Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
pomalu začínám rozmýšlet, co si zabalit do porodnice. (Jsem ráda připravená
). I když jsem - a dokonce v Podolí - už jednou rodila, přeci jen, jsou to tři roky a za tu dobu se ledasco změnilo.
Nechci mít zbytečně moc věcí, takže mě zajímá, co je nyní k dispozici erárního (a standardně dostanu) a co si musím vzít svého. Z doslechu mám nějaké informace, ale spoléhat se na ně nechci.
Prosím, kdo rodil v Podolí v posledních 2-3 měsících, co bylo k dispozici? ? porodnické vložky? ? síťované kalhotky? ? případně noční košile? ? olejíček a rybilka pro miminko?
Je na pokojích pořád ještě tak hrozné vedro? ![]()
díky za tipy ![]()
Nataša píše:
Ahoj,
pomalu začínám rozmýšlet, co si zabalit do porodnice. (Jsem ráda připravená). I když jsem - a dokonce v Podolí - už jednou rodila, přeci jen, jsou to tři roky a za tu dobu se ledasco změnilo.
Nechci mít zbytečně moc věcí, takže mě zajímá, co je nyní k dispozici erárního (a standardně dostanu) a co si musím vzít svého. Z doslechu mám nějaké informace, ale spoléhat se na ně nechci.Prosím, kdo rodil v Podolí v posledních 2-3 měsících, co bylo k dispozici? ? porodnické vložky? ? síťované kalhotky? ? případně noční košile? ? olejíček a rybilka pro miminko?
Je na pokojích pořád ještě tak hrozné vedro?
díky za tipy
Dostala jsem dva baliky vlozek, sitovane kalhotky jedny, pak uz jen na pozadani (ja hodne krvacela, takze mi jeste dvoje daly), takze jsem na konci byla rada, ze jsem mela svoje.
Nocni kosili mi dali, kdyz jsem prokrvacela tri svoje, jinak ji bezne nedavaji.
Masticka i olejicek byly k dispozici.
Vedro je tam porad hrozny. ![]()
Jinak mne nic nenapada. ![]()
Ahoj!
Rodila jsem v únoru. Ale snad posloužím.
Porodnické vložky - ano
Síťované kalhotky - ano
Noční košile - ano - erární jsem nosila jenom první den po porodu. Neměla jsem knoflíky, tak jsem to řešila svépomocně.
Olejíček - ano
Krém na zadeček - myslím Weleda
A vedro bylo, až moc ![]()
Hodně štěstí ![]()
Děkuji Natašo za toto téma, také už jsem o ně chtěla požádat neboť se tam také chystám v únoru rodit
![]()
Zdravím a přeji hladký porod
![]()
Ahoj,tak já rodila v srpnu,takže vedro ano
,ale byly to dny,kdy bylo docela zataženo,takže tam bylo příjemně
.souhlasím s holkama,ale noční košile jsem měla svoje,neviděla jsem nikoho z erární.a velkej nedostatek oblečení na mimčo.malej se pozvracel a musela jsem ho nechat 2 hodiny v tom,než přivezli prádlo,takže já bych si nějaký věci na mimi určitě vzala.jinak obr spokojenost.hodně štěstí ![]()
Souhlasím s KAmikaa, pro mimčo si vem nějaké oblečení.
Já jsem měla zavinovací bodýčka, a pak dupačky. Dostala jsem asi 2ks košilek bez šňůrek a dupačky.Věcičky jsem dostala v pátek s tím, že ať se snažím „neplýtvat“ oblečením, protože prádelna bude fungovat až od pondělí ![]()
Obleceni taky potvrzuju, vikend je tam tragicky… pleny vubec nebyly.
Ale zas to (vlastni obleceni a pleny) sestry nerady videly, aspon na P4.
Krem na prdelku jsme meli obycejnou rybilku namichanou v lekarne.
Já rodila v dubnu, kromě plen pro mimčo jsem nepotřebovala nic ![]()
A vedro bylo děsný!! Venku kosa a tam k padnutí, ještě, že jsem měla na pokoji stejně smýšlející maminku, mimča jsme zabalily, daly na druhý konec pokoje a větraly než přišla sestra a začala ječet…
Děkuju moc, právě vím od jedné kamarádky, že mezi dubnem a teď posledními měsíci je velký rozdíl v poskytovaném spotřebním materiálu
ale říkám si, jetsli to nebylo nárazově, takže uvítám další zkušenosti, hlavně prosím co nejčerstvější
boužel, žatím to vypadá, že se opravdu šetří všude.. ![]()
díky díky ![]()
ahoj holky, já se taky chystám rodit v Podolí (termín 14.12.) a kamarádka rodila v dubnu 2010 a doporučila mi vzít svoje 2× košile (prý je vyžadují), jednorázové kalhotky, kojící podprsenky 2×, 2 balení vložek (na nadstandardu je prý vše k dispozici, ale já ho nechci, pro mimi plenky, vlhčené ubrousky, jinak prý vše mají.. takže tak !!!
