Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Právě mi každý říká něco jiného někdo má plen dost někdo míň asi je to o zkušenostech.Kalhotky jednorázovky jsem si koupila 2 x balení tak dohromady 8 kalhotek taky si myslím že budou potřeba a vložky to stejné intimní gel atd potřeby.No i pro mimčo jsem koupila do porodnice mini balení kosmetiky poberu vše to se nestratí.Jen se mi to krátí a už mám trošku obavy z toho jak vše proběhne.Župan a košile teda taky nabalím jsem zmrzlá a potřebuji teplá župan
a pantofle ty gumové nevadí nebo jsou lepší jiné ?? na gumáky jsem ted dost zvyklá a dobře se mi vnich i chodí jinak zkušenosti máte ok s porodnicí Bohunice?? ![]()
Renééé píše:
Právě mi každý říká něco jiného někdo má plen dost někdo míň asi je to o zkušenostech.Kalhotky jednorázovky jsem si koupila 2 x balení tak dohromady 8 kalhotek taky si myslím že budou potřeba a vložky to stejné intimní gel atd potřeby.No i pro mimčo jsem koupila do porodnice mini balení kosmetiky poberu vše to se nestratí.Jen se mi to krátí a už mám trošku obavy z toho jak vše proběhne.Župan a košile teda taky nabalím jsem zmrzlá a potřebuji teplá župana pantofle ty gumové nevadí nebo jsou lepší jiné ?? na gumáky jsem ted dost zvyklá a dobře se mi vnich i chodí jinak zkušenosti máte ok s porodnicí Bohunice??
taky ted ctu, ze nekteri meli malo plen…tak je radeji vem
vem si to v cem se ti dobre chodi.. ja mela pripravene pantofle, ale v den porodu mi natekly nohy tak, ze jsem se do nich nevesla.. tak nejake volne… erarni kosile jsou teple a muzes mit i 2 na den - kdyz si je rano naberes
bylo mi tam dost vedro, tak zupan jsem nevytajhla z tasky… kdyz neceka clovek hotel, tak bude spokojen ![]()
Hotel nečekáme
budu spokojená až porodím a konečně bude malej na světě.Myslím že nejsem náročná ale pomoc sestřiček budu určo chtít jsem prvorodička tak pomoc bude potřeba jak s miminkem tak celkově s péčí atd…začínám mít trošku hrůzu ale musím to zvládnout jako všechny
jen mám starch že něco nebudem mít ale tak jsme z Brna tak přítel by dovezl nebo rodina
a věci pro mimčo jste vezli hned sebou do porodnice nebo vám přivezli až rodina?Já to mám nachystané ale říkám si že to nechám doma a až pojdem domů aby to přivezli nebo až porodím.
Renééé píše:
Hotel nečekámebudu spokojená až porodím a konečně bude malej na světě.Myslím že nejsem náročná ale pomoc sestřiček budu určo chtít jsem prvorodička tak pomoc bude potřeba jak s miminkem tak celkově s péčí atd…začínám mít trošku hrůzu ale musím to zvládnout jako všechny
jen mám starch že něco nebudem mít ale tak jsme z Brna tak přítel by dovezl nebo rodina
a věci pro mimčo jste vezli hned sebou do porodnice nebo vám přivezli až rodina?Já to mám nachystané ale říkám si že to nechám doma a až pojdem domů aby to přivezli nebo až porodím.
ja si vzala pleny a kosmetiku pro mimi ( nepotrebovala jsem to tam nakonec ) ale jinak jsem vse nechala doma a pritel mi to pak dovezl nez jsme odchazely s Viktorkou. Neboj, zvladnes to, musis
a kdyz budes potrebovat radu nebo pomoc, tak si o ni musis rict durazneji, ty sestry tam maji fakt fofr… a kdo je tvuj lekar v Bohunkach?
Ještě máme měsíc ale to je pro mě doba nic!Ale do Bohunic jdu až 27.12 termín mám 3.1.2011 jinak chodím k doktorce Zakopalové do Bohunic na běloruské ulici a musím teda pět jen chválu.
