské latinky, matné. velikost no asi 43, ale já s 45nohou jsem je obul. Byl jsem v nich pouze dvakrát na soutěži, potom už nenošené.