Nataša píše:
Děkuju moc, právě vím od jedné kamarádky, že mezi dubnem a teď posledními měsíci je velký rozdíl v poskytovaném spotřebním materiáluale říkám si, jetsli to nebylo nárazově, takže uvítám další zkušenosti, hlavně prosím co nejčerstvější
boužel, žatím to vypadá, že se opravdu šetří všude..
díky díky
Aha, tak to jo
Vložek bylo k dispozici dost, kalhotek bylo tuším 5 ks, ale mně stačilo, moc jsem nekrvácela..pro mimčo jsme měli všechno, kromě plen.
Budu držet palečky, přeju hezký porod!!
Já rodila přesně před 2 měsíci. Kalhotek bylo asi 5 (a další jsem pak dostala na nadstandardu, kde bylo fakt všechno, včetně košile), vložky a tampóny na prsa byly pořád k dispozici u záchodu na chodbě. Košile by byla asi na požádání (já vlastně ze začátku měla erární - po císaři). Veškerý mastičky a tak na mimčo k dispozici, sestry mi ho daly vždycky převlečený, takže jsem svoje oblečení ani nepotřebovala (ani jsem ho vlastně neměla).
Na mimino je potřeba akorát tak půl balíku plen, ty si vem nějaký noční košile (přece jen svoje jsou lepší než erár) a hodně ručníků (když se budeš chodit často sprchovat, tak nestíhají schnout). Pokud chceš na prcka používat vlhčený ubrousky, tak ještě ty.
Za mně vedro nebylo. Oddělení P2.
Příspěvek upraven 15.11.10 v 12:00
Ahojky - já v Podolí rodila v červenci. Svou noční košili jsem měla jen při porodu - na oddělení šestinedělí už většina holek nosila erární. Síťované kalhoty jsme dostávaly jedny a vložky byly volně k dispozici v neomezeném množství. Sice byla oddělení v té době dost přeplněné (jak jinak taky v Podolí - že ano
), ale problémy s čistým oblečením a látkovýma plínkama nebyl. Papírových plenek jsme dostali celkem 5 a taky byla nějaká kosmetika a krémy na zadeček k dispozici (Johnson - ten nemám ráda - ale třeba taky Weleda). Takže pro mimčo si bylo potřeba přinést jen jednorázovky a vlhčené ubrousky nebo jinou alternativu (já používám jen čistou vodu a perlan). A samozřejmě pak oblečení na cestu z porodnice ![]()
PS: Já rodila během těch tropických veder…takže horko bylo nejen v pokojích ![]()
mooch píše:
Já rodila přesně před 2 měsíci. Kalhotek bylo asi 5 (a další jsem pak dostala na nadstandardu, kde bylo fakt všechno, včetně košile), vložky a tampóny na prsa byly pořád k dispozici u záchodu na chodbě. Košile by byla asi na požádání (já vlastně ze začátku měla erární - po císaři). Veškerý mastičky a tak na mimčo k dispozici, sestry mi ho daly vždycky převlečený, takže jsem svoje oblečení ani nepotřebovala (ani jsem ho vlastně neměla).
Na mimino je potřeba akorát tak půl balíku plen, ty si vem nějaký noční košile (přece jen svoje jsou lepší než erár) a hodně ručníků (když se budeš chodit často sprchovat, tak nestíhají schnout). Pokud chceš na prcka používat vlhčený ubrousky, tak ještě ty.
Za mně vedro nebylo. Oddělení P2.Příspěvek upraven 15.11.10 v 12:00
Tak to pred mesicem uz nebylo… sestra mi rikala, ze vlozky k dispozici vsem neomezene nedavno zrusili. Dostala jsem presne dva baliky. Kalhotky jedny, pak uz jen na vyzadani.
Jako to jak jsme museli prosit o obleceni a pleny, mne hrozne stvalo. ![]()
Rozhodne se tam setri.
Ještě mě napadlo - kdo má plánovanýho císaře, tak si ty stahovací punčochy kupte až v lékárně v Podolí. Mají je tam asi za 250,– korun, zatímco u nás v lékárně měli nejlevnější za 400,–.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.