Jinak zvádnout to musím.Jen mi poslední dobou příjde jako bych měla malé křečky v bříšku jestli to třeba není nějaký znamení no nevím už jsem taková napjatá.Ale přitom si to bříško ještě užívám
myslíte že nějak poznám kdy to příjde že budu rodit furt se musím hlídat jestli se něco nemění atd..už mi ztoho asi hrabe ![]()
Renééé píše:
Ještě máme měsíc ale to je pro mě doba nic!Ale do Bohunic jdu až 27.12 termín mám 3.1.2011 jinak chodím k doktorce Zakopalové do Bohunic na běloruské ulici a musím teda pět jen chválu.
Jinak zvádnout to musím.Jen mi poslední dobou příjde jako bych měla malé křečky v bříšku jestli to třeba není nějaký znamení no nevím už jsem taková napjatá.Ale přitom si to bříško ještě užívámmyslíte že nějak poznám kdy to příjde že budu rodit furt se musím hlídat jestli se něco nemění atd..už mi ztoho asi hrabe
urco to poznas, hlavne ti - muze i par dni pred, odejit hlenova zatka, klesne ti brisko, mimi uz nemusi byt tak aktivni a je dost pravdepodobne, ze te zacne bolet bricho, ale jinak nez do ted…uzivej si to jeste, odpocivej. jestli te jeste neco zajima, tak se klidne ptej ![]()
no tak ted mi to příjde jako bych měla rodit za chvilku
bříško si myslím že už docela kleslo i tak a někdy mě pobolí břicho jako taková tá blbá bolest ale třeba jen chvilku a ty křeče ale které nejsou bolestivé jen je cítím.JInak furt spím to mi rádi
jinak nevím na co se zeptat ještě
celou dobu těhotenství se cítím dobře nic mi nebylo ani na začátku aji ted mi nepříjde že by se něco měnilo kromě rostoucího bříška citím se ok jen teda jak jsem si myslela že nebudu mít strach tak myslím už strach začínám mít.Ale to je asi normál.Většina lidí a kamarádek mi říkalo že první dítě byvá pozdějc jak dřiv tak jsem taky zvědavá kdy porodím už je to taková nedočkavost
Jinak díky za rady ![]()
Ahoj, ja jsem tam dostala tak nejak od vseho trochu a v omezene kvalite - zalezi asi na tobe co chces. Plinky pro dite staci max. na prvni den, zupan jsem nepotrebovala - v listopadu tam bylo vedro - ale to mozna zavisi i na konkretnim pokoji. Caj jenom cerny…
Kdyz si pribalis neco navic, budes to tam mit, kdyz bude neco chybet tak ti to nekdo priveze…
Hlavne preju pohodovy porod…
tamichita píše:lulje píše:kdy jsi rodila? my dostavali takove mnozstvi plen, ze jsem nepotrebovala svoje vubec…
Dostaneš pro sebe 5 vložek, pro mimi 6 paírových plínek a 1 přebalovací podložku. To vše vystačí asi na půl dneTakže s sebou kromě věcí, které najdeš v jiných diskuzích, i balík s plínkama, přebalovacími podložkami, vložkami, vložkami do podprsenky… Jinak noční košili pro tebe ti dají a pro mimčo dostaneš zavinovačku a košilku. Modli se, abys nerodila o víkendu, protože v neděli už nebudou mít ani čistou košili na výměnu, kdyby ti protekla vložka, ani prostěradlo, takže budeš spát v tom zakrvaveném do pondělka. Tolik moje nedávná zkušenost
V bohunické porodnici - o té je tahle diskuze ![]()
Poprvé v červnu 2008, podruhé v červnu 2010. Poprvé jsem byla na nadstandardu, podruhé v pověstém 7. patře
- dva extrémy..... ale s plínkami a vložkami to bylo pokaždé stejné - 5 vožek, 6 plínek
A dětskou kosmetiku vlastní, protože poprvé jsme sice měli na přebalováku Johnsona (kterého bych stejně nepoužila), ale podruhé ani to ![]()
Hmm jasně věřím že se může stát že nic nedostanu.Já si vezmu vše radši aji kdybych měla mít loďák tak si vezmu pro jistotu za to nic nedáš.A budu klidnější.
