Máme na výběr porodnici?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
819
28.10.10 20:39

Máme na výběr?

ahojky těhulky a maminky :-D
chci se zeptat jak je to s výběrem porodnice? Někdo tvrdí, že musíte rodit tam kde máte trvalý bydliště, někdo zase že si můžete vybrat porodnici podle sebe :think:
Další věc, ve který se nemůžou moji známý shodnout je kdy se zapsat do porodnice :-x někdo říká, že hned v prvních měsících někdo zase, že až chvíli před porodem tak já :nevim: a jsem z toho zmatená :-P přece jenom první mimi :hug: díky za odpovědi :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101473
28.10.10 20:46

Vybrat porodnici si můžeš jakou chceš a kdy je otázkou jakou vybereš. Do pražských porodnic se registruje ve 14+0 a bývá tam fronta a musíš přijít přesně… jinde to stačí většinou až kolem 36tt. každopádně v dnešní době mají snad všechny porodnice www, tak bych pátrala tam, určitě tam informace mít budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
28.10.10 20:47

Ahoj,
porodnici si určitě můžeš vybrat jakou chceš.
A registrace - záleží odkud jsi. Co vím, tak v Praze je to nutnost a registrace se přijímají myslím od ukončeného 14 týdne. Ale v jiných městech se většinou registrovat nemusíš. Třeba u nás v Ostravě prostě až začneš rodit, jedeš. A když je porod na dobré cestě, neodmítnou tě, ani když mají plno.

Příspěvek upraven 28.10.10 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
28.10.10 20:47

Ahojky, určitě si můžeš zvolit porodnici, kde budeš chtít porodit, není to podmíněné trvalým bydlištěm. Záleží na tom, kde bydlíš, třeba v Praze je v porodnicích celkem nábuch, a tudíž se tam registruje hned v počátcích těhu. V menších městech to tak horké není a řešíš to pár týdnů před porodem. Zkus si brnknout tvému gynekologovi a zeptat se ho, on už bude vědět a určo ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.10.10 20:49

Tak mně dal gynekolog navýběr mezi několika okolními porodnicemi…Ve FN Olomouc se registruje asi měsíc před porodem, pokud těhotenství probíhá v pořádku. Já kvůli hrozícímu předčasnému porodu jsem navštěvovala porodnici už od 32. týdne. Nevím, jak je tomu jinde…Zkus nahlédnout na stránky nejbližších porodnic, třeba tam píší, kdy chtějí registraci.. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.10.10 20:50

Ahojky, :mavam:
dneska můžeš rodit prakticky kdekoli. Ve většině nemocnic se musíš zaregistrovat do 3měsíce těhotenství, a někde se nemusíš registrovat vůbec :lol: . Nejlepší je se před porodem trošku rozkoukat v nemocnici, kterou si vybereš, popřípadě tam navštívit nějaký předporodní kurs. Já to tak udělala, a byla jsem nadmíru spokojená. Milý personál, bezva péče, prostě paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.10.10 21:07

Taky jsem si vybrala porodnici 50 km od nás, místo abych jela do debilní co mám u nosu, v tom není problém. Taktéž doporučuji předem prozkoumat, mívají předporodní kurzy, nebo úvodní besedy…každá to má s registrací jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
28.10.10 21:56

Smajli,
máš na výběr.
Já v Praze moc nechtěla rodit, ale také jsme tam zajeli, jak se tam k maminkám chovají. Děs a hrůza.
Vybrala jsem si tedy Kladno, ale nakonec měli mít vypnutý proud, tak mě sanita dovezla do Slaného.
Musím jí vynachválit, byla skvělá.

Kde se Ti to bude líbit nejvíc, tam jdi. Nevím, jak to je u Vás, jestli se tam musíš zaregistrovat, já jsem ani nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.10.10 22:29

Ahoj, tak já si mohla vybrat ze 3. nejbližších porodnic, i když ani jedna nebyla nic moc, chtěla jsem Vrchlabí, ale to je moc daleko a tak jsem zvolila Mělnickou, připadala mi jako nejmenší zlo a už předtím jsem tam ležela na gyn. se zánětem moč. cest, takže jsem věděla tak nějak do čeho jdu. Můj dr. mi ji ovšem neschvaloval a byl proti, ale nic mu do toho nebylo a kecat mi do toho taky nemohl. Je fakt, že v každé porodce se registruje jindy. Mě řekli, když jsem se tam byla podívat, že se registruje ve 36.tt, takže se mě pak dr. ptal kdy mě má předat do péče nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.10.10 22:44

