Bohunice - co vše si připravit do tašky?

168
30.10.10 13:49

Porodnice Bohunice a co vše si připravit do tašky???

Zdravím všechny,
jsem nastávající maminka jsme v 31 tt a termín máme 1.1.2011.Vybranou porodnici máme Bohunice-Brno a proto bych se ráda zeptala co si vše připravit do porodnice pro mimí a pro mě?
Mamka mi trošku poradila ale myslím že jsou určitě nějaké novinky mamka rodila před 23 lety tak doufám že se něco změnilo :mrgreen:
Hlavně by mě zajímalo co vše vzít pro mimí jestli svoji kosmetiku, plenky atd a nebo něco i dostanem?Je mi jasné že určitě si něco vezmu pro mimí ale jestli se i něco dostává prej jo ale radši ověřuji :-D Názory na porodnici jsem kouklala jsou většinou kladné tak jestli máte někdo nějaké zkušenosti a rady předem děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5527
30.10.10 14:20

Dostaneš pro sebe 5 vložek, pro mimi 6 paírových plínek a 1 přebalovací podložku. To vše vystačí asi na půl dne :lol: Takže s sebou kromě věcí, které najdeš v jiných diskuzích, i balík s plínkama, přebalovacími podložkami, vložkami, vložkami do podprsenky… Jinak noční košili pro tebe ti dají a pro mimčo dostaneš zavinovačku a košilku. Modli se, abys nerodila o víkendu, protože v neděli už nebudou mít ani čistou košili na výměnu, kdyby ti protekla vložka, ani prostěradlo, takže budeš spát v tom zakrvaveném do pondělka. Tolik moje nedávná zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.10.10 14:36

jejda :mrgreen: ale aspon něco myslela jsem že to bude horší hmm ale to si asi sebou můžu rovnou přibalit kufr na dovolenou ne? není to blbý? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.10.10 14:54

Já jsem měla velkou cestovní tašku. Ale vzhledem k tomu, že kufry mají většinou kolečka, byl by praktičtější. Škoda, že mě to nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.10.10 15:01

No já si ho asi vezmu i když možná budu vypadat jak blbec tak aspon tam vše naskládám a budu klidná vic věcí mě nezabije radši víc než abych pak něco zháněla po všech čertech! :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
30.10.10 15:29

Ahojky, ja jsem tam rodila loni v prosinci a kufr jsem mela. Nocni kosili jsem nepouzila svoji ani jednu, nema to smusl, ty jejich jsou celkem ok, ale pro jisttu si vezmi treba jednu a uvidis. Urcite si vezmi takovy ty prodysny kalhotky poporodni elasticky a to ty sitovany, ostatni jsou na prdlacky. Vlozky taky poporodni a treba jen na cestu nejaky lepci. Ja jsem tam rodila i pred 12 rokama synatora a mezitim kluka u Milousu a rada jsem se do Bohunic zase vratila. Mam dojem, ze jsem narazila na dobry sestricky, koza se najde vsude. Rodila jsem v patek a po (tretim)cisaru jsem strasne spatne vstavala, vsecko bylo pro me strasne tezke, horsi nez u tech prvnich dvou. Sestricky tam na to vstavani byly dve trosku netrpelive, protoze se snazi, aby mamca vstala co nejdriv, coz je pro maminku moc dulezite, aby se mohla sama zacit starat. Ja jsem mela strasne nizkej tlak a nabizeli mi i kafe, ale me cely tehu nebylo z kafe dobre, tak jsem se musela snazit po svym. Pak prisla jedna sestricka a s tou jsem sla hned i na wc a bylo. Ale to neber jako nejak spatnou zkusenost, spise bylo vsecko pozitivni…hlavne mimco vsecko spatny zastini. Akorat teda jsme meli zakazany navstevy, protoze byla chripkova epidemie. Ale za manzou jsem mohla za skleneny dvere, akorat tam byla strasna zima a ja furt unavena. Lito mi to bylo, ale mazala jsem co nejdriv domu, doma o me bylo lip postarano, zejo? Tam je buh vi kolik lidi a malo sestricek a doma chlap lital vice mene kolem me a mala porad spinuskala. Takze ti preju takovou pohodicku a nenech se nicim moc rozhodit…nestoji to za to.. :wink: :huban: :kytka: a hooooodne stesti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
30.10.10 15:31

Jo a jestli se rada koukas na TV, tak si vezmi drobny, maji tam takovej automat … takze zadax ani zpravy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.10.10 15:36

No právě přemýšlim na notas se tam asi nepřipojím že? :lol: asi moc velkej luxus chci :)
No nějak se musí vytrpět vše jen mám stach abych vše zvládla a aspon základ se naučila co a jak s miminkem o mě ani nejde ale spíš o to mimí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
30.10.10 15:41