věřím že i ta ochota sestet se musí vybojovat ale jsem držka tak snad mi něco poradí ![]()
Ahoj Rene,
ja rodila 4 tydny zpatky, takze snad poskytnu nejake cerstve info. Na porodnim boxu mas vozek neomezene, po porodu na pokoji mas nachystano ve stolku 6 vlozek, 6 plen a jednu prebalovaci podlozku. Kosmetika je tam Johnsons, takze je na Tve uvaze, jestli budes pouzivat, nebo jestli si vezmes svou, rozhodne si ale vem vlhcene ubrousky na prdelku, nebo nebudes mit pri prebalovani cim utirat, zadne tam k dispozici nejsou.
Takze za me doporucuju hodne vlozek, kalhotky jednorazovky, pleny, ubrousky, neco na prdelku, hodne rucniku, ja se sprchovala tak 9× denne, takze rucnik byl po pul dni nepouzitelny - mokry a od krve, takze jsem denne potrebovala dva. Do sprchy rozhodne gumove pantofle, at tam nemusis chodit naboso, ja jsem mela pantofle dvoje, jedny do sprchy, jedny normalni. Dal intimni gel - velke baleni a mydlo pro sebe nejake dobre, ja jsem se fakt hodne potila. Neni tam toaletak, takze ten si vem a klasika kartacek, pasta. Jidlo mi tam chdutnalo a bylo ho strasne moc, takze jsem z vlastnich zasob nic nesnedla, jenom neperlivou vodu na piti, ikdyz i ten jejich caj byl docela dobry. Jinak kosile a zupan neni potreba, pradla je tam dost a navic je tam obrovske vedro, i pro mimi jsem mela erarni, neni tam volne jako kosile pro Tebe, ale staci si rict a vzdy mi donesli ciste, kdyz se treba mala poblinkala.
Jinak moje zkusenost s Bohunicemi naprosto super, nemuzu jim naprosto nic vytknout. Lezela jsem v 8 patre, pokoje po dvou, sprcha a wc spolecne pro ctyri maminky, v pohode jsme se prostridaly. Jidlo super, pristup personalu paradni. Je pravda, ze nedavaji pro zacatek moc informaci, ale dulezite je, PTAT SE ! Kdykoliv jsem neco potrebovala, tak jsem vstala a sla se zeptat sestricek, od toho tam jsou, a vzdy jsem dostala odpoved a dostatek informaci, sestricky pomohly, uklidnily malou, poradily, ani jednou jsem se nesetkala s odmitnutim, takze se fakt neboj a jdi se k sestrickam zeptat, ony vzdy poradi. To stejne s doktorama na vizite, vzdy mi poradili a rekli co a jak, dulezite je se nebat ![]()
Jestli potrebujes jeste neco vedet, klidne napis, rada pomuzu ![]()
Preju pohodovy porod !!!!!!!
lulje píše:tamichita píše:V bohunické porodnici - o té je tahle diskuzelulje píše:kdy jsi rodila? my dostavali takove mnozstvi plen, ze jsem nepotrebovala svoje vubec…
Dostaneš pro sebe 5 vložek, pro mimi 6 paírových plínek a 1 přebalovací podložku. To vše vystačí asi na půl dneTakže s sebou kromě věcí, které najdeš v jiných diskuzích, i balík s plínkama, přebalovacími podložkami, vložkami, vložkami do podprsenky… Jinak noční košili pro tebe ti dají a pro mimčo dostaneš zavinovačku a košilku. Modli se, abys nerodila o víkendu, protože v neděli už nebudou mít ani čistou košili na výměnu, kdyby ti protekla vložka, ani prostěradlo, takže budeš spát v tom zakrvaveném do pondělka. Tolik moje nedávná zkušenost
Poprvé v červnu 2008, podruhé v červnu 2010. Poprvé jsem byla na nadstandardu, podruhé v pověstém 7. patře- dva extrémy..... ale s plínkami a vložkami to bylo pokaždé stejné - 5 vožek, 6 plínek
A dětskou kosmetiku vlastní, protože poprvé jsme sice měli na přebalováku Johnsona (kterého bych stejně nepoužila), ale podruhé ani to
ja se neptala KDE ale KDY ![]()
Jeste bych pridala to, ze nekdo ti rekne vem si 5vlozek na den nebo vem si balik vlozek na celou dobu.. je to individualni.. ja nikdy vlozky nenosila, vzdy jen tampony a proto jsem mela silenou spotrebu vlozek, pripadala jsem si tak spinava, ze jsem si je menila po pul hodinach.. jak jsem na to nebyla zvykla, citila jsem se jako cune
takze bych si jich vzala vic, kdyztak si je vemes domu, to se neztrati… ale ja pouzivala ty nemocnicni a byly super, dobre saly
tamichita píše:lulje píše:ja se neptala KDE ale KDYtamichita píše:V bohunické porodnici - o té je tahle diskuzelulje píše:kdy jsi rodila? my dostavali takove mnozstvi plen, ze jsem nepotrebovala svoje vubec…
Poprvé v červnu 2008, podruhé v červnu 2010. Poprvé jsem byla na nadstandardu, podruhé v pověstém 7. patře- dva extrémy..... ale s plínkami a vložkami to bylo pokaždé stejné - 5 vožek, 6 plínek
A dětskou kosmetiku vlastní, protože poprvé jsme sice měli na přebalováku Johnsona (kterého bych stejně nepoužila), ale podruhé ani to
Já to říkám furt, že mi v té kose už namrzá i mozek
Omlouvám se
A to jsem to četla snad 5×
červen 08 a červen 10 ![]()
tamichita píše:
Jeste bych pridala to, ze nekdo ti rekne vem si 5vlozek na den nebo vem si balik vlozek na celou dobu.. je to individualni.. ja nikdy vlozky nenosila, vzdy jen tampony a proto jsem mela silenou spotrebu vlozek, pripadala jsem si tak spinava, ze jsem si je menila po pul hodinach.. jak jsem na to nebyla zvykla, citila jsem se jako cunetakze bych si jich vzala vic, kdyztak si je vemes domu, to se neztrati… ale ja pouzivala ty nemocnicni a byly super, dobre saly
Jo, já to stejný! Měla jsem obrovskou spotřebu. Dávala jsem si i dvě na sebe, ale měnila jsem snad po hodině. Nakoupené jsem měla ty „nemocniční“ - jsou výborné a těžko k sehnání. CHceš-li tip - tak ve Vaňkovce v lékárně je mají ![]()
Ty dvoje pantofle - to je super nápad. Já jsem měla jedny gumáky a po každé sprše jsem je musela utírat do špinavého ručníku, abych tam neroznesla vodu nebo na nich neuklouzla.
S tím županem teď v zimě nevím, ale řekla bych, že tam bude klasicky přetopeno, tak bych se s ním možná ani netahala, ale já když jsem rodila poprvé, tak tam byla tak šííííííílená zima, že malá dostala rýmu i kašel a já jsem měla pořád ledové nohy. Sestřičky mi řekly, ať si malou dám k sobě pod peřinu, i když se to nesmí a normálně by mi za to vynadaly.
Podruhé už bylo fajn. (Ono když je přetopeno, tak se dá vyvětrat, ale když se netopí a je zima, tak ti nepomůže nic kromě ponožek a toho županu
).
Jo, a já jsem podruhé byla v 7. patře, kde nás bylo na pokoji 3+3 a při propouštění 5+3 (ty další 2 děti se prostě už nevešly
)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.