Přesně v pražských porodnicích se musíš registrovat přesně ve 14+0 jinak tě nevezmou i kdybys jim rodila před vchodem! Já teda přišla až v 15+0, protože jsem měla dle utz mladší těhu, které se pak nepotvrdilo a platil původním TP a měli hodně velkej problém mě registrovat! Je to podle mě úplná stupidita, třeba v Podolí registrujou na jeden den jen asi 16 maminek, přitom většina stejně nerodí přesně v termínu, takže v tom moc nevidím logiku..Mimo Prahu buď nevyžadují registraci vůbec nebo až v posledních týdnech, to je individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.10.10 23:06

Když jsem rodila před osmi lety, přejížděla jsem asi 100Km (ještě jsem s manželem nežila) Když se mě lékař ptal,kde budu rodit, řekla jsem mu, že nejspíš tam, kde mě to chytne a bude to nejblíž. Nakonec jsem rodila v porodnici u mého bydliště a ne u manželova jak bylo v plánu. Teď se mě na to nikdo neptal(jsem v 16.týdnu), myslím si, že ve většině případech to je jedno. Jen by mne zajímalo, co by se dělo po příjezdu do porodnice kde registraci vyžadujou. Tak nějak jsem nepochopila smysl registrací. Vzít a odrodit tě přeci musí v každém nemocničním zařízení,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
29.10.10 09:10

V Praze je to opravdu našlapané 14tt si myslím, že je mezník a pak má člověk hódně velké problémy se někde upíchnout. A stejně pak nemá jistotu, že ho vezmou a nebudou mít stop stav :think:
Já jsem spíš vybírala u mimopražských, kde registrace nejsou moc potřeba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101473
29.10.10 09:39
Uju píše:
Když jsem rodila před osmi lety, přejížděla jsem asi 100Km (ještě jsem s manželem nežila) Když se mě lékař ptal,kde budu rodit, řekla jsem mu, že nejspíš tam, kde mě to chytne a bude to nejblíž. Nakonec jsem rodila v porodnici u mého bydliště a ne u manželova jak bylo v plánu. Teď se mě na to nikdo neptal(jsem v 16.týdnu), myslím si, že ve většině případech to je jedno. Jen by mne zajímalo, co by se dělo po příjezdu do porodnice kde registraci vyžadujou. Tak nějak jsem nepochopila smysl registrací. Vzít a odrodit tě přeci musí v každém nemocničním zařízení,ne?

No, když přijedeš s rozběhlým porodem, tak tě vezmou… ta registrace je spíš proto, aby část lidí odradili tohle dělat a aby se lidi pokud možno rovnoměrně rozdělili mezi pražské porodnice. Ale spíš je problém (když nemáš registraci) někam chodit na prohlídky, tedy v Praze, od toho cca 36tt co tě dr. předává do péče porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
29.10.10 09:50

Jo to je pravda bez registrace tě v Praze téměř nikde na prohlídku nevezmou :think: pokud nemá doporučení na vyšetření od lékaře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
29.10.10 10:12
j.a.n.i1 píše:
Aha, to je další novinka kterou se teď dozvídám.
Dřív jsem chodila dvakrát v týdnu na kontrolu a monitorování normálně na gyndu a do porodnice jsem nastoupila opravdu až to bylo nutné. I teď jsem mluvila v čekárně s paní, která má do 14ti dnů rodit a taky chodí normálně na gyndu a v porodnici ještě nebyla.Ono je to asi teda všude jinak. Jinak teda Pražačkám moc nezávidím. Jsou to stresy a lítání. Si myslím, jak už se tady psalo, že jim to objednávání moc vyjít stejně nemůže,někdo rodí předčastně, nebo třeba nakonec úplně jinde a nebo zas týden přenáší.No, když přijedeš s rozběhlým porodem, tak tě vezmou… ta registrace je spíš proto, aby část lidí odradili tohle dělat a aby se lidi pokud možno rovnoměrně rozdělili mezi pražské porodnice. Ale spíš je problém (když nemáš registraci) někam chodit na prohlídky, tedy v Praze, od toho cca 36tt co tě dr. předává do péče porodnice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková