Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
I bez fotky ti můžu říct, že to tasemnice na 99% nebyla. Řešili jsme ji u venkovního kocoura, tasemnice vypadá spíš jako větší zrnka rýže, nevychází ven v celku, to až po léčbě. A kdyby byla mamka ve stavu, že z ní během sezení vychází články tasemnice, tak by jí rozhodně nebylo dobře tak, aby mohla být na dovolené (soudím podle stavu, v jakém došel tenkrát kocour). Pokud to opravdu byl parazit, zní to spíš jako roup nebo škrkavka, u lidí ostatně daleko častější…nepracuje mamka v dětském kolektivu? Ani jedno bych si teda nepřála a pokud by to byla pravda, můžete to celkem snadno chytit (na rozdíl od tasemnice, kdy byste museli pozřít přímo ten článek). Doporučuji dodržovat hygienu, vyměnit ložní prádlo a pokud se podezření potvrdí, po dovolený si zajít k doktorovi pro antiparazitikum.
@Anonymní píše: Více
Zdravím… moc děkuji za info. V tom případě by zbyvalo v úvahu škrkavka ale prý psi odčervují a chodí na veterinu. Roupy nevím… no je to divné. Nic na te posteli nebylo a potom co tam seděla v tangách tam byla napohyblivá věc co vypadala jako tasemnice. Řekla to i ona. S dětmi nepracuje ale s jedním psem i spí v posteli. Malej strká vše do pusy a mamka ho i krmila rukou, podává mu hračky… asi se na to budu snažit zapomenout a brzy jedeme domů. Budu kontrolovat naše výměšky a snad mi mamka dá vedět kdyby něco ![]()
Tasemnice to určitě nebyla, ta vypadá jinak. Na škrkavku a bych to taky spíš neviděla.
Zdravím, jsme s mamkou na dovolené já a syn 9 mesicu. A mamka se zvedne po 10 min z postele měla tanga a já najdu něco co vypadá jako tasemnice. Dlouhé tenké, vláčnité. Mamka se poté šla podívat utřela to a řekla že to vypadá jako tasemnice a já že tam seděla a ona že ne … pritom mám dokonce foto jak tam sedí, tak pak řekla že neseděla přímo tam
blbost. Má doma 2 psy a je mi známo že si dávaj pusinky a spí spolu v posteli. Pro mě hnus pro ně zvyk. Myslíte, že to byla tasemnice a vylezla ji prostě odtamtud?? Mám totiž strach o nás dva se synem abychom to nechytli pripadne. Jinak nejsme žádné špíny já jsem až moc citlivá na čisto mamka take ale rika že přeháním atd.
mám ji poslat na testy? Jde to? Řekla mi, že by to poznala na sobě ale třeba nepoznala. Nekde jsem četla tady že tasemnice může takto dlouha vypadnout? Ale nevim jestli i normalne nebo jen na toalete… rada bych se mylila ale nemam jine vysvetleni nez ze ji vylezla ze z… tasemnice