Ja ani nevim, jestli je tam wifina :think: ale mela by byt, ze? Zaklad te nauci, ale vis jak kazdy mimco j jiny a cca 3. den po porodu ma hodne maminek stres s kojenim a to oni jako asi moc neomuzou. Jako poradi, ale je to na tobe. A furt vazit a kojit a vazit…ale jo, to musi bejt… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.10.10 15:46

hmm no uvidíme hlavně prej být v klidu miminko vše cítí.ikdyž já jsem někdy taková citlivka že nevím nevím ale musím to zvládnout!Ale zas si říkám žádný učený znebe nezpadl! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
30.10.10 15:50

Nečetla jsem ostatní reakce, ale já byla v bohunicích před půl rokem a radím:
vlastní noční košili (aspoň 2)-v té nemocniční je šílené vedro!
Vlastní toaletní papír, protože ho zkrátka na WC nedávají, hodně vložek, plínečky pro mrně - dostala jsem jich cca 5-6, k dispozici je těl. mléko pro mimčo, ale parfemované, vem si svoje-neparfemované ať nedráždí miminko.
Mast na bradavky, jednorázové kalhotky a na poslední den, 2 postačí už normální, ale bavlněné. K pití dostaneš černý čaj! (který podle mě způsobuje zácpu!), slazený a neslazený, takže popros příbuzné, ať ti dovezou balenou vodu-bez bublinek, nadýmají miminko.

Jinak zkušenosti z Bohunic-nikde jinde jsem nerodila, ale zřejmě příště budu rodit jinde…vše ale záleží na momentální situaci a na lidi, na které tam narazíš, já jsem teda štěstí neměla, ale to se asi může stát kdekoliv.
Jinak Ti přeji krásný a rychlý porod bez komplikací, ať jste oba v pořádku brzo doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.10 13:21

v Bohunicich wifi uz je - lezela jsem nad porodnici na IHOKU a jela

• Citovat
  • Upravit
5527
4.11.10 14:00

Řekla bych, že internet bude to poslední, na co budeš myslet a na co budeš mít huť. Budeš ráda, když si najdeš chvilku na vyspání nebo sprchu. Je ot tam fofr. Samá vizita (dětská, ženská..), očkování, mytí, kojení, vážení, jídlo, atd atd… A návštěvy :zed: Já jsem nestíhala ani odepsat na SMS natož abych se tam vytasila s noťasem. Nedělej si moc iluze. A pak taky - budeš tam mít to svoje miminko - já jsem měla pocit, že na něj vůbc v tom shonu tam nemám čas. To bylo rychle nakojit, přebali, letět do sprchy (protože při kojení se ti spustí očistky…), převlíct sebe i postel… :lol: no prostě jeden velký blázinec a fofr. Do toho paní z matriky, paní z rehebilitačního, paní s nabídkou na focení miminka atd atd.......
A k té televizi - když budete na pokoji 3+3, tak pochybuju, že někdo bude souhlasit s tím, aby tam ještě vyřvávla televize. Zákonitě totiž vždycky nejmíň jedno z těch mimin řve. Když neřvou všechna tři zaráz :) A maminám třeb apo porodu fakt nebude hej.. Já osobně jsem teda byla ťastná, že žádnou z mých spoubydlících nenapadlo tu TV putit. díky Bohu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.12.10 23:21

ja rodila v breznu a kdybych rodila priste, tak si nebudu brat plenky ani kosmetiku. koupe se tam pouze 1×… vse dostanes. jedine ceho si vem hodne jsou sitovane kalhotky ja mela 2na den, citila jsem se spinava a kdyz se mi tam porad nekdo dival… :D zupan jsem nepotrebovala, kosile si ber erarni. rucniky si vem tak 3 a MP3prehravac nebo spunty.. moje spolubydla nechutne chrapala :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.12.10 23:22
lulje píše:
Dostaneš pro sebe 5 vložek, pro mimi 6 paírových plínek a 1 přebalovací podložku. To vše vystačí asi na půl dne :lol: Takže s sebou kromě věcí, které najdeš v jiných diskuzích, i balík s plínkama, přebalovacími podložkami, vložkami, vložkami do podprsenky… Jinak noční košili pro tebe ti dají a pro mimčo dostaneš zavinovačku a košilku. Modli se, abys nerodila o víkendu, protože v neděli už nebudou mít ani čistou košili na výměnu, kdyby ti protekla vložka, ani prostěradlo, takže budeš spát v tom zakrvaveném do pondělka. Tolik moje nedávná zkušenost :nevim:

kdy jsi rodila? my dostavali takove mnozstvi plen, ze jsem nepotrebovala svoje vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková